ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am tradus și adaptat pentru cititorii ActiveNews monologul de deschidere al lui Tucker Carlson din ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii „Tucker Carlson Tonight” de la Fox News
 
Cum să nu le plângeți de milă numeroșilor capi ai democrațiilor occidentale? Pentru ei, sfârșitul pandemiei de coronavirus este într-adevăr cel mai rău lucru pe care și-l pot imagina. Puneți-vă în locul lor. Timp de doi ani ați exercitat o putere fără precedent asupra țării dumneavoastră. Le-ați spus cetățenilor unde și când pot munci, când pot face cumpărături, când se pot ruga și când pot ieși afară. Ați controlat lucrurile pe care le poartă. Ați decis cum vor fi educați copiii lor și ce medicamente trebuie să își bage în corp. Pentru o persoană fără abilități utile și cu perspective limitate de angajare în economia reală, și asta îi descrie pe toți, a fost o experiență extraordinară: Niciun lider democratic din istorie nu a fost vreodată atât de puternic, la fel de puternic ca dumneavoastră în acest moment. Sunteți ca un zeu. În fiecare dimineață, vă treziți și vă examinați creația și vă bucurați de omnipotența dvs. Abia vă vine să credeți cât de departe ați ajuns. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca totul să se termine. 

Dar, bineînțeles, se termină. Virusul care v-a dat aceste puteri este în retragere. Nu mai reprezintă o urgență de sănătate publică. Vaccinurile pe care le-ați promis că vor fi un panaceu nu au funcționat așa cum ați promis că vor funcționa. Nu au oprit infecția sau transmiterea. Acum ați făcut tot posibilul să ascundeți acest fapt, dar toată lumea știe. Deci, pentru dumneavoastră, s-a terminat. Balul s-a terminat. Este aproape miezul nopții. Peste doar câteva ore, veți fi din nou un simplu servitor. Veți primi ordine de la cetățeni, în loc să le dați, iar gândul la asta vă face să intrați în panică.  
 
 
Ce veți face în continuare? Cum să faceți ca acest moment să dureze pentru totdeauna? Există o singură cale. Trebuie să găsiți o nouă urgență care să justifice permanentizarea puterilor dumneavoastră. Dacă vreți să rămâneți zeu, veți avea nevoie de diavol pentru a lupta. Așadar, dacă vă întrebați de ce atât de mulți lideri occidentali își defăimează brusc propriile popoare, oameni pe care ar fi trebuit să-i reprezinte, iată de ce. Găsești un inamic, creezi o criză, rămâi la putere pentru totdeauna! Este cea mai veche rețetă pentru tiranie din câte există. Dacă nu o recunoaștem în epoca noastră, este doar pentru că așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple într-o democrație, dar se întâmplă, cel mai pe față în Canada.  
 
Săptămâna trecută, Justin Trudeau s-a folosit de o grevă pașnică a șoferilor de camion pentru a declara legea marțială. Trudeau a preluat controlul asupra poliției. El a închis acoperirea mediatică a opoziției. Apoi s-a declarat arbitrul final al tuturor tranzacțiilor financiare din națiunea canadiană. Acestea sunt puteri dictatoriale, dar au fost necesare, a explicat Trudeau, pentru că era o situație de urgență. Forțele supremației albilor și alte forțe cu spirit de răzvrătire, susținute de sabotori străini (sună cunoscut?) amenințau însăși existența Canadei. Șoferii de camioane constituiau realmente o armată invadatoare.  

Ei bine, în weekend, Trudeau a învins această armată. Ai cărei membri erau neînarmați. Premierul nu este neînarmat. Trudeau a eliminat greva camionagiilor prin forță. Cu toate acestea, puterile sale de urgență rămân în vigoare. Astăzi, Justin Trudeau a explicat că va ține Canada sub control pe termen nelimitat. Totul pentru siguranța cetățenilor! Însă filmarea de mai jos spune o poveste foarte diferită. De fapt, reprimarea drepturilor omului de către Trudeau este cea care i-a pus pe canadieni în pericol. De exemplu, milițienii lui Trudeau i-au spus unei femei că nu mai are voie să înregistreze ceea ce se întâmplă în propriul oraș. Iar pentru că nu s-a conformat deîndată, au lovit-o peste mână, aruncându-i aparatul pe jos.
 

Înmulțiți ceea ce tocmai ați văzut cu o țară întreagă și veți vedea cum arată Canada în această seară. Nu mai este loc de nici un pretext pandemic. Nimeni din guvernul lui Trudeau nu încearcă să-i protejeze pe canadieni de nimic, cu atât mai puțin de coronavirus. Este pur și simplu vorba de represiune politică.  
 
Dacă vă îndoiți de acest lucru, gândiți-vă la ceea ce s-a întâmplat cu un local numit Ionic Cafe, o cafenea din centrul orașului Ottawa. Duminică, poliția antirevoltă a încercat să intre în cafenea și să o închidă. De ce? Pentru că patronii îndrăzniseră să servească pahare de cafea șoferilor de camion în timpul protestului. Sub regimul Trudeau, acest lucru a devenit infracțiune. Un bărbat pe nume Enrico, angajat al cafenelei, a declarat că i-a văzut pe milițienii lui Trudeau maltratând un civil pe trotuar, probabil la fel ca maltratarea pe care tocmai ați urmărit-o. Când le-a spus să se retragă - „Hei, suntem în Canada!” -, milițienii s-au luat de el. 
 
Așadar, astfel de lucruri se întâmplă peste tot în capitala Canadei. Virusul este în retragere, dar există o nouă criză, iar această criză este nesupunerea. Săptămâna trecută v-am arătat imaginile cu poliția călare a lui Trudeau trecând cu copitele cailor peste o femeie. Acum, mesaje interne arată că ofițerii care au călărit acei cai au sărbătorit ceea ce au făcut.  

„Priviți doar filmarea cu caii! Este minunată”, a spus un ofițer. 
 
 
Minunată... O femeie în vârstă strivită de un cal al poliției. Guvernul canadian a confirmat că acele mesaje sunt reale, dar niciunuia dintre politicienii presupus progresiști din Canada nu-i pasă câtuși de puțin. Nimeni din stânga canadiană sau din stânga americană, de altfel, nu a condamnat acest episod sau orice altă încălcare grotescă a drepturilor omului din Canada. Mass-media de stat nici măcar nu relatează că se întâmplă. Dar se întâmplă. În weekend, emisiunea a obținut imagini cu o bătaie deosebit de brutală în Ottawa în timpul represiunii. Când o urmăriți, puteți vedea cum un bărbat este lovit cu genunchii în mod repetat de către oamenii lui Trudeau.
 
 
Lovit cu genunchii, din nou și din nou, și din nou. El nu opunea rezistență. Iar omul care a filmat această înregistrare se numește David Paisley. El administrează un site web numit shedmedia.ca. Poliția l-a arestat pe Paisley și i-a confiscat echipamentul de filmare pe care l-a folosit pentru a imortaliza scena - echipament în valoare de 5.000 de dolari. Acum, am considerat că această înregistrare video a fost remarcabilă, așa că am sesizat mai multe instituții de presă canadiene în weekend, inclusiv CBC și CTV, cu privire la aceasta. Le-am dat informațiile de contact ale lui David Paisley, ca de la o organizație de știri la altă organizație de știri. Dar nici una dintre ele nu a relatat despre asta. Așa că am cercetat noi înșine.  

Mai mulți protestatari care se aflau acolo au declarat că un șofer de camion în geacă portocalie, Csaba Vizi, a fost atacat de polițiști în timpul reprimării protestului. Am luat legătura cu Csaba Vizi, care a confirmat și a furnizat imagini care-l înfățișau ieșind calm din cabină, îngenunchind în fața camionului și punându-și mâinile la ceafă. 
 
Csaba Vizi, șofer de camion: Imediat ce mă vor lăsa să ies, mă voi întoarce. ... Mă dau jos. Mă pun în genunchi, cu mâinile la spate. Sunt pregătit... Protestez pașnic.   
 
Așa că bărbatul se predă, în timpul înregistrării, iar apoi este lovit cu genunchii în mod repetat de un milițian până ce nu mai mișcă. Deși ne-ar plăcea să avem mai multe imagini, se pare că nici unul dintre milițienii lui Justin Trudeau nu purta o cameră de filmat corporală în acel moment. Ceea ce e destul de ciudat. Nimeni din mass-media de stat canadiană nu se preocupă să investigheze acest subiect, așa că nu îl investighează. Nici jurnaliștilor nu le pasă.  

 
Brutalitatea este doar unul dintre elementele acestei represiuni. Sâmbătă, noul șef al poliției din Ottawa a promis că îi va vâna pe dușmanii regimului, indiferent unde s-ar afla în următoarele luni, și îi va distruge din punct de vedere financiar. 

ȘEFUL POLIȚIEI DIN OTTAWA: Așadar, voi sta aici astăzi din nou și voi repeta că această demonstrație s-a încheiat. Mergeți acasă! Dacă nu mergeți acasă, vă vom ridica de pe străzi. (...) Dacă sunteți implicați în acest protest, vom căuta prin toate mijloacele să vă identificăm și să ne îndreptăm împotriva voastră cu sancțiuni financiare și dosare penale. Mai mult ca sigur.
 
Dacă ați fost implicat într-un protest, veți fi sancționat și anchetat. Ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, aseară, guvernul lui Justin Trudeau a anunțat că îi va urmări, de asemenea, pe toți cei care „au participat direct sau indirect la proteste”. Potrivit lui Mark Strahl, membru al parlamentului Canadei, această urmărire a luat-o în vizor și pe una dintre locuitoarele circumscripției sale. Este vorba despre o femeie pe nume Briane. Fapta ei? A donat 50 de dolari pentru transportatorii-protestatari. Ca răspuns, „contul ei bancar a fost înghețat”. Briane este o mamă singură din Chilliwack, cu un salariu minim pe economie. Acum nu mai are nici un ban. Deci, conform noului ordin al lui Trudeau, nu va pierde pur și simplu accesul la contul ei bancar, ci îi va fi interzisă și contractarea de credite sau împrumuturi de la bănci.
 
Așa arată prăbușirea democrației. Nu este vorba pur și simplu de a bate oamenii pe străzi. Ci de a le face imposibil traiul prin confiscarea tuturor resurselor financiare. Îți acorzi puterea de a controla fiecare dolar din țara ta. De unde vine această putere? Ei bine, este o putere autoproclamată, pe care o are acum Justin Trudeau, iar voi împiedicați pe oricine să vorbească împotriva voastră. Deci Trudeau nu îi vizează doar pe cei care și-au parcat camioanele în Ottawa, ci îi lovește și pe toți susținătorii acestora. Se îndreaptă și împotriva angajatorilor lor. În weekend, deținătorul unei companii de camioane din Ontario a primit acest apel de amenințare din partea autorităților lui Trudeau.
 
OPERATOR: Ei bine, sarcina mea de serviciu este de a-i telefona proprietarului legal al camioanelor pentru a-l întreba dacă se află încă în Ottawa și, dacă se află încă în Ottawa, să-l informez că, de-acum înainte, poate fi supus noilor măsuri prevăzute de Legea privind starea de urgență, astfel încât să i se poată confisca bunurile și să îi fie înghețe conturile bancare și tot felul de lucruri de felul acesta. 
 
Așadar, guvernul lui Trudeau promite să confiște bunurile companiilor și să închidă conturile bancare pentru că un camion al unei companii a parcat pe o stradă din Ottawa. Nu este doar o reacție exagerată, ci o reacție exagerată grotescă la un protest pașnic. Este o extindere sălbatică și fără precedent a puterilor, care este permanentă și care face imposibilă democrația. Ministrul canadian de finanțe a explicat că Trudeau nu are de gând să renunțe la această putere. Niciodată.   
 
MINISTRUL CANADIAN AL FINANȚELOR: Vom înainta măsuri pentru a pune în aplicare aceste instrumente în mod permanent. Cred că atribuțiile FINTRAC trebuie să fie extinse pentru a acoperi platformele de crowdsourcing și platformele de plată și furnizorii lor de plăți. Așa că este... ceva ce trebuie să facem și vom face și care trebuie să rămână în vigoare în mod permanent.   

Veți observa că unii dintre cei mai duri dintre autoritariști, nu doar în Canada, ci în tot Occidentul, vorbesc pe un ton ușor, dulceag, răstit (doar) pe ultima silabă. Nu tună ca Mussolini, dar și-au acordat puteri mai mari. Apropo, toate acestea par să se fi întâmplat peste noapte în Canada, dar asta se datorează pur și simplu faptului că majoritatea americanilor nu au fost vigilenți.  

În urmă cu un an, guvernul canadian a început să dezbată un proiect numit C-36. Acea lege ar urma să le permită activiștilor să meargă la tribunal și să acuze pe cineva de „luarea în considerare a unui discurs al urii” - nici măcar de a spune ceva neautorizat, ci doar de a se gândi să o spună. Așadar, ce este mai exact discursul instigator la ură și cum arată luarea în considerare a acestuia? Ei bine, cândva prin anul 2020, un bărbat care locuia în Columbia Britanică i-a adresat o plângere unui oficial al guvernului canadian numit Bob Rae. Cetățeanul a scris că „tu și guvernul tău aveți mâinile pătate de sânge pentru că nu ați pus în carantină granițele Canadei înainte de a importa coronavirusul din întreaga lume”. 


Acuma, fie că sunteți sau nu de acord cu asta, este cel mult o opinie exagerată care, bineînțeles, va fi întotdeauna permisă într-o democrație reală, dar răspunsul oficialului canadian la sesizarea cetățeanului a fost că "Merită un block. Discurs al urii".  

M-a criticat pe mine, cel de la putere, înseammă că este discurs al urii. Mai nou, a avea în vedere să spui așa ceva este în sine o infracțiune. Oficialii guvernului canadian, precum Bob Rae, îi pot trimite la închisoare pe cei care îi critică. Guvernul lui Trudeau a purces la reintroducerea proiectului de lege C-36 „cât mai repede posibil”. 

Nu în cele din urmă, ar trebui să știți și să nu uitați că administrația Biden e cea care a încurajat toate acestea. „Vladimir Putin este tiranul”, ne spun oamenii lui Biden, „nu Justin Trudeau”. În prezent, însă, este destul de limpede că, dacă vreți să știți ce viitor ne pun la cale în Statele Unite, e de ajuns să priviți la nord, spre Canada.