ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Statele Unite, ouăle au ajuns produs de contrabandă. Traficul la frontiere a explodat. Prețurile la fel. În același timp, de când Joe Biden a anunțat Foamete, evenimentele bizare s-au înmulțit.

Un editorial de Tucker Carlson la Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii Active News, și care ar trebui să îi intereseze direct pe români, în condițiile în care cazurile de gripă aviară sau pestă porcină se înmulțesc în mod dubios, iar producția de hrană se reduce dramatic în țara noastră.


*

În martie trecut, la o conferință de presă în Bruxelles, Joe Biden a explicat că sancțiunile pe care le-a impus Rusiei, deși moralmente necesare, vor provoca penurii de hrană în lume, inclusiv aici, în Statele Unite.

„Așa va fi”, a declarat el.

Biden a spus aceste lucruri pe un ton foarte ciudat. Nici o umbră de emoție, așa cum te-ai fi așteptat de la un lider care anunță moartea unor oameni din cauza foametei. Era dezinvolt și nonșalant. Ca și cum ar fi vorbit despre vreme sau despre un drum la curățătoria de haine.

„Așa va fi.”

Apoi, Biden a continuat, relatând o discuție pe care a avut-o cu aliați europeni. Când s-a întâlnit cu ei, a zis Biden, au vorbit despre „cum am putea înmulți și răspândi mai rapid penuriile de hrană”.

Asta a spus literal Joe Biden. Există înregistrarea.


Așadar, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Statelor Unite pledează pentru înmulțirea penuriilor de hrană.

Părea o știre care merita mediatizată, dar nici măcar o singură organizație de presă din țara noastră nu a părut să remarce acest lucru.

Nici Casa Albă nu a făcut vreo corectare.

Dar alții au observat. În câteva zile, acest clip a apărut pe rețelele sociale iar Facebook l-a semnalat imediat ca fiind „fakenews”.

La drept vorbind, nu este adevărat. Nu este nimic fals în această înregistrare video. Era perfect reală. Nimeni nu poate contesta asta.

Se pare însă că utilizatorii Facebook ar fi trebuit să priceapă că Joe Biden e senil și deci nu e responsabil de propriile sale cuvinte. Biden este un „fakenews”.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați  acest episod. Nu putem ști noi ce gândea Joe Biden – dacă gândea ceva – când a debitat aceste vorbe la Bruxelles.

Știm doar ce s-a petrecut după aceea.

Catastrofe stranii au început să li se petreacă producătorilor de alimente, peste tot în Statele Unite.

În aprilie, luna următoare, sediul social al unuia din cei mai mari distribuitori de alimente bio din țară a fost distrus de un incendiu. Cauza: necunoscută.

Luna următoare, într-o singură săptămână, două avioane private s-au prăbușit peste două centre diferite de producție alimentară. Un avion a lovit o fabrică aparținând companiei General Mills, în Georgia. Celălalt avion a căzut peste o fabrică alimentară din Idaho.

În treacăt fie spus, în februarie, explozia unui boiler a ras o fabrică de procesare a roșiilor din Oregon. Și așa mai departe.

Astfel, până și oamenii care nu au obiceiul să facă legăturile dintre punctele de pe planșă, care nu sunt adepți ai teoriei conspirației, au început să se întrebe: Ce se întâmplă?

Dar nimeni nu a răspuns. Administrația Biden nu le-a dat răspunsuri și nici un fel de informații.

Acesta este un aspect interesant, pentru că administrația Biden urmărește o sumedenie de lucruri pe care le consideră importante, despre rasă, etnie și viața sexuală, bunăoară, în legătură cu fiecare persoană din Statele Unite.

Avem transsexuali din insulele Pacificului care cântă la instrumente de suflat în marile orchestre simfonice?

Dar homosexuali din Sud-Estul Asiei care conduc TIR-uri?

Acestea sunt întrebările care îi preocupă pe birocrații minuțioși din administrația Biden.

Totuși, administrația nu ține nici o evidență reală a ceea ce se petrece în infrastructura noastră de aprovizionare alimentară.

Se pare că asta nu le-a trecut prin cap.

Deci, sincer, nu putem ști (pentru că nu ni se dă nici o informație) dacă se petrece ceva neobișnuit cu producătorii de produse alimentare.

Dar sunt momente în care îți pui întrebări...

Sâmbătă, o uriașă fermă care se ocupă cu producerea și comercializarea ouălor în Connecticut a ars fără un motiv aparent. Un incendiu imens. Cel puțin 20 de unități de pompieri au fost prezente la fața locului și au luptat cu focul timp de 8 ore.

Mai bine de o sută de mii de pui au murit.

Un eveniment trist. Dar cel mai interesant lucru este că majoritatea presei nu l-a considerat o poveste demnă de luat în seamă.

Cu atât mai bizar cu cât prețul ouălor a devenit o adevărată problemă pentru majoritatea americanilor: au crescut cu peste 100% în multe locuri.

Și, în timp ce prețul ouălor a devenit o mare problemă, o sută de mii de pui mor într-un incendiu ciudat.

Iar New York Times, care își are sediul chiar în statul vecin, ignoră subiectul. Cum e posibil? Nu vă faceți griji. „Lucruri din astea nu au nici o legătură cu prețul ouălor”, spune presa. E vorba doar de gripa aviară.

Iată:

Reporter: Consumul de ouă a crescut de-a lungul anilor, deoarece multe persoane le consumă ca pe principala lor sursă de proteine. Dar producția de ouă s-a prăbușit din cauza epidemiei de gripă aviară. În ultimul an, Departamentul de Agricultură al SUA a anunțat că aproape 58 de milioane de păsări au fost infectate în Statele Unite, ceea ce reprezintă epidemia de gripă aviară cea mai ucigătoare din istoria SUA. Din păcate, păsările infectate trebuie ucise, ceea ce duce la o scădere a aprovizionării cu ouă și la o explozie a prețurilor. În anumite cazuri, magazinele epuizează stocurile și limitează cantitatea de ouă pe care oamenii o pot cumpăra. 

Client: Am făcut cumpărături la începutul săptămânii aici, la Fry and Levine. Am plătit 8,99 dolari pentru o duzină de ouă.

Așadar, dacă întrebați Departamentul Agriculturii sau pe oricine din administrația Biden, vă va spune că prețul ouălor este mare din cauza gripei aviare.

Care este un virus absolut natural. Cum este COVID-ul.

Repet: nimeni din guvern nu acordă atenție acestei probleme. Astfel de lucruri nici nu există în realitate. Calmează-te, QAnon!

Și mulți indivizi, în special din presa națională, inși care nu sunt în stare să identifice un pui dacă nu este însoțit de sosul adecvat, sunt satisfăcuți de această explicație.

Dar am observat că mai mulți fermieri care se ocupă cu creșterea și îngrijirea puilor nu sunt atât de convinși. Unii dintre ei au băgat de seamă ceva ciudat. Puii lor nu mai fac atâtea ouă ca înainte. Iar acești pui nu par să fie bolnavi de gripă aviară. Nu mor. Doar că nu mai fac ouă.

O găină sănătoasă face un ou cu regularitate la fiecare 24-26 de ore. Însă, deodată, proprietarii de găini din toată țara – nu toți, dar mulți dintre ei – se plâng că nu mai strâng atâtea ouă ca înainte.

Care este cauza? E clar că există o cauză. Unii au ajuns la concluzia că hrana păsărilor ar putea fi motivul.

Iată:

Fermier: Oare alimentația comercială (pentru păsări) să fie cauza pentru care atâtea găini nu mai fac ouă? Este o întrebare pe care mi-o pun și pe care am văzut-o pe TikTok, pe Facebook,  peste tot. Vorbesc de găini. O mulțime de persoane care nu mai au adunat ouă de șase, șapte luni. Este total anormal. Am cel puțin 60 de găini care ar trebui să facă ouă. Dar am adunat doar două sau trei ouă în vara aceasta. Cred că de vină este hrana, mai ales că am văzut aceeași problemă la multe persoane, care au trecut la alimentație pe plan local și problema s-a rezolvat.

De ce am difuzat această secvență pe post? Pentru că această proprietară de găini vorbește în numele tuturor crescătorilor de păsări? Pentru că este cea mai mare expertă în gripă aviară? Nu.

Ci pentru că cei care ar trebui să se ocupe de ceea ce se întâmplă nu o fac. Sunt total dezinteresați de problemă.

Așa că, în loc să apelăm la sursele obișnuite de la Departamentul de Justiție sau de la biroul de presă al Casei Albe, am decis să îi ascultăm pe oamenii care au păsări.

Iar aceasta, de pildă, femeia pe care ați văzut-o, spune că a schimbat hrana găinilor și a rezolvat problema. Păsările ei au început să facă ouă din nou. Imediat.

Marca de hrană pentru păsări despre care se vorbește în acest clip se numește „Producers Pride”. Este fabricată de Purina. Majoritatea tipurilor de hrană pentru păsări sunt produse de Purina.

Tot Purina produce și furajele pentru vite care au fost retrase recent de pe piață, după ce s-a observat că au apărut morți neașteptate la animale.

Să se întâmple un lucru asemănător să se întâmple și în cazul păsărilor?

Nu știm. Dar trebuie să vă spunem aceste lucruri, deoarece, repetăm, nimeni altcineva nu pare să se preocupe de ele. Și nu e vorba doar de „Producers Pride” care îi îngrijorează pe fermieri. Mulți sunt îngrijorați și de alte produse ale Purina.

Așa că am luat legătura cu compania. Ne-au spus că au studiat problema și că producția lor nu are nici o vină. Este posibil să fie adevărat. Nu știm.

Totuși, ceea ce am observat este că această explicație a fost mai mult decât suficientă pentru majoritatea presei, ca o concluzie asupra subiectului respectiv.

Dacă au zis că nu este nici o problemă, atunci nu este nici o problemă.

Noi nu credem că acesta trebuie să fie ultimul cuvânt. Încă o dată, nu vă putem spune nimic cu certitudine. Dar știm – și acesta este aspectul cel mai important – că aprovizionarea alimentară în America este unul din subiectele pentru care merită să fim puțin paranoici.

Aici nu este vorba de oboiștii de peste Pacific. Este o chestiune de supraviețuire națională – HRANA. O chestiune din cauza căreia s-au prăbușit și au murit imperii.

Iar în acest caz concret, ouăle, puii, produsele aviare sunt surse importante de proteine în alimentația majorității americanilor.

Avem nevoie de proteine pentru a trăi. O carență de proteine poate întârzia creșterea copiilor. De aceea, o chestiune ca aceasta – indiferent de cauză – se poate transforma ușor într-o criză de sănătate publică. Și, evident, într-o problemă de securitate națională.

Există atât de puține ouă pe piață în acest moment, și la un preț atât de mare, încât contrabandiștii fac trafic cu ouă la frontieră.

Iată: 

Reporter: Aici, la trecerea foarte frecventată a frontierei de la San Ysidro, în California, știrile circulă cu rapiditate în legătură cu un nou produs introdus prin contrabandă în Statele Unite. Serviciul de vamă și protecție a frontierelor SUA a semnalat o creștere cu 108% a cantității confiscate de ouă și produse din pui pe care oamenii au încercat să le treacă prin contrabandă prin punctele de intrare în țară în cursul ultimelor două luni.

Suntem puțin paranoici în legătură cu aprovizionarea cu hrană a americanilor? Da, suntem. Și ne mândrim cu asta.

Conducătorii noștri ar trebui să fie și mai paranoici în legătură cu aprovizionarea alimentară.

Hrană, apă, energie. Acestea sunt cele mai importante trei lucruri. Restul e zgomot de fond.

Dar, ca întotdeauna, ei ignoră ce este cu adevărat important.