ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite se află în cea mai grea situație din istoria sa: Mai au rezerve de motorină pentru doar 25 de zile. Prima economie a lumii riscă să intre în colaps.

Un editorial al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Sunt multe locuri exotice în lume – Namibia, de exemplu – dar Europa nu este unul dintre ele.

Europa este locul unde copiii tăi și-au petrecut vacanțele când erau studenți.

Europa înseamnă un zbor accesibil de pe Coasta de Est a Statelor Unite aproape oriunde pe continent.

Știți asta. Ați fost în concedii în Europa, așa cum au făcut-o milioane de americani.

O mare parte dintre europeni vorbesc englezește. Au Starbucks și Taco Bell și aer condiționat și spitale moderne.

Europa nu este o altă lume.

La cât de strânsă este legătura dintre Statele Unite de Europa, ți-ai imagina că liderii noștri bagă de seamă când Europa începe să se prăbușească. Mai ales când semnelele sunt evidente.

În vara aceasta, germanii au început să își taie pădurile pentru a-și încălzi locuințele.

În Polonia, familiile stau ore întregi la cozi pentru a cumpăra cărbune, așa cum făceau cu 150 de ani în urmă.

În Marea Britanie, guvernul estimează că peste 10.000 de britanici vor muri de frig, la propriu, în această iarnă, din cauza lipsei de combustibil.

Să îngheți de frig în Anglia! Asta nu ar trebui să se întâmple într-o țară din lumea întâi!

Întrebarea este: de ce se întâmplă așa ceva?

Răspunsul este foarte simplu: Războiul din Ucraina.

Un procent uriaș din energia Europei venea din Rusia. Acum, aceste importuri au fost interzise, chipurile pentru a-l pedepsi pe Putin.

Care este rezultatul acestei pedepse? Ei bine, rubla rusească este mult mai puternică azi decât era cu un an în urmă. Însă, economia Europei este în colaps.

Europenii sunt acum mult mai săraci decât erau când a început Războiul din Ucraina.

Cum poate fi asta o victorie pentru Europa, pentru Occident și pentru democrație? Iată o întrebare legitimă!

Dar nimeni la Washington nu pare să și-o pună.

În schimb, administrația Biden pare să își înmulțească greșelile care ne distrug și pe noi și Uniunea Europeană.

Casa Albă a interzis petrolul, gazele naturale și cărbunele din Rusia. Pasămite, era datoria noastră morală.

În același timp, administrația Biden a distrus producția internă de petrol, anulând concesiunile pentru petrol și gaze. Și, de parcă nu era de ajuns, a vândut o parte importantă din Rezeva noastră Strategică de Petrol – poate cea mai importantă resursă a țării – Chinei.

Nici una dintre aceste măsuri nu l-a afectat pe Putin în vreun fel.

Dar au sărăcit Statele Unite.

Care ar putea fi justificarea pentru toate acestea?

Ei bine, congresmenul Jamie Raskin de Maryland (FOTO), a dat răspunsul la această întrebare.

Rusia este o țară creștin ortodoxă cu valori sociale tradiționale și din acest motiv trebuie distrusă, indiferent ce preț trebuie să plătim noi.

Acesta nu este un război convențional. Este un jihad.

Jamis Raskin a spus asta limpede, iar mulți din ambele partide sunt de acord cu el. Își doresc să vadă un Război Mondial Transsexual.

Dar ce efecte va avea jihadul asupra noastră?

„Mulțumită” războiului religios al administrației Biden în Ucraina, țara noastră este pe punctul să rămână fără motorină.

Potrivit cifrelor de la Administrația Informațiilor din Energie, până de Thanksgiving (adică peste 25 de zile) nu vom mai avea motorină.

Ce se va întâmpla atunci? Ei bine, se va opri totul. Aceasta înseamnă că autocamioane, trenuri și barje nu se vor mai putea mișca.

Echipamentele fermelor se vor opri. Nu se vor mai face livrări, pentru că nu vor mai merge camioanele. Nu vor mai funcționa generatoarele diesel și, în general, economia noastră se va prăbuși, pentru că totul funcționează cu motorină – nu cu panouri solare, nici cu eoliene.

Motorina nu este un produs opțional. Este obligatoriu să ai motorină.

Ce se va întâmpla dacă rămânem fără?

Ei bine, ieri, Jacqui Heinrich de la Fox, se pare singurul ziarist care a mai rămas la Casa Albă, i-a adresat purtătorului de cuvânt John Kirby exact această întrebare.

Rămânem fără motorină. Ce se intenționează?...

John Kirby, stând la pupitru și reprezentând Casa Albă, pe președintele Statelor Unite și administrația, cea mai mare organizație din istoria lumii, aripa executivă a guvernului, nu a avut nici un răspuns.

Dar nu vă faceți griji, a zis el. Vom exporta suficientă energie în Europa pentru a o ajuta să își ducă cruciada progresistă în Ucraina.

Iată:

Jacqui Heinrich: Ce măsuri luați pentru a spori aprovizionarea cu motorină, dat fiind că Administrația Informațiilor din Energie a declarat că pe 14 octombrie mai existau stocuri pentru numai 25 de zile. Zona de Nord-Est și New Yorkul au raționalizat deja petrolul pentru încălzirea locuințelor. Ce faceți pentru a vă pregăti pentru iarnă și a spori aprovizionarea cu motorină?

John Kirby: Am reținut întrebarea despre motorină și voi reveni cu un răspuns, pentru că acum nu am la mine date despre acest subiect. Așa că am reținut-o și voi reveni, însă, în mare, președintele a făcut mari, mari eforturi pentru a se asigura că noi... nu doar că suntem pregătiți pentru fluctuații care ar putea apărea... și, desigur, prețurile scad și noi credem că acest lucru este foarte important, dar facem și tot ce putem pentru a-i ajuta pe prietenii și partenerii europeni, care și ei vor avea de înfruntat o iarnă lungă și rece. Ne-am mărit promisiunile, promisiunile pe care le-am făcut în martie, pentru exporturi de gaze naturale în Europa. Ne-am mărit aceste promisiuni, în sensul că trimitem lucrurile acolo, trimitem gaze naturale acolo și lucrăm cu furnizori străini de gaze naturale și de petrol pentru a vedea dacă îi putem ajuta pe partenerii europeni să își diversifice stocurile și aprovizionarea.

Luați-vă un moment de răgaz și savurați ironia situației.

Ei vă spun de decenii - de pe vremea când Al Gore era la Casa Albă - că amenințarea cea mai mare la adresa lumii este încălzirea. Și acum, din cauza eforturilor lor de a combate încălzirea, sunteți în pericol să înghețați.

Spre deosebire de încălzirea globală, frigul chiar ucide oameni. Ucide mulți oameni în fiecare an chiar aici în Occident.

Al doilea lucru care merită observat este modul total relaxat, blazat, în care răspunde purtătorul de cuvânt al Casei Albe la cea mai importantă întrebare pe care o poate pune cineva.

Anume:

„Ce facem cu faptul că nu mai avem carburant diesel?”

Omul nostru habar n-are. Și nici măcar nu e jenat că habar n-are.

Problema și mai mare este că, în acest stadiu, chiar s-ar putea să nu existe un răspuns. S-ar putea să nu existe nici un mijloc de a evita o catastrofă.

Nu doar în țara noastră este criză de motorină. Ci și în toate țările occidentale care sprijină Ucraina.

Toate aceste țări care se pregătesc pentru Războiul Mondial Transsexual sunt în criză de motorină.

Cum scrie New York Magazine:

„Ultima oară când a existat o criză atât de mare (de motorină) a fost pe vremea când pe planetă trăiau cu aproximativ 3,5 miliarde de persoane mai puțin.”

Ei bine, asta pune lucrurile într-o altă lumină.

Așa cum știți, administrația Biden a reacționat față de creșterea prețurilor la benzină (de care se temea mai mult decât de orice altceva, pentru că alegerile sunt peste două săptămâni), aruncând pe piață petrol din rezervele strategice.

Dar nu a funcționat.

Rezerva pentru încălzire a zonei de Nord-Est conține un milion de barili de motorină pentru cazuri de urgență.

Problema este că cererea este atât de mare încât, potrivit Washington Post, dacă administrația Biden ar folosi această rezervă până la ultimul baril, rezerva s-ar epuiza în șase ore.

Și nu doar motorina lipsește. Consumul de kerosen a crescut cu 23% doar în ultima lună. Kerosenul, care este folosit pentru încălzirea caselor oamenilor și nu îi lasă să moară de frig, a ajuns să coste aproape 7 dolari galonul.

Cine se încălzește cu kerosen, de fapt? Săracii se încălzesc cu kerosen și tocmai ei sunt cei care nu și-l mai pot permite. 7 dolari!

În New England, oamenii se tem că vor muri de frig la iarnă.

Iată un reportaj local Fox:

Reporter: Sharona Resnick-Kravitz, proprietara unei locuințe în West Hartford, își încălzește casa cu petrol de mai bine de 35 de ani.

Sharona Resnick-Kravitz: Aici e New England. E frig. Ne este frig.

Reporter: Sharona este văduvă și trăiește dintr-o pensie. Ea spune că, pe vremea când trăia soțul ei, împărțeau costul facturilor. Acum este nevoită să facă sacrificii. – Cum vă pregătiți și ce vă gândiți să sacrificați în acest moment?

Resnick-Kravitz: Păi... Hrana. Merg la băcănie și sunt foarte reținută la cumpărături.

Reporter: Îmi spune că, la 6 dolari galonul, cumpărarea combustibilului a devenit o mare povară. În medie, pentru locuința ei folosește 800 de galoane pe an. Adică aproape 5.000 de dolari la prețul actual. 

Asemenea lucruri nu ar trebui să se întâmple nicăieri, cu atât mai puțin în țara noastră.

Statele Unite au printre cele mai mari rezerve de energie din lume. Potrivit unor măsurători, chiar cele mai mari. Aceasta este principala noastră forță.

Energia ieftină este motivul pentru care suntem o țară bogată. Acesta este motivul pentru care suntem excepționali – avem energie ieftină și de câțiva ani am devenit independenți energetic.

Dacă ai dori să repui pe roate economia, atunci ai face din nou această țară independentă energetic. Ai face ca energia să fie din nou ietfină.

Asta ar fi soluția cea mai rapidă pentru a repara economia.

Însă, din anumite motive, administrația Biden face exact contrariul. Să epuizeze Rezervele Strategice de Petrol, de exemplu.

Tocmai au scos alaltăieri încă 15 milioane de barili.

Pentru că sunt conștienți că rezervele sunt pe terminate, Casa Albă a început să ceară ajutor și la guvernele străine în cel mai umilitor mod posibil.

Biden s-a dus și a cerșit în secret de la saudiți mai mult petrol.

Așa cum a scris New York Times săptămâna aceasta, principalii săi colaboratori „erau convinși că au încheiat un acord secret pentru a majora producția de petrol până la sfârșitul anului”.

Însă apoi familia regală saudită a decis să refuze. Nu își vor mări producția. Dimpotrivă. Ministrul saudit al Petrolului spune acum Occidentului să se pregătească pentru penurie de energie.

Iată:

Prințul Abdulaziz Bin Salman, ministru Petrolului din Arabia Saudită: Este de datoria mea profundă să fac lumea să înțeleagă că pierderea rezervelor de urgență ar putea deveni dureroasă în lunile următoare.

O criză energetică nu este același lucru cu discuția dacă nu știu ce hăndrălău ar trebui să facă parte din echipa de natație feminină.

Este o treabă serioasă. Țările se ridică și se prăbușesc din cauza prețurilor la energie, iar acolo unde apare o criză energetică reală, totul se năruie. Oamenii mor. Economia se prăbușește. Se instalează sărăcia, sărăcia sistemică. Nu doar la periferia orașelor, ci peste tot.

Problema este că tipii care conduc guvernul sunt infantili. Nu doar că sunt incapabili să recunoască ce greșesc, dar nici măcar nu pricep.

Iat-o pe Karine Jean-Pierre, stridenta purtătoare de cuvânt a Casei Albe, răspunzând ieri la întrebare:

Wolf Blitzer, CNN: Sunt nerăbdător să aflu opinia ta despre articolul din New York Times, conform căruia responsabilii americani erau convinși că au încheiat un acord cu saudiții, înainte ca președintele să meargă la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a se întâlni cu prințul moștenitor, au crezut că acordul pentru furnizarea de petrol și prețul petrolului este încheiat, dar saudiții au dat înapoi. Ce ne poți spune despre asta?

Karin Jean-Pierre: Deci, noi am fost foarte clari în legătură cu modul în care credem că anumite părți din articol au fost greșit interpretate, și au existat modificări care au fost aduse articolului. Să știți, noi am fost clari și cu faptul că vizita noastră, vizita președintelui în Orientul Mijlociu nu a avut ca obiectiv petrolul.

Blitzer: Karine, a existat un acord cu saudiții și pe care saudiții l-au abandonat?

Jean-Pierre: Încă o dată, vizita nu a avut ca obiectiv petrolul.

Este jenant. Nici nu poate vorbi corect gramatical. Asta nu e purtătoare de cuvânt. E o glumă. Habar n-are ce e ăla petrol și minte. Toți sunt așa.

Sunt oameni incapabili să conducă o țară atât de mare și de complexă și de aia ne prăbușim.

Joe Biden dă vina pe stațiile de benzină pentru prețurile mari.

Cum reacționează Kamala Harris? Ei bine, ea reacționează la criza energetică răspunzând că motorina nu e bună.

Iată:

Vicepreședinta Kamala Harris: Am o pasiune deosebită, trebuie să vă mărturisesc, pentru autobuzele școlare electrice. Ador autobuzele școlare electrice. În fiecare zi, 25 de milioane de copii din țara noastră merg la școală cu autobuze școlare alimentate cu motorină și sute, mii de șoferi de autobuze școlare conduc aceste autobuze, așa că aceste persoane, acești copii, acești adulți, inhalează aer toxic.

Doamna care nu are copii ne dă lecții despre copii.

Persoana asta, care nu a avut în viața ei o slujbă adevărată, ne dă lecții despre politica energetică.

Femeia care ne-a spus că măștile vor opri Covidul ne dă lecții acum despre emisiile motorinei și efectele lor asupra organismului.

Ăsta este un banc prost. Adevărul este că oamenii se izbesc de realitate și iată care este realitatea: avem 25 de zile pentru a evita o catastrofă economică.

Dacă vom rămâne fără motorină, asta se va întâmpla: o catastrofă.

Iată un lucru mult mai important decât să ducem un jihad în Ucraina. Mai important decât Războiul Mondial Transsexual.

Totul depinde de asta: avem 25 de zile să remediem lucrurile.