ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă ar fi să numesc starea care mă definește cel mai des în ultimii 30 de ani de televiziune ”liberă” - sau de presă liberă, dacă vreți - e siderarea (mai țineți minte perplexitatea lui Gelu Voican Voiculescu în fața ”dezvăluirilor” CADA? cei care au prins vremurile, sigur și-o amintesc).

Acum 30 de ani, siderarea era amestecată cu mult amuzament. Personajele apărute atunci peste noapte, gen Brătianu cartof, Iosipescu Zambra, sau Ștefan Cazimir (și alții de care, din păcate, nu îmi mai amintesc) erau totuși mai mult amuzanți, ca parlamentari, decât periculoși. Chiar dacă te cruceai când îi vedeai mișunând prin parlament, nu cred că era cineva serios îngrijorat de soarta țării din pricina lor, ci mai curând îngrijorați de starea și soarta lor.

Eh, trecură 30 de ani, nu rezolvarăm multe, și apărură ăștia mici, care ”mușcă din bunici și din părinți”. Siderarea e tot mare, dar e mai mult înspăimântată, crucile mai mari, doar că ne crucim gândindu-ne la noi, nu la ei, ca în anii 90. Dar acum e o notă mai gravă, ne crucim și la ăia mici, sau mai mari, din restul lumii. Bă, ați înnebunit cu toți?

Despre ce vorbesc: în aceeași zi, la aceeași emisiune, același ipochimen (unul la întâmplare, nu am pe cineva anume în minte, sunt legiune) le vaită pe femeile afgane că sunt date afară din slujbele lor și din școală etc. că aruncă copii peste sârma ghimpată – hai să fim serioși, am văzut destui filmul Wag the dog – și, în același timp în care leșină de compasiune, la aceeași emisiune, susțin cu seninătate că e firesc ca nevaccinații să nu mai fie primiți la serviciu, la școală și copii să fie vaccinați.

Suntem normali? Or fi talibanii analfabeți, dar care e diferența între ei și școliții ăștia care ne cred femei afgane pe toți cei care nu vrem să fim cobaii lui Big Pharma? Și încă la noi e delicat, deocamdată, vedeți ce e în țările cu ”democrații consolidate”!

Noi ne văităm că suntem conduși de alogeni? Măcar avem o scuză, dar ceilalți? Pe măsură ce e din ce în ce mai clar că, la ora actuală, cam toată lumea civilizată e condusă de alogeni față de omenire, de extratereștrii sau ce-or fi - că oameni e greu să te gândești că sunt - siderarea devine o emoție, o stare care nu mai acoperă realitatea trăită.  

Și revin, chiar nu se mișcă nici un neuron în craniul ăstora? Cum poți să nu vezi că suntem toți femei afgane dacă nu respectăm șaria covidului? Toată omenirea, nu noi, românii. Sunt sigur că și în restul statelor sunt useriști din ăștia care cu aceeași gură deplâng femeile afgane și vor eliminarea din societate a nevaccinaților.