ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După asasinatul asupra lui J.F. Kennedy, este probabil moartea cea mai misterioasă din istoria Statelor Unite. Și, în mod straniu, nimeni nu încearcă să facă lumină.

Un editorial al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

 

Sâmbătă dimineața, pe 10 august 2019, Procurorul General William Barr lucra în biroul său, când șeful de cabinet l-a sunat să îi spună că Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula lui din New York.

Barr a fost șocat și tulburat. Prima reacție, după cum povestește în memoriile sale, a fost să fie îngrijorat că unii oameni din America ar putea să nu creadă că Jeffrey Epstein s-a sinucis.

„Nimeni nu va crede că a fost sinucidere”, i-a spus nervos Barr șefului de cabinet.„Vor apărea o mulțime de teorii ale conspirației.”

Dacă stai să te gândești acum, este o reacție destul de ciudată. La vremea aceea, Bill Barr nu avea nici un mijloc de a ști cu certitudine cum murise Jeffrey Eppstein.

Deci, ai putea crede că prima sa grijă, ca Procuror General, era să descopere ce se petrecuse cu adevărat.

Dar prima lui grijă a fost să se teamă că opinia publică ar putea ajunge la niște concluzii conspiraționiste.

Totuși, Barr avea de ce să fie îngrijorat.

Mulți americani nu au crezut că Jeffrey Epstein s-a sinucis, date fiind circumstanțele stranii ale morții. Mai stranii decât s-a știut la vremea respectivă.

A fost nevoie de o campanie de PR susținută pentru a convinge opinia publică de varianta sinuciderii, iar Barr era pregătit să o facă.

Două zile mai târziu, el a mers la New Orleans, unde rostit un discurs și a spus următoarele:

Procurorul General William Barr: Am fost consternat - de fapt tot departamentul a fost – și, sincer să vă spun, furios să aflu despre eșecul Metropolitan Correction Center (MCC) de a asigura securitatea adecvată a deținutului. Aflăm acum despre grave nereguli în această instituție, care sunt profund îngrijorătoare și necesită o anchetă aprofundată. Exact asta fac FBI și Biroul Inspectorului General. Vom merge până la capăt și vor exista responsabilități.

Deci, populația era sceptică și îngrijorată. Bill Barr era sceptic și îngrijorat.„Vom merge până la capăt și vor exista responsabilități”, a promis el atunci.

Dar nu a fost adevărat. La trei ani și jumătate după moartea lui Jeffrey Epstein, nimeni nu a făcut lumină asupra a ce s-a întâmplat în acea zi. Nu a existat nici o responsabilitate.

Singurele persoane pedepsite pentru groteștile fapte care au înconjurat moartea lui Epstein au fost doi gardieni mărunți, pentru că au adormit în timpul serviciului din acea noapte.

Amândoi au pledat „vinovat” pentru falsificarea de documente guvernamentale, însă, anul trecut, fără nici o explicație, un judecător numit de Obama a renunțat la toate acuzațiile împotriva lor.

Este posibil ca unul dintre gardieni să lucreze și azi pentru guvernul federal.

În ce privește clarificarea a ceea ce s-a petrecut, în ciuda numeroaselor promisiuni făcute de o sumedenie de responsabili, nici FBI, nici Biroul Inspectorului General al Departamentului de Justiție nu au dat publicității nici un raport în care să explice moartea lui Jeffrey Epstein. Nici un cuvințel.

Repet: după trei ani și jumătate de la una dintre cele mai mediatizate morți ale vremurilor noastre, nu există nici o explicație și nimeni nu a fost tras la răspundere.

De ce?

Unul dintre motive este că Bill Barr, unul dintre veteranii Establishmentului de la Washington, singurul om din epoca modernă care a fost de două ori Procuror General, a declarat afacerea Epstein închisă.

„La sfârșitul lui 2019”, scrie Barr în memoriile sale, „am fost convins că Jeffrey Epstein s-a sinucis spânzurându-se.”

De ce a crezut Barr asta?

Primul motiv pe care îl oferă este următorul:

„Medicul legist din New York a efectuat o autopsie și a considerat că Epstein s-a sinucis prin spânzurare.”

Aceasta e prima dovadă. A doua este o casetă video care „a confirmat concluziile medicului legist”.

„Am revăzut personal această înregistrare video”, scrie Barr. „Demonstrează fără tăgadă că între ora la care Epstein a fost închis în celulă, la 7:49 p.m., în seara de 9 august, și ora la care a fost descoperit în dimineața următoare, la 6:30, nimeni nu a intrat pe etajul său.”

De aceea, explică Barr, știm cu siguranță că Jeffrey Epstein s-a sinucis.

În cartea sa, Barr își încheie partea despre Epstein cu o notă auto-laudativă:

„Schimbările de management pe care le-am făcut la vremea respectivă (în sistemul federal de penitenciare) au fost unele bune și cred că agenția revine încet pe calea cea bună.”

Cu alte cuvinte, totul e bine acum. Să depășim momentul.

A fost suficient pentru majoritatea presei de la Washington. Practic, toate relatările ulterioare despre moartea lui Jeffrey Epstein i-au pus la zid pe cei care se arătau sceptici față de varianta oficială, denunțându-i ca fiind nebuni, adepți ai „teoriilor conspirației fără fundament”.

Privind în urmă, este uimitor cum nici unul dintre ziariștii cu state vechi la Washington Post, Associated Press, NBC News, New York Times și celelalte – nici unuia dintre ei nu i-a trecut prin cap să revadă evaluarea lui Bill Barr despre moartea lui Epstein și să o compare cu principiile de bază ale bunului simț.

Dacă ar fi făcut asta, ar fi sesizat că ceea ce Bill Barr a spus despre Jeffrey Epstein era evident absurd și de rea credință.

Barr a început prin a susține că medicul legist care a realizat autopsia lui Epstein a declarat moartea acestuia drept sinucidere. Dar nu era adevărat.

Cauza inițială a morții, după autopsie, nu a fost „sinucidere”, ci „spânzurare”, adică neclară.

Medicul legist care a realizat autopsia nu a putut spune cum a murit Epstein.

Medicul legist patolog Michael Baden, prezent și el la autopsie, a declarat că Epstein a fost ucis.

După ce a revăzut dosarele a mai bine de o mie de sinucideri prin spânzurare în statul New York, Baden a declarat ulterior că nu a putut găsi nici o rană la gât – nici măcar una singură – care să semene cu rana pe care o avea Epstein.

Jeffrey Epstein nu s-a sinucis, a conchis Baden, a fost strangulat. Dovezile medicale pe care le-a observat la autopsie erau evidente, dar medicul legist șef al New Yorkului, Barbara Sampson, care nu a fost prezentă la autopsie, a respins considerentele celor care au fost.

După câteva zile, fără nici o dovadă nouă sau investigație, Barbara Sampson a declara pur și simplu moartea lui Jeffrey Epstein ca sinucidere.

Aceasta a fost concluzia oficială – dar nebazată pe nimic – a municipalității, pe care Barr și mulți alții au îmbrățișat-o rapid.

De ce medicul șef legist Barbara Sampson a făcut asta? Nu știu. Am sunat-o pe Sampson să o întrebăm, dar ne-a închis telefonul în nas.

Mai este apoi și chestiunea înregistrării video despre care Barr a vorbit.

Cele două camere video care supravegheau ușa celulei lui Epstein nu au funcționat în noaptea aceea. Nimeni nu a explicat de ce nu au funcționat.

De aceea, înregistrarea video pe care Bill Barr a declarat că a văzut-o nu avea ca obiect celula lui Epstein ci intrarea în blocul celular.

Nimeni nu a intrat sau nu a ieșit de pe etaj, a spus Barr. Prin urmare, Jeffrey Epstein s-a sinucis.

Să judecăm cu capul nostru această afirmație.

În seara de 9 august , Jeffrey Epstein se afla în unitatea specială de detenție a Metropolitan Correction Center din Manhattan, cea mai sigură aripă a acestei închisori federale.

Ar fi fost imposibil fizic pentru o persoană străină să intre și să iasă din această zonă fără un card electronic și fără a fi văzut de nenumăratele camere video plasate de la stradă și până la al nouălea etaj al clădirii, care era încuiat.

Deci, dacă Jeffrey Epstein a fost omorât, nu a fost ucis de un intrus, de cineva care a pătruns pe etaj. A fost ucis logic de cineva din propriul bloc celular.

Pe etajul lui Epstein mai erau încă șapte celule, și în fiecare dintre ele erau cazați criminali periculoși.

Deci, dacă ai fi căutat un asasin, i-ai fi anchetat pe cei care se aflau în aceste celule. Dar nimeni nu pare să se fi gândit la asta.

Biroul Penitenciarelor a refuzat să ne ofere o listă a deținuților care se aflau pe etajul lui Epstein.

Nici măcar nu se știe câți dintre ei au fost audiați de anchetatori, în ciuda faptului că unii dintre ei au fost transferați din închisoare la scurt timp după moartea lui Epstein.

O omisiune halucinantă.

În loc de asta, Procurorul General Bill Barr a dat asigurări țării că nimeni din exterior nu a intrat pe etajul lui Jeffrey Epstein și a declarat afacerea rezolvată și închisă.

Bill Barr nu era un civil, nici un amator de romane polițiste. Era șeful mecanismului de aplicare a legii din SUA. Era copoiul numărul unu.

Datoria sa consta în a rezolva crime. Și totuși, cu toată experiența sa în materie de aplicare a legii, lui Bill Barr nici măcar nu i-a trecut prin cap că, dacă ar fi existat un asasin, acesta ar fi venit dintr-una din celulele de pe etajul lui Epstein.

Mai mult, se pare că nimeni din FBI nu i-a sugerat acest lucru lui Barr, în timp ce ancheta afacerea.

Scuză-mă, dle Procuror General, prea puțin importă ce arată camera de la exteriorul etajului! Important este ce s-a întâmplat în interior!

Totul este foarte straniu și povestea devine și mai ciudată când o analizezi mai în amănunt.

Noi am insistat mai mult asupra acestor amănunte, în ultimele zile, nu pentru că am avea vreo afecțiune deosebită pentru Jeffrey Epstein. Am insistat, pentru că nu vrem să trăim într-o țară în care pot fi asasinați oameni în închisorile federale, în care se pot mușamaliza crimele, iar vinovații să scape nepedepsiți.

Este îngrozitor. Asemenea lucruri nu ar trebui să se poată petrece nicăieri în lumea civilizată. Dar, în cazul lui Jeffrey Epstein, se pare că au fost acceptate.

Poți înțelege și de ce. Este una dintre acele crime pentru care nu există nici un imbold natural de a fi rezolvată.

Singurii oameni care l-au simpatizat pe Jeffrey Epstein au fost prietenii lui. Iar unii dintre ei sunt în mod evident bucuroși că a murit.

Iată-l pe Bill Gates, despre care arhivele arată că a petrecut mult timp cu Jeffrey Epstein, după ce acesta devenise oficial un infractor sexual .

 

Reporter: Ce ați făcut când ați aflat despre trecutul lui?

Gates: Ei bine, știți, am spus că am regretat că am participat la acele mese și nu este nimic, absolut nimic nou în legătură cu asta.

Reporter: Reprezintă asta o lecție pentru dvs, pentru oricine ne privește?

Gates: Ei bine, a murit. Deci, știți, în general, trebuie să fii întotdeauna atent.

 

„Ei bine, a murit, și odată cu el și multele lui secrete despre mine și restul prietenilor lui. Vai, ce rău ne pare!”

Vă puteți imagina că Bill Clinton și Prințul Andrew și mulți, mulți alții simt același lucru.

Nimeni nu vrea să vorbească despre ce s-a întâmplat cu Jeffrey Epstein deoarece, în particular, mulți sunt bucuroși de ce i s-a întâmplat.

În această săptămână, am sunat la telefon practic toate persoanele implicate în povestea morții lui Jeffrey Epstein și, cu foarte puține excepții, nimeni nu a vrut să stea de vorbă cu noi. Unii dintre ei au închis imediat. Alții au refuzat să comenteze.

Responsabilul din cadrul Departamentului de Justiție desemnat să ancheteze moartea lui Epstein a mers până acolo încât a refuzat să recunoască că lucrează pentru guvernul federal:

„Nici nu confirm, nici nu infirm”, a spus dl Lyeson Daniel, când am reușit să vorbim cu el la telefon.

„De ce?”, l-am întrebat. „Nici nu confirm, nici nu infirm”, a repetat el.

Cât despre fostul Procuror General, William Barr, și el a refuzat invitația de a participa la emisiunea din această seară. Nu a explicat de ce.

Una dintre persoanele cu care am discutat pe larg a fost fratele lui Jeffrey Epstein, Mark. Singura lui rudă în viață. Cei doi nu au făcut afaceri împreună, dar Mark a avut un succes mai mare în afaceri decât celebrul său frate.

Deci, nu umblă după banii de moștenire. Vrea doar să știe ce s-a petrecut cu fratele lui.

Pe baza discuțiilor cu Mark Epstein, precum și cu avocatul apărării, David Schoen, care și el îl cunoștea foarte bine pe Jeffrey Epstein, și a discutat cu el în celulă cu puțin timp înaintea morții acestuia, iată o listă cu întrebări la care orice anchetator cinstit ar dori niște răspunsuri.

Prima: de ce atâția responsabili publici continuă să afirme că Jefrrey Epstein mai încercase să se sinucidă o dată în închisoare, pe 23 iulie 2019?

Este o afirmație foarte utilă dacă vrei să îi convingi pe oameni că Jeffrey Epstein s-a sinucis. Doar că nimic nu dovedește că acest lucru s-a petrecut în realitate.

De fapt, Jeffrey Epstein însuși a negat categoric că a încercat vreodată să se sinucidă. În închisoare sau afară.

A negat acest lucru în fața prietenilor, a avocaților și a psihologilor de la închisoare. A declarat în schimb că a fost rănit de un alt deținut. De aceea se afla în poziția fetală la pământ.

Potrivit lui David Schoen, care a vorbit cu el la scurt timp după acel eveniment, Epstein părea optimist, vesel și încrezător că va ieși din închisoare, dar foarte îngrijorat că ar putea fi rănit de cineva din celula vecină.

Și pentru că a venit vorba de celulele învecinate, au fost celulele de pe etajul lui Epstein încuiate în noaptea în care a fost ucis?

Noi am aflat dintr-o sursă că nu au fost încuiate, că deținuții au fost liberi să se miște dintr-o celulă într-alta, inclusiv în celula lui Jeffrey Epstein.

Poate Biroul Penitenciarelor să ne lămurească în privința asta?

Poate dovedi că nu a fost așa?

Și, apropo, cine a mutat corpul lui Jeffrey Epstein și cine a dat ordinul pentru asta?

Epstein a fost găsit în dimineața de 10 august de către un gardian cu jumătate de normă, pe nume Michael Thomas, care, în mod surprinzător, era același gardian care îl găsise în poziție fetală, pe podea, după ceea ce în mod fals fusese raportată ca tentativă de sinucidere.

Însă, până când au sosit ambulanțele, corpul lui Epstein a fost mutat la infirmerie. Aceasta reprezintă o încălcare clară a normelor federale. Cine a ordonat acest lucru?

Și, deși era mort de cel puțin două ore atunci când a fost găsit de gardian în celulă, în momentul venirii echipajului de pe ambulanță, Jeffrey Epstein era îmbrăcat într-o cămașă de spital.

Aceasta înseamnă că cineva, dintr-un motiv sau altul, a tăiat uniforma de deținut a lui Epstein și a îmbrăcat cadavrul său înțepenit cu veșminte noi. De ce ar fi făcut cineva acest lucru?

Apoi, de parcă lucrurile nu erau suficient de bizare, cadavrul lui Jeffrey Epstein a fost intubat. I s-a insuflat aer în plămânii fără viață. Nu se știe de ce.

A existat o înregistrare video realizată cu o cameră portabilă, cu toate aceste evenimente, dar ea nu a fost dată publicității. De fapt, autoritățile nu recunosc existența acestei înregistrări, dar ea există.

Nici raportul medicilor de pe ambulanță, cu ce au văzut în ziua aceea, nici raportul lor obligatoriu cu îngrijirile pre-spitalicești nu a fost dat publicității.

Nici măcar – și acesta este cel la frapant amănunt – fotografiile cu Jeffrey Epstein mort în celulă.

Aceasta înseamnă că este imposibil de știut care era poziția corpului său, când a fost descoperit, sau cum a murit.

Era Jeffrey Epstein spânzurat cu un cearșaf de pat, așa cum susțin autoritățile? Se spune că a fost strangulat de un ștreang făcut de el. Gâtul îi era însângerat, dar cearșaful nu.

Sau a fost ucis cu cablul electric al aparatului C-PAP de respirație artificială, așa cum a conchis doctorul Baden, deoarece acest lucru se potrivește cu rănile descoperite la autopsie?

Toate acestea sunt întrebări simple. Nu sunt teorii ale conspirației. Sunt întrebări evidente. De fapt, sunt întrebări fundamentale pentru orice investigație legitimă.

Dar, se pare, nimeni nu a încercat să răspundă la ele.

Am sunat astăzi la Departamentul de Justiție pentru a le cere să ne explice măcar o parte din aceste chestiuni. Au refuzat pe motiv că există o „anchetă în curs”. Dar este o minciună.

Nu există nici o anchetă asupra morții lui Jeffrey Epstein. Moartea unui cetățean american.

Nu putem face speculații în privința motivelor, dar toate explicațiile sunt eronate și de rău augur.

Poate că noul Congres american ar trebui să le acorde atenție. Nu pentru că Jeffrey Epstein ar fi fost vreun erou american. Ci pentru că, măcar de data aceasta, ar fi bine să vedem guvernul federal obligat să spună adevărul.