ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mascarada de la Capitoliu, care seamănă frapant cu Mineriada din iunie 1990 și cu „Puciul” fabricat de Erdogan în 2016, a servit administrației Biden să instituie dictatura și să declanșeze un val de epurări, de arestări și de teroare.

Un editorial memorabil al lui Tucker Carlson, din 6 ianuarie 2023, la FoxNews, pe care l-am tradus pentru ActiveNews.

*

Pe 6 ianuarie, cu doi ani în urmă, un agent de poliție de la Capitol Hill, pe nume Michael Byrd, a împușcat în gât o femeie neînarmată.

Byrd avea antecedente de grave neglijențe privind armele de foc. Lăsase un pistol Glock încărcat în toaleta publică a clădirii Capitoliului, ceea ce, pentru un polițist, reprezintă o infracțiune gravă.

Însă, nu se știe din ce motiv, în acea zi de 6 ianuarie 2021, Michael Byrd continua să facă parte din poliție.

Femeia pe care a ucis-o se numea Ashli Babbitt. Babbitt era măritată și era un veteran al armatei americane, cu o vechime de 14 ani.

Împreună cu soțul ei avea o companie de curățat piscine în San Diego. Era minionă și neînarmată.

Michael Byrd a recunoscut ulterior că nu avusese nici un indiciu că Babbitt ar fi fost înarmată. Nu reprezenta nici o amenințare vizibilă. Și totuși a ucis-o.

În condiții normale, Byrd ar fi fost concediat imediat și acuzat de omucidere. Dar nu a fost așa.

Fără nici un fel de anchetă, poliția Congresului lui Nancy Pelosi l-a transformat pe Byrd în erou național iar presa a aplaudat.

Byrd a mers la televiziune pentru a fi decorat, ocazie cu care s-a plâns de rasism. Nu a primit nici un fel de sancțiune pentru că a ucis-o pe Babbitt. A fost recompensat.

În ce o privește pe mama lui Ashli Babbitt, ea a avut parte de un altfel de tratament. A fost arestată astăzi la Washington de poliția Capitoliului. Delictul? A încercat să organizeze o slujbă de comemorare pentru fiica ei.

După doi ani, moartea lui Ashli Babbitt este de departe cel mai important eveniment care s-a produs la Capitoliu în acea zi. Dar este și evenimentul de la 6 ianuarie despre care se vorbește cel mai puțin.

De ce? Pentru că faptele care s-au petrecut cu adevărat pe 6 ianuarie strică minciunile pe care vi le-au înșirat ei.

Iar aceste minciuni s-au dovedit foarte utile pentru administrația Biden și Sistemul de la Washington.

Pe baza unui mit plăsmuit de la cap la coadă în legătură cu ce s-ar fi petrecut în acea zi, Pentagonul lui Biden a declanșat o epurare politică fără precedent în toată armata americană.

FBI și alte agenții de informații și-au sporit controlul asupra presei americane.

Și, în mod evident, Departamentul Apărării a fost împuternicit să urmărească și să încarcereze sute de manifestanți pașnici, a căror crimă era că aveau opinii politice diferite.

Pe baza șirului nesfârșit de minciuni despre 6 ianuarie, niște indivizi lipsiți de scrupule au transformat Declarația Drepturilor Omului într-o bătaie de joc și ne-au furat libertățile fundamentale.

De aceea nu pot vorbi de Ashli Babbitt. A vorbi despre Ashli Babbitt înseamnă a arăta cu claritate cine sunt adevărații vinovați și cine reprezintă o amenințare pentru această țară. Și aceștia nu sunt manifestanții de la 6 ianuarie.

De aceea mint despre ce s-a petrecut în acea zi. Și o fac în modul cel mai sfruntat cu putință. Fără rușine și cu maximum de obrăznicie.

Iată-l pe Hakeem Jeffries, șeful Democraților din Cameră, care vă spune că pe 6 ianuarie au fost uciși cinci polițiști. Deși, în realitate, nu a fost nici unul.

Hakeem Jeffries: Ne-am adunat aici pentru a cinsti memoria lor și a ne exprima profunda recunoștință pentru incredibilul curaj al sutelor de polițiști care ne-au apărat această citadelă a democrației în acea zi fatidică. În urma evenimentelor din 6 ianuarie, cinci polițiști eroi și-au pierdut viețile.

„Cinci polițiști eroi și-au pierdut viețile”,  zice. Este aproape incredibil cum s-au găsit niște oameni maturi care să stea în spatele lui când spune aceste cuvinte. Deoarece toată lumea din imaginile pe care le-ați văzut știe că nu este adevărat. Este o minciună nerușinată.

Nici un polițist nu a fost ucis pe 6 ianuarie. Punct!

Ashli Babbitt a fost ucisă pe 6 ianuarie, dar sunt șanse mari ca nepoții noștri să nu afle acest lucru, deoarece istoria va consemna probabil ca adevăr minciuna pe care ați auzit-o. Pentru că este repetată atât de des.

Toate persoanele oficiale au spus același lucru la unison, neîncetat, timp de doi ani la rând.

Așa cum declara recent mincinosul nostru Procuror General, „nu îi vom uita niciodată pe cei cinci polițiști care au acționat cu altruism pe 6 ianuarie și care și-au pierdut viețile atunci”.

Șeful lui, Joe Biden, a repetat și el această minciună, astăzi, la Casa Albă.

Joe Biden: Aceste persoane și persoanele care îi reprezintă pe cei care nu au putut fi prezenți pentru că și-au dat viețile reprezintă ceva extrem de important. Nu e un discurs politic. Este realitatea istorică.

„Este realitatea istorică”, spune Joe Biden, măsluind istoria și mințind.

Au debitat aceste minciuni încă din prima zi, 6 ianuarie 2021.

Ca și cum ar fi fost o operațiune pusă la cale din timp.

Vă amintiți când vă spuneau că polițistul Brian Sicknick a fost omorât în bătaie cu un stingător?

Fredericka Withfield, CNN: Agentul de poliție Sicknick a decedat după ce a fost lovit în cap cu un stingător.

Reporter CNN: Sicknick a decedat după ce a fost lovit în cap cu un stingător.

Ana Cabrera, CNN: Agentul de poliție Sicknick a decedat după ce a fost lovit în cap cu un stingător în timpul atacului care a durat mai multe ore.

Nicole Wallace, MSNBC: Au omorât în bătaie un agent de poliție al Capitoliului cu un stingător.

Anderson Cooper, CNN: Agentul de poliție Brian Sicknick a decedat după ce a fost lovit în cap cu un stingător.

Craig Melvin, MSNBC: A decedat la vârsta de 42 de ani după ce a fost pocnit cu stingătorul.

Este o minciună. Și, grație medicului șef legist al Districtului Columbia am aflat adevărul.

Brian Sicknick a murit în urma unui accident vascular cerebral după manifestațiile din 6 ianuarie.

Nu a fost omorât în bătaie cu un stingător.

Dar asta nu i-a împiedicat să mintă.

Joe Biden tocmai a decernat una dintre cele mai înalte decorații civile ale SUA, Medalia Prezidențială Cetățenească, polițiștilor care se aflau la Capitoliu pe 6 ianuarie. Inclusiv celor care au deschis ușile clădirii Capitoliului pentru așa-zișii insurecționiști.

Ce se petrece aici? v-ați putea întreba. Mai bine nu o faceți. Nu aveți dreptul să știți ce s-a petrecut. Nici despre rolul agenților federali sub acoperire care au instigat evenimentele din 6 ianuarie. Acest lucru s-a întâmplat, dar nimeni nu a oferit explicații.

Multe alte lucruri care s-au petrecut în acea zi nu au fost explicate. De pildă, vă amintiți de teroristul care a pus explozibil la sediul Comitetului Național Democrat?

Ei bine, acel explozibil se afla sub o bancă în același timp în care Kamala Harris, însoțită de agenți Secret Service și care verificaseră clădirea, se afla acolo.

Cum este posibil ca Secret Service să nu găsească o bombă aflată la vedere, atunci când au făcut verificarea perimetrului?

Ei bine, nu putem răspunde la această întrebare, deoarece, până astăzi, FBI refuză să facă publice toate imaginile de pe camerele de securitate.

Singurii din presă care au pus această întrebare sunt cei de la Revolver News:

Revolver News: Teroristul se uită chiar spre cameră atunci când pune bomba. Este foarte frustrant pentru că nu putem vedea momentul în care el plasează bomba artizanală. Dar FBI poate. Într-adevăr, întreaga scenă trebuie să fi fost surprinsă pe camera nr. 1, și mult mai clar decât pe camera nr. 2. Prima cameră are vedere liberă spre cele două bănci. Dacă FBI ar difuza înregistrările complete ale primei camere, l-am putea vedea pe terorist cum plasează bomba.

Deci, cineva a pus o bombă în fața sediului principalelor două partide politice ale acestei țări. Pare să fie un eveniment extrem de grav, și totuși nimeni nu mai vorbește despre asta. Inclusiv FBI.

De fapt, FBI nu a dezvăluit nici o informație în legătură cu suspectul: nici înălțimea, nici greutatea, nici mărimea de la pantof, nimic.

Dacă ar dori să prindă această persoană, nu v-ar spune tot ce știu despre ea? Dar nu o fac.

De ce nu fac asta? Și ce căuta Kamala Harris acolo? De ce a mințit afirmând că nu a fost?

Nu putem răspunde la aceste întrebări. Deși am avea tot dreptul să afăm răspunsurile.

La fel, nici o persoană oficială nu vrea să vorbească despre Ray Epps. Acesta a fost surprins de camere atât pe 5 cât și pe 6 ianuarie 2021instigând mulțimea în fața Capitoliului să pătrundă în clădire.

La presiunea opiniei publice, Comisia 6 ianuarie l-a audiat într-un final pe Ray Epps. Nu a fost difuzată înregistrarea completă a audierii. Ar fi trebuit, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Însă, din ce s-a dat publicității, aflăm detalii importante.

În înregistrarea disponibilă, Comisia îl învață pe Epps cum să răspundă la întrebările privind implicarea pe care o recunoscuse anterior, afirmând:

„Eram în față cu alți câțiva... Am participat și la orchestrare... Am participat și la aducerea de oameni acolo.”

Epps a recunoscut aceste lucruri într-un SMS către o rudă, pe 6 ianuarie. A recunoscut mai multe infracțiuni.

Însă, cu adevărat halucinant este că, atunci când recunoaște aceste lucruri în discuția sa cu comisia, unul dintre membrii comisiei reacționează astfel:

Vreau să înțeleg ceva mai bine cuvântul „orchestrare”. Eu am impresia că, atunci când ați trimis acel SMS, v-ați răzgândit și doreați să plecați, poate din cauză că ați văzut niște lucruri cu care nu erați de acord. Este adevărat? Ca și cum, atunci când ați văzut aceste lucruri plecaseți deja de la Capitoliu, din cauza îngrijorării produse de oamenii care aveau un comportament reprobabil.

Din toată istoria justiției, nu este aceasta întrebarea care sugerează martorului cel mai mult ce să răspundă? Probabil.

Și întreaga audiere se desfășoară la fel. Nu uitați: Ray Epps este una dintre persoanele surprinse pe camere în acea zi în timp ce îi instiga pe alții să încalce legea.

Și totuși nu a fost pus sub acuzare nici până azi, iar Comisia 6 ianuarie a fost de partea lui.

De ce Comisia și membrii ei s-au străduit atât să îl ajute pe Ray Epps? În audiere, Epps spune că nu a lucrat pentru Poliție – înt-un răspuns foarte clar și pregătit dinainte.

Întrebarea este: a lucrat sau a avut Ray Epps legături cu alte agenții guvernamentale?

A vorbit el despre 6 ianuarie, înaintea acestei date, cu vreun angajat al guvernului american?

Nu știm. Dar știm că, la doi ani de la acele evenimente, la mult timp după ce numeroase alte persoane au fost trimise la închisoare pentru că au participat la manifestația de la Capitoliu, Ray Epps continuă să fie un om liber.

Nu a fost inculpat și cu atât mai puțin încarcerat, la fel ca ceilalți. De ce?