ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am ajuns s-o vedem și pe asta: TVR, postul public de televiziune al României, pe care l-am apărat și l-am revendicat protestând în stradă atunci când comuniștii l-au interzis aici în Basarabia, își bate joc în modul cel mai cinic și pervers, prin emisiunea „Gala umorului”, de Biserica Ortodoxă Română, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de Neamul Românesc și de efortul nostru exemplar de a ne construi Catedrala Mântuirii Neamului, un deziderat istoric care niciodată, până acum, nu a putut fi împlinit, cel care a avut ideea ridicării unui astfel de edificiu fiind chiar Mihai Eminescu!

Dacă, la 1881, când cercurile austro-ungare și maghiare intenționau să construiască în capitala României o altă catedrală decât cea ortodoxă, Mihai Eminescu scria cu sânge câte trei articole pe zi în „Timpul” dezgolind astfel planurile antiromânești ale acestora și somându-l public pe regele Carol I să aleagă între a fi de partea religiei supușilor săi sau de partea religiei familiei sale, iată că niște măscărici de azi de la TVR au scuipat și batocorit printr-o scremătură „umoristică” abjectă, de doi bani, tot sbuciumul și pledoaria marelui poet și jurnalist pentru înființarea Catedralei Mântuirii Neamului, proiect reluat și realizat în chip exemplar de Preafericitul Patriarh Daniel.

Ca român basarabean cu cetățenia română redobândită după ani de zile de așteptare, mă întreb în interesul cui lucrează TVR-ul și cei care o controlează politic în aceste clipe -- actualul regim neomarxist în frunte cu Klaus Iohannis?

Nu este greu să găsim răspunsul la această întrebare: 

Dacă, după cum afirmă Președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop, „Catedrala Națională este simbolul unității noastre istorice”, acest regim Iohannis și acești măscărici de la TVR lucrează, evident,  împotriva „unității noastre istorice”!

Atacând Biserica Ortodoxă Română, ați atacat și Mitropolia Basarabiei, trup din trupul ei, cu preoții ei împușcați și duși în Siberia de regimul bolșevic al lui Stalin, dar reactivată și reintrodusă în legalitate de către basarabeni, sub îndrumarea și cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, după destrămarea imperiului, înfruntând persecuțiile și batjocura guvernelor de extracție rusească de la Chișinău.

O televiziune publică a statului român ar trebui să apere valorile sfinte ale românilor, mai ales dacă emite și în teritoriile românești înstrăinate, dar nu să-și bată joc de ele!
Din păcate, astăzi, românii cu conștiința trează din stânga Prutului sunt puși în situația de a ține piept la două ofensive îndreptate împotriva ființei noastre naționale: ofensiva panslavismului (neokaghebismul dughinist al lui Putin) și ofensiva progresist-neomarxistă și anticreștină desfășurată inclusiv prin intermediul actualului regim politic de la București.

Acum îi înțeleg perfect pe unii colegi ziariști de la TVR Moldova  care m-au exclus zilele acestea din lista de prieteni FB: motivul unui asemenea gest este că politic nu mai corespund stăpânilor lor de la București (invitații de bază ai emisiunilor politice ale TVR-ului au ajuns a fi alde Kulminski, exponenții lui M. Tkaciuk și „națiunii civice moldovenești” de sorginte stalinistă promovate de acesta)! 

Aș vrea să-i anunț pe colegii mei ziariști, cărora asocierea cu subsemnatul le strică cariera lor de unealtă a puterii, asupra următoarelor: 

În meseria noastră de jurnalist nu costă nimic conformismul și pupincurismul de care dați dovadă mai ales în clipele cele mai tragice prin care trece neamul ăsta!

În meseria noastră de jurnalist contează, am mai spus, principiul moralității! Contează „caracterele tari” asemeni celui mai convingător reprezentant al jurnalismului moral românesc, Mihai Eminescu, care scria în ultimul său articol publicat la TIMPUL în ziua de 28 iunie 1883:

„Cât pentru presă, am putea să-l asigurăm pe regim că, oricât de cumplite ar fi actele sale de răzbunare, nu va fi în stare nici el a abate unele caractere tari ce se găsesc într-însa, și teamă ne e că, căutând victoria peste tot, va pierde și pe cea deja câștigată, în monstruoasa sa pornire de a-și subjuga și presa”.