ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republicare la Retrospectiva Anului

"Lumea suferă de lipsa de credință într-un adevăr transcendent.” - C. B. Rennouvier


Pornind de la romanul "Trădarea cărturarilor” de Julien Benda - de unde am adaptat titlul articolului și am preluat citatul care apare în deschiderea cărții - mă voi referi în acest caz la ceva concret ce am trăit, în cazul a doi medici de familie dna. M. și dl. M. (nu sunt soț și soție, doar au aceasi inițială a numelui de familie). În acea carte, scrisă pe parcursul a 5 ani, una din tezele principale se referă la trădarea și nepromovarea valorilor umaniste (ex. de dragoste, de libertate, de cinste) de către intelectualii celei de a doua jumătăți a secolului al XVIII-lea în favoarea pasiunilor politice (ura de clasă, ura de rasă, ura de națiune). Același lucru se întâmplă și acum, doar că vânzarea umanității se face pentru bani. Se știe că fiecare medic de familie, care a susținut vaccinarea a încasat BONUS 80 ron/pacient injectat.

Să încep cu începutul. Acțiunea se petrece la clinica medicală Apaca din București, unde ambii medici activează. Eram un pacient/client de mult timp, al doamnei dr. M., mă mutasem în București, de prin 2011 și a trebuit să îmi schimb și medicul de familie. Ne-am înțeles foarte bine, în relația medic pacient, până a început plandemia de C0vid19. Vizitele mele la medicul de familie au fost rare, pentru a efectua analizele medicale anuale gratuite, în peste 95 % din cazuri. A fost o relație ok, în general veneam doar pentru a obține avize de "clinic sănătos, apt pentru muncă”.

De când a început plandemia de C0vid 19, am fost o dată sau de maxim două ori la medicul meu de familie (până în septembrie 2021). În acea perioada deja apăruse vaxxinul de C0vid19, eu fiind un creștin-ortodox practicant aflasem deja de avertismentul Sfinților Părinți din Sfântul Munte: Nu vă vaccinați [1].  Așadar, în acea perioadă de necunoaștere, de problematizare a vaxxinului, neștiind ce să aleg, am întrebat. " Ce să fac, să mă vaccinez sau nu?” La care fostul meu medic de familie, dna. M., după ce scos un zâmbet și un râs (care mie din acel moment mi s-au părut suspecte), mi-a zis duios: "Nu cred că în cazul tău vor fi probleme cu vaccinul. [Te sfătuiesc, să îl faci - cumva aceste cuvinte erau subînțeles, din modul în care mi-a pus accentul în răspunsul pe care mi l-a dat]”. Eu i-am zis că nu mă vaccinez, având în vedere avertismentul Sfinților Părinți din Muntele Athos. În acea perioada, au fost mai multe astfel de avertismente din Athos.

Toate bune și frumoase, plandemia a trecut, eu nu m-am vaccinat, iar în momentul în care i-am spus dnei dr. că a trădat jurământul lui Hipocrate "În primul rând, NU FACE RĂU”[2], s-a supărat. În momentul în care i-am trimis un SMS în care i-am explicat apoi că pentru niste arginti, ca Iuda a trădat jurământul, recomandând înțeparea cu un ser dubios, s-a simțit lezată în orgoliu/amorul propriu și mi-a spus să mă mut la un alt medic, că dumneaei nu mai vrea să fie medicul meu de familie. Am înțeles și m-am mutat, din păcate, la un medic de familie care este la două cabinete distanță de al dânsei, în aceasi clinică, la același etaj. Aici apare în ecuație domnul doctor M., mult mai în vârstă, de la care așteptam altceva. M-am mutat în condiții ok, până recent când după ce am mărturisit că am contribuit și am plasat-o pe lista tradătorilor profesiei [3] pe dna. M. care a greșit cel puțin moral, la inițiativa cititorilor ActiveNews, am început să am probleme cu dl. doctor M.

Când am cerut un simplu aviz de a putea să îmi schimb locul de muncă, a început calvarul. Deoarece cei doi medici au vorbit intre ei, chiar când am fost la medicul de familie, domnul M., că să cer o adeverință pentru angajare, deoarece tocmai îmi schimbam locul de muncă, acesta a ieșit și s-a dus la toaleta medicilor, închisă cu cheie, unde nu stiu ce a putut să facă 25 de minute, după ceas. Am aflat apoi. Din dorința de a se răzbuna pe mine dna. M, a fost sunată de dl. M. și mi-a impus un set extrem de mare de analize medicale, doar pentru a mă întârzia, că pot. Eu aveam nevoie de o simplă recomandare medicală, fiindu-mi necesară în etapa de probă la noul loc de muncă. De asemenea, când am observat că îmi dă o lista impresionantă de analize, și i-am spus că e "Vicarius Filii Dei”, în îngâmfarea sa, mi s-a spus "Nu îmi spui tu mie, cum să îmi fac meseria.” Aceste lucruri sunt parțial adevărate, daca nu aș fi sesizat reacția de om îndrăcit, a medicului meu de familie. Mai ales că stiu că este un fel de Cosa Nostra, în acea clinică pe care nu o recomand nimănui. De evitat. Exact ce observa și dl. Doctor Răzvan Constantinescu, "Până nu vă cereți iertare, nu mă las” [4], voi mărturisi și eu, punctual, problemele generate de cei doi.

Pur și simplu acum, stau și mă întreb daca sunt doctori sau doftori. Căci medici, prin încălcarea jurământului lui Hipocrate și sprijinirea reciprocă în ticăloșii, eu nu îi mai pot numi.

Cred Doamne și mărturisesc, că Tu ești cu Adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui Viu, care ai venit în lume să îi mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.

WEBOGRAFIE
[1] http://www.cuvantul-ortodox.ro/gheron-eftimie-kapsala-sfantul-munte-sub-pretextul-sanatatii-ne-este-desfiintata-libertatea-dupa-frica-virusului-a-venit-terorismul-din-pricina-vaccinarii-obligatorii/
[2] https://www.activenews.ro/covid-documentare-video-covid/MAI-INTAI-NU-FACE-RAU-FILMUL-IN-ROMANA.-Ce-civilizatie-suntem-daca-vrem-sa-fortam-adulti-si-copii-sa-se-injecteze-cu-un-ser-al-carui-continut-este-secret-Documentarul-REZISTATI-HOLD-ON-Primum-Non-Noce
[3] https://www.activenews.ro/stiri/LISTA-TUTUROR-VACCINISTILOR-DIN-ROMANIA.-O-initiativa-a-cititorilor-ActiveNews-177640
[4] https://www.activenews.ro/opinii/Razvan-Constantinescu-LIMACSI.-Pana-nu-va-cereti-iertare-nu-va-las-Mor-cu-voi-de-gat-179105

Cercetător Științific, Dr. Ing. Octavian Adrian Tabără