ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O colosală mașinărie de propagandă s-a pus deja în funcțiune pentru a mușamaliza scandalul documentelor clasificate pitite în biroul lui Joe Biden din vremea când era vicepreședinte. Și în care e vorba despre țări străine. Printre care și Ucraina.

Un editorial de Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Întotdeauna vă acuză de lucrurile pe care le fac ei înșiși. Dacă există o regulă pe care să o lipiți cu magnet de frigider și după care să evaluați liderii politici, aceasta este: Ce păcate fac ei și vă învinuiesc pe voi?

Ultimul exemplu ne-a fost oferit săptămâna aceasta, când am aflat că același Joe Biden, care ne spunea că Donald Trump este un infractor pentru că deținea ilegal documente secrete, deținea el însuși documente secrete în mod ilegal.

Dar nu trebuie să vă faceți probleme, nu e vreo mare scofală.

Spre deosebire de voi și de infamul om roșu Donald Trump, Joe Biden e un tip cumsecade. Joe Biden este atât de virtuos încât este mai presus de legile vremelnice. Ce a făcut el nu e o infracțiune.

Acesta este frustrantul titlu de primă pagină pe care probabil l-ați văzut până acum. Însă amănuntele sunt foarte interesante.

Așadar, cu o săptămână înainte de ultimele alegeri, avocații lui Joe Biden cotrobăiau, dintr-un motiv sau altul, printr-un dulap încuiat din biroul de la Washington a ceva numit Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement al Universității Pennsylvania.

Și în acel dulap avocații au descoperit un teanc de documente guvernamentale cu nivel înalt de secretizare.

Prima întrebare care se pune este: de ce avocații lui Biden făceau asta? Nu putem ști sigur, dar este ciudat. Avocații nu au obiceiul să cotrobăie prin dulapuri încuiate. Ai lui Biden a făcut-o.

Probabil au înțeles că Republicanii vor recâștiga Camera. Și odată cu ea și puterea de a cita și audia persoane.

Se pare că avocații lui Biden efectuau un fel de operațiune de curățenie preventivă, încercând să scape de un potențial scandal.

Evident, au ascuns ce au găsit până după alegeri, pentru că nu există nici un motiv să influențezi alegătorii cu prea multe informații.

Rămâne și chestiunea așa-numitului Penn Biden Center al Universității din Pennsylvania. Ce e asta, mai exact? Până și ideea unui centru academic Biden este de tot râsul.

Joe Biden e un cretin. A fost cretin dinainte să fie lovit de demență.

Timp de zeci de ani, la Washington – întrebați pe oricine a trăit aici – Biden era faimos drept cel mai prost membru al Senatului. Oamenii râdeau de el.

Așadar, de ce o universitate din Ivy League să numească un think tank după un individ incapabil să gândească și după aia să îl plătească cu aproape un milion de dolari pe an ca să nu facă nimic? Bună întrebare. Vom reveni la ea peste câteva minute.

Dar, mai întâi, despre documentele clasificate.

*

Tipii ăștia din ambele tabere politice, care își dau aere pe la televiziuni și vorbesc cu ifoze despre secrete vitale de stat, fie mint, fie nu înțeleg cum funcționează lucrurile la Washington.

Câte secrete de stat vitale, legitime, există? Nu prea multe. Într-o democrație, guvernul nu are dreptul să ascundă de opinia publică ceea ce face. Doar în circumstanțe extraordinare.

Este în regulă să ascunzi documentele invaziei în Normandia pânâ când aceasta are loc. Dar nu este în regulă să ascunzi timp de 60 de ani că CIA a fost implicată în asasinarea unui președinte.

Să îți ascunzi implicarea în uciderea lui Kennedy nu are nici un motiv legat de securitatea națională. Este un comportament infracțional, care a devenit posibil din cauza regimului de clasificare, care nu are ca scop să apere țara, ci să protejeze și îmbogățească clasa noastră politică.

„Hei, dar dușmanii noștri?”, urlă cretinii la TV. „Dacă declasificăm documentele, dușmanii noștri ne află secretele.”

Haida de. China ne cunoaște deja secretele. Toate secretele. Guvernul chinez a piratat toate agențiile din Washington. Toată lumea știe asta. Și nimeni nu pare să își facă probleme.

De fapt, administrația Biden se sinchisește atât de puțin încât tocmai a suspendat un program de contraspionaj conceput pentru a opri spionajul chinez.

Cu alte cuvinte, chinezii pot ști, dar voi nu trebuie să știți. Biden are mai multă încredere în Beijing decât are în voi.

*

Misiunea presei – singura ei misiune – este să combate o asemenea atitudine și să caute adevărul.

Ziariștii sunt persoane plătite care, pentru a-și câștiga existența, descoperă ce face guvernul vostru și apoi vă informează, pentru ca democrația să continue să existe.

Dar au mai rămas foarte puțini. Julian Assange este în închisoare pentru astfel de eforturi. Ed Snowden trăiește în exil.

Agențiile de presă care au mai rămas sunt controlate atât de drastic de guvern încât până și sugestia pentru mai multă transparență provoacă isterie.

Priviți cum au reacționat CNN și MSNBC, de pildă, la știrea că Republicanii din Congres ar putea să ne spună ceea ce profund corupta comunitate de informații a făcut în numele nostru.

David Jolly, fost reprezentant Republican: O comisie a Camerei în care Republicanii să poată sfârteca integritatea guvernului federal și să spună Americii că guvernul vă spionează și vă urmărește... Aceasta este esența acestei acțiuni de demolare, de distrugere a guvernului. „Nu putem avea încredere în guvern. Îl vom dărâma!” Tocmai au primit puterea de a face audieri și să fiți convinși că Fox News va băga heroină în venele telespectatorilor săi în următorii doi ani.

Adam Schiff, reprezentant Democrat: Practic, ei înființează o comisie a vânătorii de vrăjitoare și a teoriilor conspirației despre Statul Paralel.

Joe Scarborough, realizator MSNBC: Este atât de extraordinar de periculos cum ai spus... Oamenii ăștia au luat la țintă serviciile secrete ale Americii.

James Clyburn, reprezentant Democrat: Aceasta este o Cameră a Congresului unde încercăm să ne păstrăm credibilitatea. Și asta nu se realizează cu tot felul de suspiciuni despre instituțiile societății noastre.

Este scandalos să le spui oamenilor că guvernul îi spionează. Mai ales că guvernul chiar îi spionează. Ceea ce este dovedit. Este o realitate.

Ne spionează, dar dacă vreți să aflați mai multe despre ce face guvernul vostru, tună Joe Scarborough, „luați la țintă serviciile secrete”. Nu sunteți patrioți. Nu ești loial Americii dacă nu vrei să fii mințit. Asta vă spun acum la televizor.

În ultimele luni am aflat că, de ani de zile, Twitter a funcționat ca un purtător de cuvânt al FBI și al agențiilor de spionaj.

În mod evident, același lucru s-a întâmplat și cu televiziunile de știri.

Iar acest lucru reprezintă o amenințare la adresa democrației cu mult mai mare decât un faptul că grup de alegători ai lui Trump s-a plimbat prin Capitoliu pe 6 ianuarie. Nici nu se poate compara.

Nu mai departe de vara aceasta, istoricul frenetic Michael Beschloss afirma că Donald Trump merită pedeapsa cu moartea pentru că a păstrat documente clasificate la Mar-a-Lago.

„Prăjit ca soții Rosenberg pe scaunul electric.”

Fostul director al CIA, Michael Hayden, a fost de acord: „Mi se pare corect”, a scris el.

Am ajuns într-un punct în care se pare că e perfect normal ca directorii CIA să aibă fantezii despre uciderea președinților americani.

Doar pentru amuzament, l-am căutat azi pe Michael Beschloss să îl întrebăm ce pedeapsă merită Joe Biden pentru că a păstrat documente secrete în biroul lui. Evident, Beschloss nu ne-a răspuns la telefon.

Dar, ca să fim cinstiți, nu doar Beschloss a susținut că Trump pune în pericol America cu aceste documente. Toți au spus asta:

Laura Coates, CNN:Gravitatea potențialei amenințări la adresa securității naționale... Nu știu ce se poate spune mai mult.

Asha Rangappa, MSNBC:Dacă se afla în posesia unor documente clasificate, aceasta reprezenta prin definție un pericol la adresa securității naționale.

Carl Bernstein, unul dintre cei doi ziariști care au dezvăluit scandalul Watergate: Avem un președinte al SUA cu un comportament imoral față de securitatea națională.

Norman Eisen, diplomat:Avem o situație în care, prin ce făcea, reprezenta un pericol la adresa securității naționale.

Camila Dechalus, Washington Post: Erau efectiv clasificate și erau efectiv o amenințare la adresa securității naționale.

Daniel Goldman, reprezentant Democrat: Asta îmi apare ca o evidentă amenințare la adresa securității naționale.

Nicole Wallace, MSNBC:Riscul extrem pe care Trump era gata să și-l asume la adresa securității noastre naționale...

Cel mai amuzant este că Bernstein, fost la Washington Post, a participat literalmente la o operațiune FBI – fapt dovedit – pentru a da jos un președinte ales legal și aflat legal în exercițiul funcțiunii.

Carl Bernstein, care a participat la așa ceva, ne spune acum: „Nu, lucrurile secrete trebuie păstrate secrete”.

*

Ieri seară am aflat că Joe Biden, care nu avea nici o putere să declasifice documente când era vicepreședinte, a ascuns documente clasificate în dulapul din biroul lui privat în momentul în care asmuțea Departamentul de Justiție împotriva lui Donald Trump pentru că făcuse același lucru.

Cum tratează presa noastră acest lucru? Evident, cu maximum de nesimțire.

Astăzi, CNN a invitat un avocat al CIA, pe nume Brian Greer, pentru a explica că încălcarea regimului documentelor clasificate nu este mare scofală. La drept vorbind, dragii moșului, se întâmplă tot timpul.

Brian Greer, fost avocat CIA: Acest gen de manipulare greșită (a documentelor clasificate) se produce mereu. Acum se face atâta caz pentru că ultimii trei candidați prezidențiali au fost anchetați. Nu de asta îmi fac probleme. Trebuie investigat. Dar mă tem de o exagerare judiciară. E periculos să declanșezi astfel de anchete care au ajuns motive de dispută politică, deoarece ele pot descuraja oamenii să se angajeze în guvernul federal. Cer să se facă ceea ce trebuie făcut, adică a se semnala atunci când astfel de lucruri se produc, și să nu se facă lucruri greșite – disimulare și împiedicare a anchetei – ceea ce Trump a făcut.

Unii dintre noi, care am lucrat la televiziunile de știri în ultimii 25 de ani, putem afirma că nu a fost întotdeauna așa.

Nu se obișnuia ca, de câte ori deschideai televizorul, să apară pe ecran un angajat al CIA, NSA sau FBI care să-ți spună cum stau lucrurile.

Agențiile de presă aveau bunul obicei să presupună că, dacă cineva era plătit să mintă în numele guvernului, nu era un oracol de încredere la TV.

Acum a devenit o obișnuință.

Avocatul CIA pe care l-ați văzut, Brian Greer, ne spunea, cu doar câteva luni în urmă, că Donald Trump, făcând același lucru, punea în pericol securitatea națională.

Serviciile de informații, spunea Greer, „nu au de ales decât să își asume un compromis și să ia măsuri proactive pentru a ne proteja sursele și capacitatea noastră de a strânge informații”.

Asta era prin august.

Acum ne spune că „astfel de lucruri se întâmplă tot timpul. Stați liniștiți”.

Restul presei a fost la fel de nerușinată. Washington Post a scris că „situația va fi probabil comparată cu cea de la Mar-a-Lago, dar pare destul de diferită”. Serios? De ce e diferită?

*

În treacăt fie spus, toate sursele de informații ne spun că (în dulapul lui Biden) erau 10 documente. De unde știu asta? Sigur că nu știu. Nu au nici o idee câte documente au fost descoperite. Iau de bun doar ce le spun avocații lui Biden.

Veți vedea aceeași informație la Forbes, la Business Insider, la The Hill. Toate repetă după același scenariu.

Deși, într-un fel, ce spun ele poate fi adevărat.

Am aflat astăzi că Joe Biden nu avea genul ăla de șervețele de coctail pe care le avea Donald Trump la Mar-a-Lago. Avea informații clasificate despre un grup de țări – inclusiv Ucraina – de pe vremea când era vicepreședinte.

De unde obsesia asta pentru Ucraina cu mult înainte de invazia rușilor?

Cu trei zile înainte ca Joe Biden să își încheie mandatul de vicepreședinte, în ianuarie 2017, și ucrainenii erau puțin confuzi în legătură cu atenția acordată țării lor.

La jumătatea lui ianuarie 2017, oficiali ai Departamentului de Stat vehiculau un raport al Ukrinform. Aceasta este organizația de presă a statului ucrainean, iar raportul arăta:

„Aflat literalmente în ultimele zile ale mandatului său, vicepreședintele Joe Biden merge la Kiev. Cum poate fi explicată atenția lui pentru noi?”

Nici ucrainenii nu pricepeau. De ce vicepreședintele Statelor Unite, cea mai bogată țară din lume, pierde atât de mult timp din viața lui concentrându-se pe cea mai săracă țară din lume, Ucraina?

Iată o explicație.

În același moment în care Joe Biden vizita Ucraina, ca ultimă acțiune oficială, fiul său dependent de droguri, Hunter, continua să câștige zeci de mii de dolari pe lună într-un post în care nu era nevoie de prezența lui – o sinecură -, în consiliul de administrație al Burisma, cea mai mare companie de gaze naturale din Ucraina.

Evident, Hunter Biden nu știa nimic despre gazele naturale. El va avea această falsă slujbă până în 2019.

Să fie vreo legătură între faptul că fiul său se îmbogățea în Ucraina de pe urma unei sinecuri și călătoria din 2017 în Ucraina a lui Joe Biden cu Air Force Two, pe banii voștri?

Nimeni la Washington nu s-a gândit să pună această întrebare și să verifice. Încă mai sunt supărați pe Trump. Încă vorbesc despre crimele lui Trump.

Priviți-l pe Joe Biden, în septembrie trecut, explicând de ce a fost de acord cu razia de la Mar-a-Lago. Pentru că Trump era iresponsabil.

Scott Pelley, CBS: Când ați văzut imaginea cu documete top secret zăcând pe jos la Mar-a-Lago, la ce v-ați gândit?

Joe Biden: Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva? Cum poate cineva să fie atât de iresponsabil? Și m-am gândit: ce informații erau acolo care pot compromite surse și metode? Prin asta înțeleg nume ale oamenilor care au ajutat etc. Este total iresponsabil.

Am putea să vă prezentăm astfel de secvențe până la sfârșitul emisiunii.

Par niște ipocriți. Dar nu sunt. Sunt un sistem de caste, care pot face ce vor, în vreme ce voi sunteți supuși severității atente a codului lor juridic.

Este ceea ce se numește Anarho-Tiranie.

*

Dar să revenim la chestiuni mai concrete: ce este Penn Biden Center? Care e scopul lui?

În aprilie 2016, unul dintre asociații în afaceri ai lui Hunter Biden explica scopul într-un e-mail către Hunter.

Spunea că Penn Biden Center „operează ca Clinton Global Initiative, dar fără strângere de fonduri”. Fără strângere de fonduri? Serios?

În realitate, este vorba de foarte mulți bani adunați prin intermediul Universității din Pennsylvania, de la guverne străine.

Iată ce spune un articol din Washigton Free Beacon:

„Contribuțiile din străinătate pentru Universitatea din Pennsylvania s-au triplat după deschiderea fără mare tapaj a Penn Biden Center, în martie 2017, de la 31 de milioane de dolari în 2016 la peste 100 de milioane în 2019.”

De unde vin acești bani? Ce credeți?

Cel mai mare donator extern a fost China.

Dacă mergeți pe pagina site-ului Penn Biden Center, veți avea o idee ce au cumpărat cu acești bani.

Pe site există o secțiune intitulată: „Combaterea amenințărilor la adresa Ordinii Liberale Internaționale”.

Rusia și Vladimir Putin sunt menționați ca amenințări la adresa Ordinii Liberale Internaționale. Dar China, care în prezent comite un genocid, nu!

Evident, toate acestea ridică suspiciuni.

Am decis să privim mai atent la legăturile Universității Pennsylvania cu China. Am examinat mesajele de pe laptopul lui Hunter Biden pentru a vedea dacă găsim o explicație.

Și am găsit un schimb de mesaje între un profesor principal de la Departamentul de Relații Internaționale al Universității Pennsylvania și Naomi Biden, fiica lui Hunter Biden.

Mesajul profesorului începe astfel:

„Dragă Naomi... Îți scriu în această seară pentru a te invita să participi la o mare conferință în China la sfârșitul lui martie. Mi s-a cerut... să ajut la recrutatea unui tânăr eminent. Ei (guvernul chinez) îți vor oferi transport la clasa business și evident tot confortul... Nu cred să te surprindă că se interesează de tine din cauza numelui de familie. Eu nu m-aș simți ofensat de asta. Asta este cu adevărat metoda chinezească (și, sincer, mai bine tu decât idioata aia de Tiffany Trump). Dacă ești interesată, îmi poți trimite CV-ul și/sau o biografie? Le voi transmite mai departe și te poți aștepta la o invitație oficială de la Li Baodong, secretarul general al forumului.”

Iată ceva absolut remarcabil și – din câte știu –despre care nu s-a vorbit până acum.

Deci avem un angajat al Universității Pennsylvania trimițând o invitație, se pare din partea Partidului Comunist Chinez, pentru a o recruta pe nepoata lui Joe Biden pentru o operațiune de PR, afirmând că va fi transportată cu avionul la Beijing și va rămâne în locuri de cazare controlate de guvernul chinez.

Am văzut că o mulțime de oameni de la televiziuni își fac griji în legătură cu securitatea noastră națională.

Toți acești foști angajați ai CIA, FBI și NSA merg la CNN și la MSNBC pentru a vă spune că implicațiile pentru securitatea națională sunt cele mai importante.

Vor pune ei o întrebare cât de mică despre această afacere? Evident că nu.