ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nepotul fostului președinte asasinat la Dallas, în 1963, și fiul fostului Procuror General asasinat la Los Angeles, în 1968, și-a lansat candidatura pentru Casa Albă într-un cor de calomnii de presă.

Editorialul de miercuri al lui Tucker Carlson la Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews, urmat de discuția lui Tucker cu Bobby Kennedy.

*

Cât de murdară și de necinstită poate fi presa? Există o modalitate de a-i măsura nocivitatea.

Întrebați-vă dacă o organizație de presă pe care o cunoașteți este atât de coruptă încât este gata să vă facă rău în numele marilor săi clienți de publicitate.

Oricine ar face așa ceva nu ar mai fi demn de încredere.

Imaginați-vă că administrația Trump i-ar fi obligat pe cetățenii americani să cumpere un produs de la My Pillow.

(CEO-ul companiei producătoare de perne My Pillow, Mike Lindell, este un apropiat al lui Donald Trump – n.tr.)

Imaginați-vă că Fox News ar ataca pe oricine refuză să cumpere o pernă de la My Pillow, acuzându-l că este aliatul Rusiei sau dușmanul științei.

Apoi, imaginați-vă că Fox și-ar continua atacurile calomnioase, în timp ce s-ar aduna tot mai multe probe că produsele My Pillow provoacă crize cardiace, probleme de fertilitate sau chiar moartea.

Dacă Fox News ar face așa ceva, ce ați crede? Ați mai avea încredere în noi? Evident că nu. Ați ști că suntem niște mincinoși.

Slavă Domnului, Fox News nu a făcut niciodată așa ceva. Dar alte canale de știri au făcut. Alte canale au luat sute de milioane de dolari de la marile companii farmaceutice, după care i-au bombardat pe telespectatori cu informații în favoarea produselor lor dubioase și au demonizat pe oricine își manifesta scepticismul în privința acestor produse.

În cel mai bun caz, este vorba de o crimă morală. Este dezgustător, dar asta s-a întâmplat peste tot. În toată presa americană. Toți au făcut asta.

Deci, în acest moment, problema nu mai este de a afla cine din viața publică este corupt. Sunt prea mulți ca să îi poți număra.

Întrebarea este cine spune adevărul. Aceștia nu sunt mulți. Unul dintre ei este Robert F. Kennedy Jr.

Robert Kennedy a afirmat de la început că vaccinurile COVID sunt deopotrivă ineficiente și periculoase.

Între timp, știința a demonstrat că Robert F. Kennedy Jr. a avut dreptate. Întru totul și fără drept de apel.

Însă Kennedy nu a fost răsplătit pentru asta. A fost demonizat. A fost cenzurat pentru că a îndrăznit să-și critice oponenții. Presa l-a făcut pe Bobby Kennedy nazist. Apoi i-a atacat familia.

Dar el nu s-a lăsat intimidat. A continuat să vorbească.

Suntem încântați că a procedat așa. Este unul din momentele în care este o binefacere să ai lângă tine pe cineva care spune adevărul.

Iată, de pildă, ce se petrece în Ucraina. Un subiect despre care lumea nu știe prea multe, deoarece nu ni se oferă amănunte.

Cu un an în urmă, fiecare organ de presă din Statele Unite, de la USA Today la New York Times, ne-a spus că este o teorie a conspirației periculoasă să crezi că guvernul american a finanțat laboratoare biologice secrete în Ucraina.

Că așa ceva era ridicol și o dezinformare rusească.

Apoi, într-o bună zi, într-o audiere sub jurământ, Toria Nuland de la Departamentul de Stat a recunoscut că acest lucru era adevărat.

Da, a spus ea, sunt multe laboratoare biologice secrete în Ucraina și „de fapt, acum suntem foarte îngrijorați că trupele ruse, forțele ruse ar putea încerca să obțină controlul asupra lor”.

Stați o clipă! V-ați putea întreba de ce guvernul american păstrează laboratoare biologice secrete într-o țară primitivă ca Ucraina.

De ce nu în Austria? De ce în Ucraina?

Și de ce nu am desființat sau mutat aceste laboratoare atunci când a început războiul cu Rusia?

Nimeni nu a explicat asta, iar emisiunea noastră a fost atacată pentru că a pus această întrebare.

Aflăm acum că există ceva și mai grav decât laboratoarele. Nu doar că administrația Biden păstrează aceste laboratoare în Ucraina, în mijlocul unui război, dar ea deține și o „tehnologie nucleară sensibilă” în Ucraina.

Nu, nu inventăm nimic. Au recunoscut astăzi. Iată:

Nada Bashir, ziarist CNN: Deși personalul ucrainean exploatează în continuare centrala nucleară de la Zaporojie, ea se află sub controlul forțelor armate ruse și este gestionată în prezent de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom. Deci, acesta reprezintă un serios motiv de îngrijorare. Practic, în această scrisoare, care a fost citită de CNN, și trimisă de Departamentul de Stat către Rosatom, guvernul american a avertizat Moscova să nu se atingă de această centrală nucleară din cauza acestei tehnologii nucleare americane sensibile a centralei.

Sunt multe întrebări care se ridică aici, dar o să încep cu cea mai  importantă. Ce înseamnă mai precis „tehnologie nucleară americană sensibilă”?

Probabil că nu este folosită la producerea de energie.

Nimeni din presă nu pune această întrebare. Totuși, dacă ea se află în centrul Ucrainei, în mijlocul unui război, se înțelege de la sine că această tehnologie nucleară americană sensibilă are aplicații militare.

Cu alte cuvinte, este vorba de Arme Nucleare.

Totul este atât de nebunesc și de lipsit de sens încât este greu de crezut că se petrece aievea

Ai un președinte Democrat complet iresponsabil, care se joacă cu focul și care poartă un război ce nu aduce nici un avantaj Statelor Unite – îi poate doar face rău.

Este groaznic, dar nu fără precedent.

Ceva similar s-a întâmplat acum 55 de ani, în 1968, un alt an urât și tulbure din istoria americană, care are multe asemănări cu cel de acum.

În acea primăvară din 1968, în luna martie, Robert F. Kennedy Sr., fostul Procuror General, fratele președintelui asasinat, și-a anunțat candidatura împotriva colegului Democrat aflat la sfârșitul mandatului prezidențial, Lyndon Johnson.

Problema cea mai arzătoare, atunci ca și acum, era un război inutil aflat în desfășurare.

Iată un fragment din anunțul făcut atunci de Robert F. Kennedy Sr.:

Îmi anunț astăzi candidatura la președinția Statelor Unite. Candidez pentru a identifica noi măsuri care să pună capăt vărsării de sânge în Vietnam și în orașele noastre, măsuri care să reducă decalajele existente acum între negri și albi, între bogați și săraci, între tineri și vârstnici, în această țară și în restul lumii.

Candidez la președinție deoarece doresc ca Partidul Democrat și Statele Unite ale Americii să reprezinte speranța, nu deznădejdea, reconcilierea între oameni, nu pericolul unui nou război mondial.

Să fim clari: Robert F. Kennedy nu era din principiu împotriva oricărui fel de război. Dar era împotriva ACELUI război (din Vietnam) deoarece considera – pe baza a numeroase dovezi – că nu este de nici un folos Statelor Unite.

Acest lucru era interzis să fie spus. El a făcut-o. Șefii partidului l-au urât pentru asta, însă Democrații de rând l-au iubit.

Au pus fotografii cu chipul lui în casele lor ca pe niște icoane.

Au botezat un stadion de fotbal de aici din Washington cu numele lui.

Aceste lucruri se întâmplau cu mai bine de o jumătate de secol în urmă.

Evident, a fost asasinat în iunie, același an.

Acum, însă, fiul lui Kennedy se lansează într-o provocare asemănătoare și pentru motive similare.

Robert F. Kennedy Jr. și-a anunțat astăzi candidatura la prezidențiale, în alegerile primare, împotriva lui Joe Biden.

Iată un fragment din ce a afirmat:

Ni s-a spus la început că scopul (războiului din Ucraina) este unul umanitar. Multe dintre măsurile pe care le-am luat în Ucraina par să arate că interesul nostru este să prelungim războiul, în loc să îl scurtăm. Deci, dacă acestea sunt obiectivele noastre – o schimbare de regim (la Moscova) și sleirea Rusiei – ele sunt total în antiteză cu o misiune umanitară.

Ni se spune că acesta este exponentul extremismului, dar nu are nimic extremist. Este rațional, calm și cumpătat.

Bobby Kennedy este profund perspicace și, mai ales, este cinstit. Indiferent ce credeți despre ceea ce spune.

Iată aici, de exemplu, analiza sa recentă despre politica externă a administrației Biden. Tabloul general:

„Prăbușirea influenței SUA în Arabia Saudită și noile alianțe a regatului saudit cu China și cu Iranul sunt aspecte dureroase ale eșecului penibil al strategiei neoconservatoare de a menține hegemonia globală a SUA prin amenințarea cu puterea militară. China a înlocuit imperiul american folosindu-și în schimb cu abilitate puterea economică.

„În cursul ultimului deceniu, țara noastră a cheltuit mii de miliarde de dolari pentru a bombarda drumuri, porturi, poduri, aeroporturi. China a cheltuit o sumă echivalentă construind aceste lucruri în regiuni din lume aflate în curs de dezvoltare.

„Războiul din Ucraina este prăbușirea finală a scurtului secol neoconservator american.”

Puteți fi de acord cu această analiză sau nu. În ambele cazuri, dacă sunteți o persoană onestă, înțelegeți cu siguranță că acesta este exact momentul din istoria noastră când este nevoie de o discuție matură și serioasă despre lumea din jur.

O lume care se schimbă în defavoarea noastră. Și cum ar trebui să reacționăm la aceste schimbări.

Bobby Kennedy își dorește să poarte aceste discuții. Nu candidează pentru a se îmbogăți. Încearcă să facă lucrurile mai bine, dar nu i se îngăduie să aibă aceste discuții.

Este cenzurat. Cea mai mare parte a presei nici nu vorbește cu el. Iată care au fost reacțiile televiziunilor astăzi la anunțul candidaturii sale: 

John King, CNN: Activistul anti-vaccinist Robert F. Kennedy Jr. a depus documentele pentru a se prezenta în alegerile prezidențiale ca Democrat, în 2024.

John Harwood,CNN: Vedeți asta la Fox News. O auziți de la Joe Rogan. O auziți de la Robert F. Kennedy Jr. Sunt o sumedenie de oameni periculoși acolo care refuză să accepte faptul că aceste vaccinuri protejează oamenii să nu moară de COVID.

Kurt Andersen, MSNBC: Am scris de ani buni despre Robert Kennedy și alți liberali care sunt absurzi în activitățile lor anti-vaccin și anti-știință.

Joy Reid, MSNBC: Tipi ca Robert F. Kennedy, tipi cu platforme importante care îi folosesc pentru a milita împotriva măștilor și a vaccinurilor...

Este extremist, este periculos, spun ei.

Remarcați că nicăieri afirmațiile sale nu sunt combătute punctual. Niciodată nu îl atacă pentru faptele sale. Nu o pot face. Ar pierde.

În schimb, îi calomniază caracterul.

Acest om, pe care îl numesc periculos, este principalul adversar al lui Joe Biden. Iar punctul lor de vedere este cel obișnuit: Ține-ți gura! Nu ai dreptul să vorbești!

Nu suntem de acord. Nu suntem Democrați, dar Bobby Kennedy este una dintre persoanele cele mai remarcabile pe care am întâlnit-o. Și suntem onorați să îl avem invitat în această emisiune.