ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răsturnare spectaculoasă a discursului oficial: Mașinile electronice de vot NU sunt infailibile, așa cum s-a tot repetat după 2020. Ele pot fi PIRATATE. Alegerile POT fi furate.

Editorialul din seara de 7 noiembrie al lui Tucker Carlson difuzat de Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

De pe vremea când bărbații din Atena antică își scrijeleau opțiunile pe cioburi de lut, nicicând nu au existat niște alegeri mai libere și mai corecte decât cele din Statele Unite, de acum doi ani.

Vi s-a tot spus și repetat acest lucru.

Joe Biden a obținut mai multe voturi decât oricare alt președinte din istoria Americii – cel puțin 81 de milioane. Și fiecare dintre aceste voturi a fost real.

Nu a existat nici un fel de fraudă.

Fiecare vot prin corespondență a aparținut unei persoane reale care a votat doar o singură dată. Nici o urnă de vot nu a fost măsluită. Nimeni nu a folosit demența pacienților din aziluri îndemnându-i să voteze cu Democrații. Până și Vladimir Putin – nu se știe de ce – a decis să nu își bage nasul în acele alegeri.

Doar oligarhul tech Mark Zuckerberg s-a amestecat. A cheltuit 400 de milioane de dolari pentru a controla mecanismul alegerilor, dar cu cele mai bune intenții. Mark Zuckerberg a dorit să îi ferească pe alegători de coronavirusul ucigaș. Fără nici o altă plată, desigur, în afară de cea așteptată în Ceruri.

Dar, mai presus de toate, în caz că vă făceați griji, mașinile de numărat voturile din toată țara au înregistrat numai rezultatele legitime, fără cea mai mică eroare.

Mașinile au numărat fiecare vot exprimat pentru fiecare candidat și au alocat acele voturi corespunzător cu numele candidatului de pe ele.

Puteți vedea programul care să dovedească faptul că așa au stat lucrurile? Ei bine, nu, nu puteți. Așa cum nu aveți dreptul să vedeți nici imaginile înregistrate la Nancy Pelosi acasă cu camerele de pe corpul polițiștilor.

Dar puteți fi siguri că mașinile de numărat electronice sunt 100% sigure și fiabile. De aceea responsabilii guvernamentali v-au repetat de nenumărate ori că alegerile din 2020 au fost „cele mai sigure din istoria Americii”. Trebuie să credeți.

Și dacă nu credeți, sfatul nostru este să vă țineți naibii gura, dacă nu vreți să fiți inculpați și aduși în stare de faliment și să vă treziți cu FBI-ul acasă la micul dejun.

Aceasta este pe scurt viziunea oficială și confirmată de presă despre ultimele noastre alegeri. Au fost perfecte. Nu puneți întrebări!

Cum, în dimineața asta aveam totuși niște îndoieli, am deschis Politico. Politico este publicația prin care administrația Biden dă directive și controlează restul presei.

Am fost surprins să aflu că, de fapt, mașinile de vot nu sunt sigure deloc. Mașinile de vot electronice, ne spune Politico, sunt de fapt foarte ușor de piratat și manipulat. Motiv pentru care țări normale, ca Franța, le-au interzis și folosesc buletinele de vot din hârtie.

„Există riscuri reale”, ne spune Politico, „ca hackerii să se poată infiltra în echipamentul de votare și în alte componente ale infrastructurii electorale pentru a încerca să submineze votul de marți.”

Potrivit Politico, acest lucru este perfect posibil dat fiind că multe state americane „folosesc modemuri wireless pentru a transmite rezultatele electorale neoficiale în noaptea alegerilor la birourile centrale. Aceste modemuri utilizează rețele de telecomunicații vulnerabile la piraterie, iar niște entități răuvoitoare ar putea să le exploateze pentru a falsifica datele de vot oficiale, să inducă mașinilor erori intenționate sau să compromită computerele folosite la anunțarea rezultatelor oficiale.”

Mașini de vot fraudate? Voturi falsificate? Căi subterane pentru a provoca erori în modemuri? Nu echivalează asta cu o bombă atomică?

Sigur că da. Până ieri, cine spunea aceste lucruri era privit ca un nebun sau ca un infractor. Ar fi fost considerat un atac la democrație.

Dar vremurile se schimbă.

Cu 24 de ore înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, pe care Democrații se așteaptă să le piardă, Politico vă anunță că alegerile pot fi falsificate. Și nu doar din cauza mașinilor electronice de vot piratate. Există o problemă și mai mare.

Într-un fel sau altul, în ciuda admirabilelor eforturi făcute de Google și Facebook, unii dintre criticii lui Joe Biden au reușit totuși să vorbească în public.

Iar asta înseamnă că opiniile lor periculoase au putut infecta mințile unor alegători confuzi și debili, incitându-i să nu îl placă pe Biden.

Este ceea ce se numește o informare falsă. Dacă nu este tratată, ea poate evolua spre un stadiu mai grav: dezinformarea.

Iată cum explică CNN diferența:

Erica Hill, jurnalistă: Știm că există mai multe tipuri de falsuri legate de Ziua Alegerilor, unele dintre ele devenind virale în această zi, și de aceea trebuie făcută o distincție foarte importantă între informare falsă și dezinformare.

Donie OSullivan, jurnalist: Informarea falsă este, știți... oameni pot răspândi informații false din greșeală sau din întâmplare. Dezinformarea reprezintă informații false create cu scopul de a induce în eroare.

Jim Sciutto, jurnalist: Dezinformarea este deliberată. Unul dintre cele mai triste astfel de fenomene s-a petrecut în 2016. Cea mai mare parte a dezinformării a venit din afara țării. Acum, din păcate, vine din interior.

Mai întâi am aflat că mașinile de vot sunt piratate și apoi, nu doar că avem dezinformare, dar și că ea vine din interior. Este înspăimântător.

La MSNBC, am aflat cum comunitățile de culoare suferă cel mai mult din cauza acestui fenomen.

Ali Velshi, jurnalist: Cum stăm la capitolul votului negrilor în acest moment, dat fiind că unii observatori au afirmat că entuziasmul nu mai este la fel de mare ca ultima dată?

Stacey Abrams, candidată Democrată la funcția de guvernator al Georgiei: Depinde de cine face sondajele. Nu cred că e vorba de un entuziasm mai mare pentru oponentul meu. Știm că alegătorii negri sunt adesea ignorați și, din nefericire, anul acesta, cei de culoare au fost ținta dezinformărilor.

Lance Bottoms, fost primar Democrat al Atlantei: Cred că Stacey are dreptate. Ascult în timp ce copiii mei se uită la rezumatele din NBA sau ce mai privesc ei pe YouTube, și aud cum este promovată dezinformarea.

Sincer, este destul de ușor să îi păcălești pe cei de culoare, spune Stacey Abrams, care – țin să vă reamintesc – nu e câtuși de puțin rasistă. Ea este doar realistă.

Este Anderson Cooper rasist? Ei bine, nu putem răspunde exact, dar și el se teme că există o sumedenie de mexicani creduli.

Iată-l pe Anderson Cooper:

Anderson Cooper, jurnalist CNN: Numărul alegătorilor hispanici eligibili a crescut cu aproape 5 milioane din 2018, dar comunitățile care vorbesc spaniola au fost bombardate cu dezinformare și teorii ale conspirației, majoritatea prin rețelele sociale.

Evelyn Perez-Verdia, consilier pentru problemele hispanicilor: Obișnuiam să stau la aceeași masă și să împart pâinea cu Republicani care acum sunt radicalizați.

Donie OSullivan, jurnalist: Pentru unii hispanici din Florida de Sud, minciunile electorale au dus la ruperea unor prietenii și la despărțirea unor familii.

Tamoa Calzadilla, jurnalist, factchecker: Vezi dezinformarea în engleză și, după două sau trei zile, o vezi cu subtitrare în spaniolă.

OSullivan: Una dintre provocările combaterii dezinformării în spaniolă este că o mare parte din aceasta este difuzată pe platforma WhattsApp. Mesajele sunt criptate, astfel încât etichetele de verificare a faptelor nu pot fi utilizate, așa cum se întâmplă pe Facebook, Twitter sau YouTube.

Ei bine, poate că le dăm noi prea mare importanță, dar nu am realizat până acum că Anderson Cooper îi urăște pe hispanici.  Am crezut că îi iubește.

Totuși, stă mărturie înregistrarea pe care tocmai am difuzat-o: acești nenorociți de mexicani și teoriile lor conspiraționiste!  Ceea ce, dacă stai să te gândești bine, este în sine o teorie a conspirației.

Anderson Cooper știe asta pentru că a citit pe Twitter că persoanele non-albe resping Partidul Democrat în număr foarte mare. Dar de ce fac asta? Aceasta e întrebarea.

Noi știm că ei, hispanicii, nu pot gândi cu capul lor și trage singuri concluziile, ca niște persoane mature. Este imposibil. Nu sunt capabili de așa ceva. Așa că singura explicație posibilă este dezinformarea. Desigur, Stacey Abrams este de acord cu asta și nu este rasistă.

AȘA ARATĂ PANICA. Aceștia sunt oameni conștienți că sunt pe punctul de a fi zdrobiți și sunt disperați să afirme că ei nu au nici o responsabilitate pentru asta.

„Alegătorii nu ne urăsc. Sincer, aceasta este dezinformare.”

Ziarul The Guardian a anunțat astăzi că dacă nu este suprimată libertatea de exprimare în Statele Unite și nu este impusă și mai multă cenzură care să combată dezinformarea, alegătorii ar putea să respingă actuala utopie și să avem un război civil.

„Judecătorii vor fi asasinați. Democrații și Republicanii moderați vor fi azvârliți după gratii în urma unor acuzații false. Bisericile negrilor și sinagogile vor fi atacate cu bombe. Trecătorii vor fi împușcați de lunetiști pe străzile orașelor.”

Chiar au tipărit așa ceva. Mesajul transmis:

Democrații nu trebuie să piardă cu nici un preț alegerile de mâine. Una ca asta nu trebuie să se întâmple.

Ne pregătesc pentru furtul alegerilor. Furt de care, dacă nu dorești un război civil, nu trebuie să te plângi și să-l accepți.

ABC News a dat publicității în seara aceasta un articol în care ne anunță că un „«miraj roșu» (roșu este culoarea Republicanilor – n.tr.) sau un avans al Republicanilor este probabil să se producă din nou la alegerile de marți. Primele rezultate de peste noapte s-ar putea să nu indice însă rezultatele finale.”

Cu alte cuvinte, ABC le spune cititorilor săi:

Nu vă faceți griji, John Fetterman va învinge!