ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine crede că Dictatura COVID – și odată cu ea campania de vaccinare agresivă – s-a încheiat este un naiv. Actuala acalmie care domnește în majoritatea Europei nu ar trebui să ne păcălească.

Aceasta este concluzia unei analize pe documentele oficiale recente ale Comisiei Europene, publicată de Brownstone Institute.

Pe 27 aprilie, șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, făcea o declarație despre „următoarea fază a pandemiei”.

Deși recunoștea că faza „de urgență” a pandemiei s-a încheiat, președinta executivului european ne avertiza:

„Trebuie să rămânem vigilenți. Numărul infecțiilor este încă mare în UE și mulți oameni continuă să moară de COVID-19 în toată lumea. În plus, noi tulpini pot apărea și se pot răspândi cu rapiditate... Însă noi știm calea pe care trebuie să o urmăm. Trebuie să intensificăm vaccinarea și rapelul, și testele țintite.”

Atent la nuanțe, ziaristul Robert Kogon, autorul analizei Brownstone, observă că Von der Leyen nu zice că vaccinarea trebuie CONTINUATĂ ci „INTENSIFICATĂ”.

Or, potrivit datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor, aproape 85% din populața adultă a UE este deja complet vaccinată.

În aceste condiții, România – cu o rată de vaccinare printre cele mai reduse din UE (oficial, 42% din populație este vaccinată complet; cifra reală e probabil considerabil mai mică) – devine în mod clar o țintă a siringilor Bruxelles-ului.

Un alt element important este graba pe care o arată Ursula von der Leyen: măsurile pe care ar trebui să le ia statele membre (între care „intensificarea vaccinării și rapelului” figurează în capul listei) trebuie luate, spune ea, „până în toamnă”.

Un buletin informativ, intitulat „COVID-19 – Susținerea pregătirii și reacției UE: Perspective de viitor”, publicat de Comisia Europeană în aceeași zi de 27 aprilie, repetă punctul de vedere al Ursulei von der Leyen (O versiune extinsă, în limba română, AICI).

Prima secțiune a buletinului se numește: „Creșterea ratei de administrare a vaccinurilor COVID-19”, iar la primul punct se spune:

„Statele membre trebuie să sporească rata de vaccinare și de administrare a rapelurilor (boostere) și a dozei cu numărul patru pentru persoanele eligibile. Ele (statele) trebuie să sporească de asemenea și rata de vaccinare a copiilor.”

Punctul doi continuă:

„Statele membre trebuie să pregătească strategii de vaccinare COVID pentru lunile următoare, luând în considerare circulația simultană a gripei sezoniere, și să integreze vaccinarea anti-COVID în programele naționale de vaccinare.”

Asta, dacă nu știați ce fac acum Rafila și Arafat.

Pe 12 mai, Comisia Specială pentru Pandemia COVID-19 a Parlamentului European (COVI), creată recent, a organizat o sesiune de întrebări și răspunsuri la care a fost invitată Stella Kyriakides, Comisar UE pentru Sănătate (Înregistrarea video completă AICI).

Europarlamentarul francez Virginie Joron a rezumat într-un mesaj pe Twitter esența afirmațiilor lui Kyriakides.

„PRIORITATE: 100 de milioane de nevaccinați în UE, care vor trebui convinși și țintiți, fără a fi discriminați.

> Combaterea dezinformării.

> În toamnă, următoarea pandemie cu noi tulpini.”

De notat că și comunicatul de presă al Comisiei identifică drept una dintre prioritățile toamnei „intensificarea colaborării împotriva informării greșite și dezinformării despre vaccinurile COVID-19”.

Adică cenzurarea și eliminarea oricăror puncte de vedere, opinii și studii care contrazic discursul oficial. Plus ostracizarea „vinovaților”.

Într-un mesaj mai recent pe Twitter, din 17 mai, aceeași Virginie Joron a publicat fotografia unui document al Comisiei Europene, distribuit în cadrul Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European.

Aici apare într-adevăr o „strategie de vaccinare” prevăzută pentru această toamnă.

Documentul vorbește de asemenea și despre „țintirea nevaccinaților”.

La primul punct este menționată „întărirea eforturilor pentru a mări rata vaccinării sau a încheia prima serie (două vaccinuri plus rapel) în rândul persoanelor nevaccinate sau parțial vaccinate, inclusiv prin monitorizarea continuă și analizarea ezitării la vaccinare pentru a o înfrânge”.

Analiza Brownstone Institute subliniază cât de ciudată este această „țintire” a nevaccinaților, în condițiile în care se cunoaște acum rapiditatea cu care dispare protecția (câtă e) a vaccinurilor.

Ceea ce înseamnă că multe dintre persoanele „complet vaccinate” cu câteva luni în urmă sunt acum în aceeași oală cu persoanele nevaccinate.

(Nemaipomenind de studiile care arată că imunitatea vaccinaților este mai mică decât a nevaccinaților.)

Chiar Comisia Europeană recunoaște dispariția rapidă a imunității vaccinurilor, din moment ce la punctul următor recomandă:

„Creșterea eforturilor pentru mărirea ratei de vaccinare cu dozele de rapel  (booster) la toți adulții eligibili, începând de la trei luni de la vaccinarea primară (cu două doze plus booster).”

Așadar, în mod logic, persoanele cu două sau trei doze administrate cu mai mult de trei luni în urmă ar trebui băgate în aceeași oală cu persoanele nevaccinate.

Cu toate acestea, îngrijorătoril termen „țintire” se referă doar la acestea din urmă.

Al treilea punct despre vaccinare din document se referă în mod special la vaccinarea copiilor. În documentul a cărui fotocopie a fost postată de Joron, acest punct este prezentat doar într-o formă rezumată.

Varianta integrală poate fi găsită în buletinul informativ din 27 aprilie citat și mai sus, care este declarația cea mai cuprinzătoare a Comisiei în legătură cu strategia anti-COVID pentru toamnă.

Versiunea completă a recomandării privind vaccinarea copiilor sună astfel:

„Înainte de începutul anului școlar 2022-2023, reflectați la strategii pentru a mări ratele de vaccinare printre copiii cei mai tineri, de ex. prin colaborarea cu medici pediatri și alți profesioniști din sănătate care constituie surse de informații de încredere pentru mulți părinți.”

Potrivit mesajului de pe Twitter al lui Joron, Kyriakides a insistat ca accelerarea vaccinării să se facă fără discriminarea nevaccinaților.

Însă, comunicatul din 27 aprilie, a cărui fotografie a fost postată de Joron, vorbește despre necesitatea de a „asigura adoptarea propunerii Comisiei de a se extinde utilizarea Certificatului digital COVID”.

Or, tocmai acest „pașaport de vaccinare” a fost principalul instrument de presiune și șantaj al autorităților asupra persoanelor nevaccinate.

Vaccinații erau „recompensați” cu accesul în diferite locuri – restaurant, avion, stadion, teatru, supermarket sau cu păstrarea slujbei – în vreme ce nevaccinații erau discriminați și transformați în cetățeni de mâna a doua. Paria supuși oprobriului public.

Toate documentele UE citate de analiza Brownstone Institute demonstrează că acalmia de acum este temporară. Jugul COVID a fost lărgit pentru o perioadă scurtă de timp, cât vita să își mai tragă sufletul.

Din toamnă, urgia se întoarce.