ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Parlagiii” micilor ecrane, adevărați teroriști ai conștiinței publice, își fac din ce în ce mai bine treaba, adică își satisfac stăpânii din interior și din exterior. Contra unor sume uriașe și a unor avantaje personale sau de grup considerabile.

Ei există, mulți, în toate canalele televizoristice românești, adevărate temple ale terorizării și transformării conștiințelor, manipulărilor extrem de sofisticate și spălării creierelor.

De la cvasianalfabetele "vulpițe” editoare și prezentatoare ale știrilor și ale unor emisiuni, frumușele ca niște păpuși gonflabile, la dispoziția oricui le bagă ceva pe card, până la grangurii și „grangureii” care ne alcătuiesc, în oculte sodomice, agenda zilnică, toate televiziunile gem de prezența lor.

Cu foarte puține și notabile excepții: maeștrii (și ai mei, așa cum sunt, de altfel, ai unei generații întregi care, demult, făcea „presă adevărată”, sub conducerea lor) Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Sorin Roșca Stănescu – retrași, cumva, din prim-planul mass-mediei, într-un fel de nou samizdat, apărători îndârjiți ai adevărurilor, ai lucidității și critici vehemenți ai tendințelor tot mai dure către dictatură pe care le manifestă gorilele cățărate în capul României.

Tot la acest capitol, de apărători ai din ce în ce mai fragilei libertăți din România, îi regăsesc pe „Subiectivul” Răzvan Dumitrescu, cu fiecare emisiune ca o "palmă” peste obrazul unor Antene căzute în capcana stipendiilor și a micilor trădări, pe Ionuț Cristache, cu „România 9” într-o TVR veche "în meserie”, iar în presa scrisă – mai mult pe internet și bloguri – Adrian Pătrușcă, Victor Roncea, Cătălin Pena, Mirel Curea, Șerban Cionoff și alți câțiva. Noi dintre cei „vechi” sunt Cozmin Gușă – care spune, vorba ceea, "Ce-i în Gușă și-n căpușă”, la Gold fm, cu ai săi invitați "esențiali” pentru înțelegerea lumii în care trăim, Marius Tucă, descins din grupul caracalenilor talentați la scris și vorbe, "Cetățeana” Adriana Bahmuțeanu, aprigă, vulcanică și curajoasă realizatoare tv pe cetateanul.net. Și, n-o uităm pe Dana Budeanu, cu satârul Verdictului pe "fătălăi, mafioți, amețite, papagali și bagaboante”!

Trebuie să menționez, neapărat, și pe "războinicii curajoși”, care încă mai scapă pe "rețele”, judecătoarea Mădălina Dârdeci Afrăsinie, curajoasă luptătoare împotriva protocoalelor ticăloșilor, prof. univ. Gheorghe Piperea, prof. univ. Adrian Severin... Cam pestriț "topul" meu, dar parcă viețile noastre nu sunt la fel de pestrițe?! În fond, ceea ce ne unește pe cei care am mai rămas și care încercăm să stăm verticali este Iubirea de oameni și de libertate!

"(...)Televiziunea reprezintă, pentru omul modern, atât torționarul care terorizează, stresează și epuizează mintea slăbindu-i rezistența, expunând-o sugestiilor sau presiunilor, cât și închisoarea simțurilor și a imaginației, care-l izolează pe om ce cei dragi, de lume și de sine însuși, făcându-l să trăiască în lumea artificială și ideologică pe care o creează. Televizorul, nu prin forță, ci prin seducție conduce la degradarea morală și spirituală a indivizilor, distrugându-le astfel resursa principală în fața oricui are chef să le invadeze mințile cu intenția de a se face stăpân pe ele.” ("Știința și războiul sfârșitului lumii, Fața nevăzută a tele-viziunii” – Virgiliu Gheorghe, 2016)