ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi nu e despre stanga versus dreapta.

E despre vaccinati vs. vaccinatori.

Despre romani tradati vs. tradatori.

Despre noi-cei-inutili vs. cei-care-se-cred/vor-zeii-transumani ai planetei.

Ce trebuie sa faca victimele cu calaii lor? Multe. Dar, pentru inceput, sa le arate dosul, stand acasa si ne-votandu-i! Razboiul e de lunga durata.

Hai sa facem primul pas!#boicotVot!

 
PENTRU CREDINCIOSI, DE SFANTUL NICOLAE:
 
 
 
si acum un text de substanta de la Liviu si
Mihaela Evelina Burlan
:
Noi nu propunem boicot de dragul anarhiei. Noi constatam dupa 30 de ani ca toate formatiunile politice care s-au perindat prin legislativ au contribuit in egala masura la slabirea statului si a fiintei nationale. Indiferent de cum s-au numit de-a lungul timpului si ce pozitie au avut in legislativ - partide mari sau mai mici, la putere sau in opozitie, toate au votat impreuna, aproape de fiecare data in unanimitate legislatie si masuri anti-romanesti.
Noi nu semnalam oamenilor ca una sau alta dintre aceste grupari ar trebui lipsite de sprijin, facand un joc electoral obscur, asa cum am vazut ca incearca sa dea de inteles adversarii nostri. Noi spunem romanilor ca toate acestea sunt creatia unui sistem electoral absurd care trebuie schimbat.
Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa presupunem ca o suta dintre cei mai buni romani, cei mai intelepti, cei mai gospodari, toti cu frica lui Dumnezeu, se aseaza impreuna la aceeasi masa si decid sa infiinteze in sfarsit un partid curat care sa opreasca hemoragia asta dureroasa de pe trupul tarii care pare fara sfarsit. Dupa constatarile ultimilor trei decade stim ca membrul 101 se va alatura numai daca va primi asigurari ca se califica pentru un post sigur de primar, membrul 102 va vrea sa fie vice-primar, 103 va dori un post de prefect, 104 va pune conditia sa intre in consiliul judetean, 105 senator, 106 deputat, 107 se va oferi sa sprijine financiar partidul asteptand ulterior afaceri cu bugetul de stat samd...
Era o presupunere in absurd, dealtfel asta este motivul pentru care cei 100 de oameni intelepti si de o ireprosabila statura morala, care exista fara doar si poate - nu isi propun lucrul asta. Anume pentru ca stiu ce presupune sistemul electoral existent si stiu ca demersul lor nu ar fi altceva decat un proiect mort.
Noi stim ca lipsa de alternative este rezultatul regulilor electorale existente. Nu contestam formatiuni politice, nici macar oamenii care li s-au alaturat. Nu ne referim nici la dispozitia si slabiciunile sistemului la fraude. Spunem doar ca actualul set de reguli electorale duce la un vot este nereprezentativ si neasumat. Neasumat nici de cel ales dar nici de alegator, fiind secret. Mai este acest vot si imposibil de cuantificat in spatiul public. Astea sunt neajunjurile care trebuie indreptate, ne trebuie un sistem electoral care sa incurajeze votul de LARGA REPREZENTARE si asumat, responsabil, deschis si usor de cuantificat.
Altfel vom continua sa avem acesti lideri de partid care vor fi intotdeauna constransi de monopoluri/ corporatii /institutii europene de tot felul, iar membrii de partid vor fi in continuare doar o gasca tinuta laolalta doar de sinecuri, posturi, afaceri cu bugetul de stat, oameni oricand dispusi sa legifereze impotriva romanilor. Actualele partide sunt doar niste platforme de distributie de sinecuri si interese pentru ca numai sub forma asta pot exista.
Boicotul nostru nu este o actiune initiata cu ocazia acestui scrutin, nu cautam un castig politic pasager din aceasta pozitie a noastra. Boicotul o sa continue si dupa 6 decembrie pentru ca noi urmarim schimbarea radicala a modului in care suntem reprezentati. Noi vrem ca decizia de reprezentare sa apartina, asa cum ar fi trebuit sa fie dintotdeauna, comunitatilor reale, sa plece de acolo intr-un mod transparent si organic ci nu de la 3-4 oameni care sunt intamplator, intr-un moment sau altul, liderii formatiunilor parlamentare.