ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum, în metrou (vă era dor, nu?). Nimeresc la Victoriei lângă doi IT-iști. Eu știam că ăștia-s jumătate om, (troti, dar, mă rog, să zicem om după înfățișare) jumătate computer, dar m-am crucit.

Nu-s capabili să poarte o discuție normală, în termeni lumești, în afara jobului. De exemplu, unul a zis că „mama a intrat în cameră și s-a focusat...”. Cum sărăcie or vorbi cu iubitele lor? Noroc că am coborât la Basarab.

Dar mi-am amintit o întâmplare. Lucram într-o clădire, building, pardon, cu corporatiști. Într-o zi mi-am scăpat telefonul în weceu. Noroc că nu apucasem să pipilesc. Îl scot, îl scutur bine și fug cu el ca disperata afară. Impresionată de necazul meu, o corporatistă mă conduce la colegul ei, „care sigur se pricepe la asta”. Ăla, în loc să acționeze în viteză, ca la accidente, se întinde cu scaunul și scoate un „ah”, de n-am știut dacă moare aparatul sau nu.

- Și ziceți că l-ați scăpat.

- (Că doar nu l-am aruncat intenționat, idiotule!) Da.

- În apă?

- (În ceva lichid, idiotule, are importanță?) Da.

- În cât timp l-ați scos?

- (Întâi am studiat dacă știe să înoate, idiotule). Imediat.

- Aha, deci a fost o reacție rapidă!

- Da. (Frate, sunt ardeleancă, dar am avut reacție rapidă, că e telefonul meu).

S-a mai întins o dată pe scaun, s-a gândit, s-a uitat la telefon.

- L-am șters, îl puteți atinge.

- Da, da... mă gândeam...

Și iar s-a pus pe gândit.

- Da, e un telefon care nu se poate desface. Dar componentele electronice sunt compromise...

- (Da de unde știi, idiotule?)

În sfârșit, l-a luat în mână. Și își strigă un coleg. Vine ăla, îi spune că l-am scăpat în „vasul toaletei” și conchide și celălalt:

-E compromis!

- (Mai, dă-l aici!) Bine, mulțumesc. Asta este!

- Da, din păcate. Cu altă ocazie, când aveți telefonul în buzunarul de la spate să previzionați un astfel de eveniment.

Iau telefonul, merg la Lidălul de lângă, cumpăr un kil de orez și-mi bag telefonul în el. Seara mergea. Și a mai mers un an, până mi-a expirat abonamentul și mi-am luat altul.