ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o discuție publică Bill Gates își exprimă regretul că datorită variantei omicron, oamenii capătă imunitate la covid-19 și nu mai au nevoie de vaccinuri.

Transcriere înregistrare:

Prezentatoare: Unde credeți că sîntem azi în lupta împotriva covid?

Bill Gates: Din păcate, virusul însuși, în special varianta omicron, este un fel de vaccin care crează imunitate a celulelor B și T. A izbutit să se răspîndească în populația lumii mai bine decît am putut s-o facem noi cu vaccinurile. Dacă se fac teste serologice în țările africane, se vede că 80% din populație a fost expusă fie la vaccin fie la diferite variante [ale virusului covid-19]. Asta înseamnă că riscul de boală severă, asociat mai ales cu vîrstnicii, obejii și diabeticii, acest risc s-a redus dramatic din pricina acestei expuneri la infecție. E trist. N-am făcut treabă bună cu medicamentele. Vaccinurile ne-au luat doi ani. Acum e supraproducție. Sînt mai multe vaccinuri decît e cererea. Data viitoare va trebui să încercăm să rezolvăm în 6 luni în loc de doi ani.
 
Prezentatoare: Credeți că se va putea atinge țelul stabilit de OMS de a vaccina 70% din populația lumii pînă în iulie 2022?
 
Bill Gates: Ce?
 
Prezentatoare: Să vaccinăm 70% din populație.
 
Bill Gates: Nu. E prea tîrziu.
 
Prezentatoare: Prea tîrziu?
 
Bill Gates: Sînt multe boli. Nu e cerere pentru vaccin. Fiecare țară trebuie să-și poată stabili prioritățile.