ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la bun început, scopul Războiului din Ucraina a fost o schimbare de regim la Moscova. Putin, care are 62.000 de arme nucleare, este pus cu spatele la zid. De ce nu le-ar folosi?

Un editorial terifiant al lui Tucker Carlson la Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Întrebarea cine a aruncat în aer conductele energetice ale Rusiei din Europa nu este doar o întrebare pentru emisiunile de știri. Este o întrebare istorică. Noi am pus-o de mai multe ori.

Acum, pare să i se fi găsit răspunsul. La televizor ți se dau asigurări că, în mod evident, rușii au făcut-o.

Vladimir Putin și-a sabotat propriile conducte.

În timp ce țara lui se află în război, Putin a distrus intenționat atu-ul național cel mai important al Rusiei.

De ce ar face Putin așa ceva?, vă veți întreba.

Ei, bine, pentru că...

De fapt, nimeni nu a putut explica de ce ar face Putin așa ceva. Oamenii răi fac lucruri rele. Asta pare să fie ideea.

Fostul director al CIA, John Brennan, s-a prezentat la CNN zilele trecute pentru a-și prezenta propria versiune și de la început a fost limpede că nu era vorba de un reportaj obișnuit.

Brennan făcea mai degrabă un experiment științific pentru a determina cât de stupizi sunt telespectatorii CNN.

Desigur, există oameni care l-au crezut pe Joe Biden când le-a spus că este o pandemie a nevaccinaților.

Tot ei sunt și cei care cred că bărbații pot deveni femei doar declarând asta. Deci, da, sunt mulți creduli, dispuși să ia de bun tot ce li se spune.

Acum, în numele științei, John Brennan a decis să verifice asta.

Iată: 

Brianna Keilar, realizatoare CNN: Credeți că Rusia este în spatele sabotajului conductelor?

Brennan: Ei bine, cred că toate indiciile converg spre ideea unui sabotaj. Aceste conducte se află la doar vreo 70 de metri sub apă, iar Rusia are și ea capabilități submarine care pot plasa cu ușurință dispozitive explozive lângă acele conducte. Cred că este în mod clar un act de sabotaj iar Rusia este cu siguranță cel mai probabil suspect.

Credeți că rușii au făcut-o?, întreabă realizatoarea. Credeți că acest tip cu patru găuri de glonț în cap s-a sinucis?

O, da, spune John Brennan. Rușii sunt cu siguranță cel mai probabil suspect.

Vă îndoiați?

După ce l-a făcut președinte pe Donald Trump și apoi a terminat de bricolat laptopul fals al lui Hunter Biden și l-a lăsat la un atelier de reparații din Delaware, Putin s-a apucat să își saboteze propriile conducte, care erau principala lui sursă de devize și pârghia cu care putea exercita presiuni asupra Europei.

Iată cât de viclean este Vladimir Putin! În mod clar, următoarea lui mișcare va fi să arunce bombe atomice peste Moscova, ca parte a planului diabolic de a domina lumea distrugându-se singur.

Chiar asta a spus John Brennan privitorilor CNN.

L-au crezut? Sigur că da. John Brennan a condus CIA. Știe ce minciuni funcționează. Este un expert.

În schimb, Tony Blinken nu este un expert. Este un rocker ratat care a ajuns cumva secretar de stat. Și, desigur, este încântat să mintă, dar nu prea este talentat la asta.

La începutul săptămânii, Blinken s-a prefăcut că e șocat de sabotajul Nord Stream. „Nimeni nu are de câștigat din asta”, a spus el. Cine ar face o asemenea ticăloșie? Este de neconceput.

Asta era marți. Vineri, Blinken arunca bomba și recunoștea că, de fapt, noi am făcut-o.

Sigur că Tony Blinken nu a folosit exact aceste cuvinte, dar nu a lăsat nici o îndoială în privința a ce a vrut să spună.

Iată: 

Antony Blinken: Este o uriașă oportunitate de a elimina o dată pentru totdeauna dependența față de energia rusă și astfel de a-i lua lui Vladimir Putin arma energiei pe care o folosește la planurile sale imperialiste. Este ceva foarte important și oferă o uriașă oportunitate strategică pentru anii următori.

Totul s-a întâmplat pe durata a patru zile. Marți, cel mai mare act de terorism industrial din vremurile noastre era o crimă șocantă, după cum a spus Blinken. Vineri, același eveniment devenise o „uriașă oportunitate” strategică pentru anii următori.

Aceasta este o mărturisire. Este recunoașterea cea mai lipsită de echivoc pe care o puteam avea.

Administrația Biden este responsabilă, direct sau prin procură, de distrugerea conductelor Nord Stream și de catastrofa ecologică și de prăbușirea economică care va urma cu siguranță.

Întrebarea care se pune este în ce situație ne află acum? Acest act de sabotaj ne lasă pe noi, Statele Unite, fără altă opțiune decât războiul total cu Rusia. Acum nu mai există ieșire.

Suntem cu toții băgați până peste cap în asta.

Vă simțiți șocați? A existat un vot pentru a se decide așa ceva? V-a întrebat cineva părerea?

Nu, dar în această direcție mergem de luni de zile, pas cu pas. Perdeaua de fum groasă impusă de media americane a ascuns-o. Așadar, probabil că nu știți prea multe amănunte.

De exemplu, în martie, Turcia a încercat să negocieze o pace în Ucraina, și a fost foarte aproape să reușească. Foarte, foarte aproape. Nu s-a vorbit mult despre asta.

Ucraina era gata să garanteze pentru neutralitatea sa, ceea ce însemna că nu va adera la NATO. Era ceea ce rușii doreau înainte de orice altceva.

În schimb, guvernul rus își retrăgea forțele din Ucraina. Ar fi fost o soluție interesantă pentru noi toți.

Economia mondială nu ar mai fi fost distrusă. Nimeni nu mai risca să moară într-un război nuclear.

Negocierile ajunseseră la faza în care Vladimir Putin se angaja să se întâlnească cu Volodimir Zelenski pentru a semna un tratat de pace. Zelenski afirma și el: „Sunt gata de dialog”.

Din nefericire, Zelenski nu este de capul lui. În ciuda a ceea ce auziți la NBC News, Zelenski nu este liderul independent al unei țări democratice. Nici pe departe. Asta e o ficțiune.

Zelenski este o slugă a administrației Biden, care îi conduce țara. Iar ideologii administrației Biden nu au dorit o pace negociată în Ucraina.

De la bun început au dorit – și acum a devenit foarte clar acest lucru – un război care să ducă la o răstunare de regim în Rusia. Punct.

Vineri, Zelenski a anunțat că a semnat în regim de urgență cererea de aderare a Ucrainei la NATO ca membru cu drepturi depline.

Ce s-ar întâmpla dacă Ucraina ar intra în NATO? Ei bine, prin definiție, ar urma imediat un război mondial în care noi, SUA, am fi un actor principal.

Articolul 5 din Acordul NATO, clauza de apărare colectivă, este garanția că așa se va întâmpla.

Aceasta nu este o părere. Este un fapt știut de toată lumea. Și, cu toate astea, în mod uimitor, Democrații din Congres au aplaudat.

„Lupta Ucrainei este motivul pentru care am format NATO de la bun început”, a declarat emoționat congresmenul Mike Quigley din Illinois. „Consider că trebuie să sprijinim acest lucru.”

Nancy Pelosy, scrutând prin ceața propriei senilități, s-a declarat de acord. „Sunt pentru ca Ucraina să aibă o garanție de securitate”, a declarat ea.

Evident, pentru că nu avea de ales, indiferent ce credeți despre el, Zelenski, care este marioneta Partidului Democrat din Statele Unite, a citit și el din același scenariu.

Vineri, Zelenski a declarat că nu acceptă nimic altceva decât înlăturarea lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Rusiei.

Iată:

Zelenski: Ucraina a fost și rămâne liderul eforturilor de negociere. Țara noastră este cea care a propus mereu Rusiei să accepte coexistența în condiții egale, cinstite, demne și corecte. În mod clar, cu actualul președinte rus acest lucru este imposibil. El nu știe ce înseamnă demnitatea și cinstea. De aceea, suntem gata să dialogăm cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei.

Aceasta este condiția: Putin trebuie să fie înlăturat din funcție. Evident, Putin nu are nici o intenție să plece. Va trebui să fie eliminat.

Este posibil să nu vă placă Vladimir Putin. Nu trebuie să îți placă ceva la Putin. Îl poți urî pe Vladimir Putin și mulți americani o fac.

Dar chiar și în aceste condiții poți să realizezi cât de dezaxat este un asemenea discurs. Este definiția însăși a nesăbuinței.

Ani de zile, Democrații și Establishementul militar pe care îl controlează ne-au spus că Vladimir Putin este nebun și diabolic.

Este posibil să fie așa. Să presupunem că este așa.

Dar atunci este acesta omul pe care să îl ameninți cu eliminarea? Un om care controlează peste 6.000 de focoase nucleare.

Dacă îl pui cu spatele la zid, de ce nu ar face uz de aceste arme nucleare? Conform descrierii lor, ar face-o.

Am avea un război nuclear. Dar, în cel mai bun caz, să zicem că am reuși să-l ucidem pe Putin înainte de a lansa cele 6.000 de rachete împotriva Statelor Unite și ale oricărei alte țări.

Ce s-ar alege în acest caz de Rusia, țara pe care o conduce?

Rusia nu este Irak. Rusia reprezintă a opta parte din suprafața de uscat a planetei. Este o țară uriașă cu o populație fragmentată, din care o mare parte sunt musulmani aprigi.

Care ar fi șansele ca în haosul în care împingem Rusia una dintre cele 6.200 de arme nucleare să ajungă în mâinile unui ins cu adevărat nebun și periculos pentru noi și pentru restul lumii? Păi, să vedem...

Ce s-a întâmplat cu arsenalul de arme convenționale al Irakului, după ce forțele americane l-au capturat pe Saddam la Tikrit în decembrie 2003 și au schimbat regimul acolo?

Mulți americani au murit și țara a fost sfâșiată.

Acum, multiplicați acest rezultat la infinit și veți înțelege ce ne propun liderii noștri și cât de smintiți sunt.

Ei ar trebui să știe mai bine asta, pentru că au mai făcut-o o dată, dar nu au învățat nimic. Dacă nu ești tras la răspundere și nu suferi consecințele gesturilor tale, nu vei învăța nimic.

De aceea, ei sunt pregătiți să facă aceleași greșeli, dar la un nivel exponențial. Nu doar nebunii, nu doar compromișii, ca Victoria Nuland, sau bufonii, ca secretatul nostru de stat, ci și oamenii serioși.

Iată-l pe fostul director al CIA, Davis Petraeus, la ABC: 

Petraeus: Situația se poate agrava pentru Putin și pentru Rusia și chiar utilizarea armelor nucleare tactice pe câmpul de luptă nu ar schimba nimic. Jake Sullivan (șeful consiliului de securitate națională – n.tr.) a declarat public că Statele Unite au comunicat Rusiei ce se va petrece ca răspuns la asta.

Realizator: Și ce se va petrece?

Petraeus: Nu am vorbit cu Jake despre asta. Pentru a oferi doar o ipoteză, vom răspunde printr-o acțiune colectivă a NATO care ar elimina toate forțele convenționale ruse pe care le putem vedea și identifica pe câmpul de luptă în Ucraina și în Crimeea și toate navele din Marea Neagră.

Ah, asta este liniștitor. Deci Rusia lansează arme nucleare. Noi le scufundăm navele.

David Petraeus, chiar crezi că lucrurile se vor opri aici?

Ar fi prima utilizare a armelor nucleare în aproape 80 de ani, din 1945 încoace, dar tu te gândești că poate fi împiedicată reacția în lanț cu un răspuns convențional.

Le vom scufunda navele. Nici o problemă.

Se pare că David Petraeus chiar crede așa ceva și nu uitați că,la Washington, Petraeus este considerat un fel de geniu. Și, potrivit standardelor locale, chiar este.

Brusc, toată lumea cu autoritate, toată lumea care are un megafon, toată lumea care are o putere reală vorbește ca David Petraeus.

The Daily Beast, care este foaia consiliului înțelepților ce conduce guvernul nostru, a publicat astăzi acest articol, „Putin nu a lăsat lumii altă opțiune decât o schimbare de regim”.

Nu se pomenește nimic despre consecințele inevitabile ale unei schimbări de regim. Un nebun are arme nucleare și tu îl anunți public că urmează să fie ucis.

Și speri că, dacă el lansează arme nucleare, ceea ce se pare că este deja o posibilitate acceptată, îi scufunzi navele.

Aceasta este analiza profundă a catastrofei iminente cu care ne confruntăm cu toții.

Aseară, la emisiunea 60 Minutes, Scott Pelley (un tip despre care se spune că e inteligent, că e respectat, și probabil că e) a avut ocazia să îi ia un interviu soției lui Zelenski, care se pare că îi este parteneră și la conducerea țării.

Dar nu a scos nici o vorbă despre turnura nucleară pe care o poate lua acest război.

Scott Pelley a folosit ocazia pentru a linguși și a spune că abțibildurile cu steagul Ucrainei se află pe multe mașini din New York.

Iată: 

Scott Pelley: Sunteți mai puternică decât ați crezut?

Olena Zelenska: Toată lumea a devenit mai puternică. Nu sunt un unicat.

Pelley: Stimată Primă Doamnă, pot să vă arăt niște imagini din Statele Unite? Aceasta este o fotografie pe care am făcut-o pe Fifth Avenue în New York. Este un abțibild de la băcănia unde îmi fac cumpărăturile... Am făcut această poză în zona de est a Manhattanului... Ce îi transmiteți poporului american?

Vă cerem scuze dacă v-am făcut să vomitați. Aceasta este 60 Minutes, emisiunea serioasă de știri care merge în miezul lucrurilor.

Nu ați obosit să fiți atât de curajoasă și de minunată?

Acesta este nivelul de analiză la care au ajuns: să îi arate nevestei președintelui Ucrainei un abțibild cu steagul Ucrainei.

Suntem de partea voastă. Vă iubim.

Este curată nebunie. O întreagă țară care se face că nu vede, condusă de niște lideri care s-au specializat în a nu vedea lucrurile cele mai importante. Catastrofa iminentă.

Nu este nici o exagerare. Nu este inflația care a mai crescut cu două puncte, nici fondul vostru de contribuții 401k care a scăzut cu 15%. Aici vorbim de un război nuclear.

Dincolo de toate, indivizii care fac cărțile înțeleg exact care este miza, chiar dacă publicul american nu are nici o idee.

Știm asta dintr-un mesaj de interes public difuzat la New York, care vă spune ce trebuie să faceți dacă rușii lansează rachete nucleare peste oraș.

Iată: 

„Așadar, a avut loc un atac nuclear. Nu mă întrebați cum, nici de ce. Tot ce trebuie să știți este că a avut loc o lovitură puternică. OK. Deci ce facem? Prima etapă: intrați repede în casă. Voi, prietenii voștri, familia voastră. Intrați. Rămâneți în interior. Închideți toate ușile și ferestrele. Aveți un subsol? Mergeți acolo. Dacă v-ați aflat afară după explozie, curățați-vă imediat. Scoateți și ambalați toate hainele voastre de afară pentru a ține praful sau cenușa radioactivă departe de corpul vostru.

Mda, țineți praful și cenușa radioactivă departe... Ca orice treabă banală. Curățatul burlanelor. Nu uitați să puneți îngrășământ peste peluză, primăvara, și, desigur, să țineți praful radioactiv departe. Mergeți în casă, faceți duș, nici o problemă...

Autobuzele din New Jersey au avertismente despre contaminarea radioactivă. „Septembrie este Luna Pregătirii Naționale. Știi ce să faci în caz de urgență radioactivă?”

Nu, nu știi. Nu contează.

Totul este o prefăcătorie. Teatru.

Dacă trăiești într-o mare zonă metropolitană, nu vei putea face nimic, în caz că izbucnește un război nuclear, pentru că vei fi mort la fel ca majoritatea americanilor.

Marea majoritate a americanilor va muri. Iar cei care vor supraviețui vor muri de foame, pentru că toată agricultura va fi distrusă, împreună cu miliarde de oameni de pe întreaga planetă.

Așa că a venit vremea să vă revizuiți ipotezele despre tehnologie. Nu vorbim despre bombele care au ras Nagasaki. Acestea sunt incalculabil mai puternice. Dacă una lovește New York, rade și Miami.

Deci, un război nuclear nu înseamnă că vom putea scufunda flota rușilor din Marea Neagră. Înseamnă sfârșitul lumii. Iar tipii care lucrează în acest domeniu înțeleg și se tem cu adevărat.

Dar nimănui altcuiva nu pare să-i pese. De ce?