ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tovarăși, nu interpretați greșit declarația lui Klaus cel Milostiv Iohannis: aveți LIBERTATEA, nu OBLIGAȚIA, de a renunța la mască în aer liber!
 
Iar acum încercați să anticipați câți iresponsabili se vor aventura pe străzi fără mască, împrăștiind guvizi în jurul vostru. Mii... milioane, dacă nu chiar miliarde!
 
D-aia zic: voi faceți, desigur, cum vreți, eu doar îndrăznesc să sugerez, cordial, să purtați în continuare mască, dar nu una, ci chiar două.
 
Better safe than sorry!
 
* * * 

Tovarăși, am primit pe surse calendarul-draft al relaxărilor pe durata sezonului estival pe întreg teritoriul idiocrației noastre sanitare:
 
15 iunie: se suspendă obligativitatea măștii la schi și pe patinoare (atenție, se aplică exclusiv persoanelor v@xinate);
 
28 iunie: persoanelor v@xinate care execută sărituri de la trambulină, li se va băga și apă în piscină;
 
5 iulie: ținând cont de temperatura ambientală, jurnaliștii care servesc patria nu mai sunt obligați să poarte epoleții sub cămașă (mască rămâne însă obligatorie);
 
19 iulie: călătorii CFR pot renunța la mască, cu condiția de a-și ține respirația pe toată durata călătoriei;
 
8 august: vârfurile Nanga Parbat, Aconcagua și Everest (versantul sudic) vor putea fi escaladate și fără mască;
 
25 august: amatorii de drumeții montane se vor putea aproviziona cu Faizăr la pet la toate cabanele, stânele și sălașele de pe rutele aprobate de conducerea de partid și de stat (se aplică deopotrivă persoanelor cu vulvă și celor fără);
 
1 septembrie: turiștii de pe litoral care se aventurează înot în afara apelor teritoriale ale României pot renunța la mască (ea rămâne doar ca recomandare), dar – atenție! - trebuie în continuare să poarte asupra lor declarația pe propria răspundere.
 
* * *

Pentru cei mai pricepuți într-ale FB: aveți idee, există pe-undeva vreo funcție care să îmi listeze toate persoanele care și-au atașat pozei de profil rama aceea cu ”M-am v@xinat?”
Mulțam.
(întreb așa, de-a-nboulea)
 
* * *
 
Las și eu asta aici, că oricum dormiți toți și nu mă vede nimeni:
 
”There will be, in the next generation or so, a pharmacological method of making people love their servitude, and producing dictatorship without tears, so to speak, producing a kind of painless concentration camp for entire societies, so that people will in fact have their liberties taken away from them, but will rather enjoy it, because they will be distracted from any desire to rebel by propaganda or brainwashing, or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution.” (Aldous Huxley)
 
PS: Ce nu înțeleg (între altele) băieții, fetițele și non-binarii ăștia cu muci în păr care vor să ne salveze pe toți cu forța e următoarea chestie: bre, dacă ne eliminați pe noi, ăștia, arhaicii care ne cramponăm de libertate și democrație și alte chestii din astea profund vetuste, n-o să mai fie nimeni să vă apere (și pe voi) atunci când, la un moment dat, veți fi voi înșivă acuzați de ”deviaționism”, în funcție de cum va bate vântul corect politic al momentului.