ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. Nici când a jucat cu Benfica Lisabona n-a avut Craiova atâția turiști români și străini ca la Târgul de Crăciun din 2023. Târgurile arată bine (sau mai bine decât în anii trecuți) și în alte orașe. Țevile alea suspendate dau o imagine dezolantă în timpul zilei, dar nu mai contează. Aceste târguri sunt mai edificatoare decât orice sondaj electoral. Românul iese în stradă ca să se bucure alături de familie. S-a terminat cu useriștii care au răcnit împotriva corupției și au cumpărat izolete.

2. Parțial eclozații au încercat să strice și finalul săptămânii trecute. Au zis că Sfântul Andrei n-a creștinat Dobrogea și ne-au cerut să o lăsăm mai subțire cu Unirea. Eu am mai văzut filmul ăsta. În 1990, Trustul sorosist „GDS – Humanitas – revista 22” a primit un sediu (i l-a dat Brucan) într-un palat de pe Calea Victoriei și s-a apucat de anticomunism la seral. Secția de propagandă a C.C. al P.C.R. a fost înlocuită cu Secția „Demitizări și revizuiri”. În 2023, trotinetarii fac demitizări și revizuiri la seral. Să o țină tot așa, ca să strângă la alegeri un 4% elegant!

3. De sărbătoarea națională m-am bucurat că moneda euro e sub 5 lei. Nu mă interesează de Isărescu, deși l-am votat în 2000, când a fost candidatul CDR. Dar gândiți-vă că poate să vină în locul lui o năpârcă globalistă și să fie euro 7 lei, ca să facă năpârca pe plac U.E. Și pe urmă aceeași năpârcă să strălucească prin exces de zel: „doamna Ursula, băgăm euro și la 8 lei! Dacă-i ordin, cu plăcere!”

4. USR, de ce nu le-ai făcut românilor o surpriză de Ziua Națională? Ai fi avut mare succes dacă defilai pe la târgurile de Crăciun cu steagul Ucrainei.

5. Dacă s-ar putea, la următoarele târguri de Crăciun să fim scutiți de versuri cretine. „Nicăieri nu-i ca-n România,/ dansuri ca în Africa/ și lovele ca-n Elveția.” Acești cântăcioși siniștri n-au minime cunoștințe de prozodie. România-Africa-Elveția, adică rime imperfecte. De gradul trei. Dacă nu chiar patru spre șapte. Pe înțelesul lor, e ca și cum i-ai spune „frățioare” vecinului de la etajul trei.

6. Nu mi se pare corect să răspundă pentru vaccinuri doar Cîțu, pseudo-contabilul Vlad Voiculescu și o doctoriță de tăiat unghiile pe care am uitat cum o cheamă. Normal ar fi să dea socoteală și Arafat, și Gheorghiță. Monica Bârlădeanu îl va aștepta pe Gheorghiță. Fidelitatea e principala ei calitate.