ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


".. Vedeți să nu vă amăgească cineva..." 

Am un respect deosebit pentru preoțimea română. Asta se știe, nu am făcut din dragostea pe care o port Preoților noștri, care îndură fel și fel de batjocuri, niciun secret, niciodată! Ba chiar dimpotrivă!

Dar ce face Vasile Ioana din pandemie încoace este deosebit de alunecos și extrem de periculos.  Și am putut să ii trec cu vederea indemnul la vaccinare în masă, domnia sa nefiind medic și părând să nu se fi documentat la acea vreme deloc temeinic asupra a ce inseamnă un vaccin, când poate fi considerat sigur și care este diferența între aprobarea de urgență a unei substanțe de tip medicament sau vaccin și aprobarea corectă, ca la carte. Mi-am spus că omul Vasile Ioana este, ca oricare om, supus greșelii și judecății eronate. 

Dar de data aceasta, domnia sa fiind preot Ortodox, ce propovăduiește acum ideea unui Dumnezeu care iartă orice fără să tragă nici măcar de mânecă, nu e doar departe de Ortodoxie, ci departe de întreg creștinismul. VIDEO:


Prin asemenea afirmații este scos de mincinos Însuși Hristos. Ori așa ceva este inadmisibil și nu pot tăcea.
 
Vasile Ioana ni-l prezintă pe Dumnezeu într-o lumină în care mai e puțin și ajunge la "love is love", că tot e luna „gay” și, ce bine, putem toți sărbători, nu?!

Pai, să-mi fie cu iertare, dacă Dumnezeu e bun și iartă tot (da, așa e, dar ce iartă și va ierta Dumnezeu nu hotărăște Vasile Ioana în public, ci exclusiv la spovedanie și nici acolo oricum, în orice condiții, în final singur Dumnezeu știind exact cum își va judeca copiii) înseamnă că putem da cu bâta în baltă tot timpul, ca oricum, Dumnezeu tot ne iartă. Lucru total neadevărat și smintitor.

Prea des, de la acceptarea celuilalt s-a trecut, ca și cum ar fi fost de la sine înțeles, la susținerea și chiar celebrarea a ceea ce nici nu ar fi trebuit să fie din start permis.

Iar acceptarea greșelii a devenit normă - a primit statutul de lege, scrisăa sau nescrisă în totalitate, care trebuie urmată.

Iar apoi ii mai iese și alt bărzăune din gură, folosind expresia "nu mai putem fi talibani", referindu-se la Ortodocșii români.

Fix după ce domnul Bănescu a folosit și el sintagma "talibanism ortodox" (vorbind despre o potențială schismă în BOR, pe care pare că și-o dorește cu toată puterea), sintagmă apărută prima dată în spațiul public din pixul unui... ateu prin 2014. Și de atunci preluată și repetată cu obstinență de oameni care și-au făcut un scop în viață din a ataca repetat, într-un mod extrem de agresiv, nu doar BOR ca instituție reprezentativă, ci Ortodoxul de rând, fie el preot sau credincios.

Grijă mare...

Păcat, îmi plăcea pe vremuri Vasile Ioana, părea un om bun și cu scaun la cap...

Acum, după asemenea afirmații, se explică și prezența lui frecventa la ProTv, un post tv foarte corect politic, mai ales în emisiunile de divertisment.

După asemenea poziții luate public, chiar nu mă voi mira dacă apărea pe tocuri, slujind laolaltă cu reprezentanții tuturor religiilor, eventual și cu vreo "preoteasă".

Încă o dată, grijă mare pe cine ascultați, că derapajele și ieșirile în decor curg rău.

Încă avem, har Domnului, majoritatea Preoților cu mințile la ei! Să ni-i ție Dumnezeu sănătoși trupește și întregi la cap.