ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Războiul din Ucraina și riscul ca acesta să aprindă toată lumea devine tot mai evident, pe măsură ce liderii politici dau dovadă de tot mai multă stupiditate agresivă.

Un editorial al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.


Europa tocmai a pierdut un procent uriaș din aprovizionarea sa cu energie, ceea ce nu e puțin lucru. Ni se amintește mereu acest lucru.

Situația pare să devină tot mai haotică pe zi ce trece. Poate chiar să scape de sub control. Și acest lucru, să fim sinceri, este șocant pentru noi.

Am fost luați prin surprindere de toată afacerea asta. Nu suntem singurii surprinși, dar măcar noi recunoaștem. 

Singurul lucru mai jenant decât să fi greșit în estimările tale este să pretinzi că nu ai greșit.

Așadar, cum s-a produs acest lucru, cum de nu l-am prevăzut, cum s-a ajuns la această pierdere totală a controlului?

Ei bine, am presupus că dacă situația ar fi serioasă, oamenii serioși s-ar implica în rezolvarea ei.
 
Ne-am uitat în sus, am văzut-o pe Kamala Harris implicată și asta ne-a liniștit.

Harris tocmai s-a întors din Europa, unde a făcut „diplomație cu aliații noștri”, ceea ce părea o dovadă că lucrurile nu erau prea serioase.

Dacă viitorul Europei și al lumii ar fi fost în discuție, desigur că administrația Biden nu ar fi trimis-o pe Kamala Harris să rezolve situația din Ucraina, pentru că nu asta e treaba ei.

Treaba Kamalei Harris este să coboare periodic în Camera Albastră de la Casa Albă pentru a saluta delegațiile de influenceri de pe TikTok sau a face anunțuri pentru Luna Îngrijirii Orale a Copiilor, adică februarie.

Am presupus deci că se va ocupa de treburile astea.

Dar evitarea războiului cu Rusia? Salvarea lumii civilizate? Haida de! Asta nu era câtuși de puțin o treabă pentru Kamala Harris.

Asta am presupus noi, dar, așa cum subliniam înainte, am greșit. De ce am greșit? Ei bine, am petrecut mult timp urmărind-o pe Kamala Harris. Dumneavoastră, probabil că nu. Dacă nu sunteți vreun producător începător la MSNBC, atunci probabil că nu sunteți atât de familiarizați cu Kamala Harris.

Apropo, ar trebui să spunem că nu l-am subestimat pe Vladimir Putin. L-am supraestimat pe Joe Biden, dar am știut că odată ce Kamala Harris se implică, atunci situația nu poate fi chiar atât de gravă.
 
Știam asta pentru că iată cum este ea:
 


Aceasta nu este o persoană serioasă, nici înconjurată de persoane serioase, și cu toate acestea ne găsim într-un moment extrem de serios care cere multă seriozitate.

Desigur, „trebuie împreună să lucrăm împreună” pentru a vedea încotro ne îndreptăm împreună.

Dacă ai luat „peyote” (un mic cactus cu efecte halucinogene – n.tr.), înțelegi ce vrea să spună. Altminteri, ești derutat.

„E momentul să facem ceea ce facem, iar acel moment este în fiecare zi...”

Parcă e un poem, dar unul naiv, imposibil de analizat.

Când Kamala Harris vorbește, ai senzația fie că ești prea prost, fie  că ești prea inteligent pentru a înțelege ce spune. Însă, după câteva propoziții, te hotărăști categoric pentru varianta a doua.

Ce trebuie să creadă aliații noștri europeni despre asta? Desigur, au ajuns la aceeași concluzie.

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, în timp ce toate aceste evenimente stăteau să se producă, administrația Biden a trimis-o pe această persoană, Kamala Harris, să reprezinte Statele Unite la Conferința pentru Securitate de la München.

Acolo, a dat asigurări lumii că ea și Joe Biden au situația sub control. Da, Putin ar dori să invadeze Ucraina. Bineînțeles că ar face-o, însă nu în mandatul ei. Nu în timp ce Kamala D. Harris se află pe același continent cunoscut sub numele de Europa. În nici un caz.

Harris emana ceea ce romancierii numesc o hotărâre de oțel.

Imaginați-vă că sunteți primul la coadă, la o vânzare de pantofi de Black Friday. Kamala Harris avea ACEA privire. Știa ce vrea și cum să facă. 

Iată cum și-a exprimat ea această hotărâre. Da, este un citat textual de la Conferința pentru Securitate de la München.

„Poate că acesta este momentul - pe care viața ni-l oferă cu acele momente care reprezintă o provocare pentru noi – pentru a întreba: Care este rațiunea noastră de a exista? Și cred că toți cunoaștem istoria NATO și rațiunea sa de a exista. Spiritul din spatele acestui termen pe care îl folosim, comunitatea transatlantică. Cuvântul «comunitate», însemnând o adunare, nu o adunare de indivizi care se văd ca o adunare, ci ajung o adunare. Acolo ne găsim noi acum.”

Deci, dacă vicepreședintele Statelor Unite întrerupe o conferință de securitate pentru oameni mari pentru a vorbi așa, tragi concluzia că, indiferent despre ce criză discută ei la conferință, ea nu poate fi prea gravă.

Trebuie că au o sumedenie de timp pentru a o rezolva, de aceea și-au permis să o trimită pe Kamala Harris în prim plan, deoarece, de fapt,  situația nu este așa de gravă cum pare.

În mod evident, Casa Albă îi vede pe șefii de state europene ca pe niște influenceri de pe TikTok. O ocazie de făcut poze.

Asta e concluzia la care am ajuns. Cum am fi putut să nu ajungem la concluzia asta? 

Și apoi mai exista un șpil. A doua zi după ce Kamala Harris a spus aceste cuvinte pe care tocmai le-am citit, când a vorbit despre rațiunea ei de a exista, a doua zi, deci, ea a încurajat în mod explicit Ucraina să adere la NATO.

„Apreciez și admir dorința președintelui Zelenski de a adera la NATO”, a spus ea la o întâlnire cu presa...

Am văzut asta și am crezut că, în mod evident, oamenii lui Biden trebuie să aibă toată situația sub control într-un fel pe care nu îl cunoșteam.

Trebuie să aibă un fel de canal secret cu Putin. Trebuie să se fi asigurat pe deplin că, spunând ceva atât de inflamator, nu îl vor împinge pe Putin să invadeze Ucraina.

Am presupus asta, cum altfel? Suntem Statele Unite. O țară adevărată.

Ideea că Ucraina ar putea adera la NATO provoacă înainte de orice o criză, indiferent ce crezi despre valabilitatea ideii.

Știm acest lucru pentru că am urmărit cum, de-a lungul anilor, cu cât liderii occidentali au promovat ideea Ucrainei în NATO, cu atât rușii au ajuns mai aproape de invadarea Ucrainei.

Așadar, nici o persoană sănătoasă nu ar spune așa ceva atunci când trupele ruse sunt masate la frontiera cu Ucraina.

Trebuie să dorești o invadare a Ucrainei pentru a spune așa ceva. La vremea respectivă, nu ne-am gândit că exact asta au dorit.

Așa că am înțeles situația complet greșit și, sincer, am continuat s-o înțelegem greșit și de atunci încoace.
Am presupus că, după ce Kamala Harris a umilit Statele Unite la  München și ne-a pus în pericol interesele vitale, poate că șeful ei, Joe Biden, va realiza, poate, că granițele nu sunt treaba ei.

Dacă vrei să nu fie violată granița dintre două țări, poate că nu o trimiți pe Kamala Harris. Kamala Harris crede că granițele sunt rasiste, sau cam așa ceva, deci, evident, îi este destul de greu să le protejeze. 

Ciudată alegere! Biden se învârte pe aici de ceva vreme și ai presupune că e avizat. Cheia pentru un management bun este potrivirea persoanei cu postul. Nu toți sunt buni la toate.

Dacă cauți pe cineva care să se întâlnească cu Montel Williams (realizator TV de emisiuni tabloid - n.tr.), ei bine, poate că ea e persoana pe care ai alege-o. Ar putea fi o alegere solidă. A mai făcut asta și în trecut.

O întâlnire cu Montel Williams este potrivită cu nivelul ei de experiență. Se pricepe la asta? Ei bine, nu putem spune. Dar a mai făcut-o.

Însă această nouă performanță, dezescaladarea unui conflict care ar putea pune capăt lumii cu un stat nuclear autarhic?

Nu. Nu atunci când reactoarele nucleare sunt în flăcări...

Însă ei o fac totuși, umilindu-ne țara și punând în pericol siguranța noastră și viitorul lumii.

Kamala Harris este acum o persoană importantă în Ucraina. În limbaj diplomatic, are Ucraina în portofoliul ei. Ce face cu acest portofoliu?

Va începe cu ABC-ul, explicând publicului american cum stau lucrurile. 

Dacă economia mondială se va prăbuși, dacă nu îți vei mai permite carne la masă, dacă Europa nu va mai avea energie, se presupune că ar trebui să știi care sunt motivele. Nu există nici o legătură, ne asigură ei, cu neglijența criminală a unora precum Kamala Harris sau Joe Biden. Nu. Toate astea sunt din cauza unui loc numit Ucraina.

Priviți:

Reporter, The Morning Hustle: Explicați în termeni simpli pentru oamenii care nu înțeleg ce se întâmplă și cum acest lucru poate afecta în mod direct populația din Statele Unite.

Kamala Harris: Deci, Ucraina este o țară din Europa. Ea se află lângă o altă țară, numită Rusia. Rusia este o țară mai mare. Rusia este o țară mai puternică. Rusia a decis să invadeze o țară mai mică, numită Ucraina. Deci, practic, este rău.

Dacă tratezi oamenii astfel în mijlocul unei crize atât de grave, nu ar trebui să te afli într-o poziție de conducere.

Traducere: Nu am citit o carte în viața mea. Presupun că nici voi. Să stăm de vorbă.

„Ucraina este o țară din Europa.” OK, e în regulă, te urmărim Kamala.

Vă puteți imagina? Văzând asta, poate începeți să înțelegeți cum este de fapt această administrație.

Este vorba de agenda egalității și potrivit acestei agende doar celor mai puțin capabili le este permis să ocupe poziții de autoritate în Statele Unite. Este guvernarea celor mai proști.

Așa se face că Pete Buttigieg, un tip care abia poate conduce mașina, a ajuns să fie responsabil de toate drumurile noastre. Și așa mai departe, toți acești oameni și-au luat câte o slujbă. Totul, în mod intenționat.

Washingtonul merge pe acest drum de ceva vreme. Doar că sub actualul președinte, acest principiu și-a atins culmea. O culme îngrozitoare, dar logică.

Ultimul președinte l-a angajat pe Michael Cohen să fie avocatul său personal, dar diferența este că Donald Trump nu l-a făcut pe Michael Cohen procurorul general al Statelor Unite.

Categoric, Biden ar face asta, dacă Cohen ar fi transgender, și o știți foarte bine. Deci, nu trebuie să fiți surprinși. 

Dar ar trebui să fiți oripilați și enervați de faptul că, potrivit publicației The Hill, Kamala Harris se întoarce în Europa să vadă cum poate agrava dezastrul.

Ea va merge la Varșovia, în Polonia, și la București, în România, „pentru a arăta solidaritate cu Ucraina”, ceea ce înseamnă să pericliteze și mai grav interesele americane în moduri noi și mai inventive, pe care nu ni le putem imagina.

Asta este ceea ce se întâmplă: o criză care devine din ce în ce mai gravă și ale cărei ramificații sunt mai serioase decât se aștepta oricine.

Supervizată de oameni care nu au nici înțelepciune, nici prevedere, nici cumpătare, și care, în mod fundamental, nu au la inimă interesele țării noastre atunci când iau decizii.

Kamala Harris nu este singura problemă. Ea este doar simbolul cel mai sclipicios.