ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mobilizarea fără precedent împotriva lui RFK Jr. demonstrează că fiul și nepotul celor doi mari predecesori asasinați este un pericol mai mare decât Trump pentru Sistem.

Un nou episod din seria Tucker on Twitter pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

 *


Nu a existat un candidat la președinție mai detestat de presă decât Robert F. Kennedy Jr.

Evident, credeați că titulatura aceasta îi aparține lui Donald Trump.

Dar priviți relatările de presă: prin comparație cu RFK Jr., Trump a primit o mângâiere blajină pe creștet.

Când a anunțat că Trump și-a lansat campania prezidențială, în 2015, New York Times a așteptat până la paragraful al 17-lea ar articolului ca să îl atace.

„Pe cât de binecunoscut este Trump, pe atât este de detestat”, a scris ziarul la vremea respectivă. Și a publicat un sondaj.

Opt ani mai târziu, NY Times l-a atacat pe Bobby Kennedy din prima propoziție:

„Robert F. Kennedy Jr. a anunțat miercuri o candidatură la președinție bazată pe contestarea restricțiilor COVID-19 și zdruncinarea încrederii americanilor în știință.”

„Zdruncinarea americanilor în știință”! – Imaginați-vă că sunteți un abonat obișnuit la New York Times și citiți asta la cafea în duplexul dvs. antebelic de pe Columbus Avenue.

Ați crede că Bobby Kennedy tocmai a declarat război Iluminismului:

„Dragi americani, am venit să vă zdruncin încrederea în știință. Urmați-mă pe drumul care întoarce națiunea noastră înapoi în Evul Mediu.”

Ați fi șocați. Se pare că și privitorii CBS News au fost șocați de relatarea postului despre candidatura lui Kennedy. CBS a denunțat concepțiile candidatului ca „false și periculoase”.

Los Angeles Times l-a numit o„amenințare pentru democrație”.

În redacția din Washington a Radioului Public Național s-a iscat un taifun de categoria 5. NPR a dedicat o întreagă emisiune pentru a-l ataca dur pe Kennedy – nu doar în calitate de candidat, ci și de om.

NPR l-a descris ca pe un individ care – din motive personale perverse – a făcut „afirmații ridicole, false și înșelătoare, care subminează încrederea în vaccinuri și care, în timpul său liber, îi sprijină moral pe extremiștii nebuni care se raliază sub stindardul a ceea ce ei numesc Libertate”.

Revista People nu s-a ostenit să scrie nici măcar un singur cuvânt din ce a spus Kennedy când și-a anunțat candidatura. A publicat în schimb un întreg articol despre cum este urât el de rudele sale.

Sora mai mică a lui Kennedy, Carrie – a scris sentențios revista – nu aprobă „concepțiile dăunătoare” ale lui Bobby.

„Concepții dăunătoare...”

Ideile lui Kennedy sunt ele singure suficient de malefice pentru a face rău oamenilor – acesta este tonul relatărilor mediatice despre Bobby Kennedy Jr. din ultimii 18 ani, începând cu iulie 2005.

Atunci, Kennedy a publicat un articol în care afirma că s-ar putea să existe o legătură între creșterea numărului de cazuri de autism și lista tot mai lungă a vaccinurilor obligatorii pentru copii.

În ziua în care a fost publicat, articolul lui Kennedy  a fost considerat atât de solid încât a fost preluat de două publicații: Rolling Stone și Salon.

Din păcate, nici una din ele nu a înțeles cu cine se pune. Lobby-ul Big Pharma a declanșat campania de PR cea mai feroce din istorie, iar cele două publicații au cedat rapid: amândouă au retras articolul, apoi l-au dezavuat punându-și cenușă în cap.

Nimeni din presa națională nu s-a ostenit să explice de ce cazurile de autism au explodat. Dacă nu din cauza vaccinurilor – poate că așa este – atunci din ce cauză?

Până astăzi, nimeni nu a oferit o explicație convingătoare.

În schimb, reporterii s-au năpustit asupra lui Bobby Kennedy. L-au făcut nebun și nazist.

Instagram i-a închis contul. Săptămâna trecută, You Tube a interzis un interviu perfect rezonabil acordat lui Jordan Peterson, invocând dezinformări care nu au fost specificate.

Și tot așa... Kennedy a devenit una dintre cele mai cenzurate persoane din Statele Unite.

În așa măsură încât cea mai mare parte a americanilor au auzit mai multe informații despre Bobby Kennedy decât l-au auzit vorbin pe el însuși.

Nu primește prea multe oferte de a vorbi pe marile platforme.

Dar săptămâna trecută Joe Rogan i-a oferit o astfel de ocazie. Iată unele din afirmațiile sale:

„De ce cinci din cei șapte copii ai mei au alergii? Sigur că știm: adjuvanții de aluminiu (din vaccinuri – n.tr.) produc alergii – ei ar trebui să provoace un răspuns hiper-imun la particule străine. Iar ultima categorie o reprezintă Bolile Alergice: alergii la alune, alergii la alimente, eczeme – când eram copil nu am auzit de nimeni cu eczeme. Cunoșteam oameni cu astm, dar nu era un caz la patru copii negri, ca astăzi. Înainte, 6% dintre americani aveau boli cronice. Din 1986, am început să înmulțim vaccinurile și acum 11,8% dintre copii au boli cronice. Deci procentul s-a dublat.”

„De ce cinci din cei șapte copii ai mei au alergii?...”

Nu știm cu siguranță, dar aceasta este o întrebare importantă care merită un răspuns aplicat și serios.

Dar nimeni nu se gândește să ni-l dea.

Bobby Kennedy a pus multe astfel de întrebări. El observă lucruri. Kennedy privește cu atenție lumea din jurul lui și se întreabă de ce aceasta se schimbă.

Este un om al naturii, crește șoimi și e pasionat de pescuit.

Este interesat de modul în care funcționează natura. Este curios.

Nu cu multă vreme în lume, acestea erau considerate calități esențiale pentru a practica știința. Toate descoperirile științifice au fost făcute ca urmare a observațiilor: empirism, cercetare atentă.

Fără dorința de a-ți lăsa deoparte prejudecățile și a cerceta cu onestitate lucrurile, schimbările din fața ta, fără a le pipăi și mirosi, nu poți face știință.

Nici artă, de altfel. Nici jurnalism sau teologie.

Trebuie să fii doritor să observi evidența și, când EI îți spun că nu ai voie să observi evidența, ar trebui să fii îngrijorat.

Imaginează-ți că te afli într-un avion comercial, la 12.500 de metri altitudine și te pregătești să ațipești.

Dar, brusc, simți miros de fum. Nu e imaginația ta –poți vedea fumul, începe să umple cabina. În jurul tău, oamenii tușesc și se îneacă.

Tipul de lângă tine are un șervețel pus pe nas și pe gură și mormăie ceva ce pare să fie Psalmul 22: „...de voi și umbla în mijlocul morții...”

Este atât de evident că avionul a luat foc, dar, incredibil, nimeni nu a spus un cuvânt despre asta. Nici măcar o singură persoană nu recunoaște ce petrece. Toată lumea tace.

Panicat, strigi la stewardesă: „e fum în cabină” – ca și cum ea nu ar fi băgat de seamă. Dar stewardesa te fixează cu privirea și te repede:

„Ține-ți gura, rasistule! Aceasta este o teorie a conspirației rusească periculoasă. Încetează să mai răspândești informații false sau anunț poliția aeroportuară să te aresteze la aterizare.”

Pare un coșmar, dar este foarte asemănător cu ceea ce trăim noi acum în Statele Unite.

Peste tot în jur, lucrurile par să se degradeze și să se înrăutățească. Instinctul îți spune că se întâmplă ceva foarte rău și toate dovezile par să confirme acest lucru.

Dar cei aflați la comandă nu recunosc.„Totul e bine”, țipă ei, „încetează să mai observi!”.

Stai puțin: nu îmi amintesc ca atât de mulți copii să fi avut înainte alergii, astm, autism sau dismorfii corporale. Și de ce atât de multe sinucideri? Ce se petrece?

Iar ei răspund: „Taci din gură, încetează să pui întrebări!”

Însă Bobby Kennedy nu încetează să pună întrebări. De aceea îl detestă.

În timp ce Kenndy vorbea la emisiunea lui Joe Rogan, o ziaristă de la Vice.com, Anna Merlin privea.

Ce a văzut a înfuriat-o atât de tare încât a scris un articol în care l-a atacat pe angajatorul lui Joe Rogan pentru că a permis ca această discuție să aibă loc.

„Spotify nici măcar nu mai încearcă să limiteze dezinformarea lui Joe Rogan legată de vaccinuri”, scrie ea în primul paragraf.

Articolul nu oferă prea multe detalii despre ce a spus de fapt Bobby Kennedy. Merlin desființează la grămadă întregul interviu, care ar fi fost o „expunere amănunțită a celor mai periculoase și false opinii ale luii Kennedy, o listă prea lungă pentru a fi redată integral.”

Cu alte cuvinte, „noi, aici, la Vice, nu avem timp să pomenim toate minciunile lui Bobby Kennedy, dar credeți-ne pe cuvânt: sunt minciuni”.

După care Merlin a sunat la Spotify pentru a afla dacă episodul lui Rogan nu poate fi cenzurat. Spre marea ei frustrare, Spotify a refuzat să cenzureze episodul și a menținut interviul pe site-ul său.

Așa că Merlin și-a petrecut zilele următoare plângându-se pe Twitter. Oamenii ascultau lucruri greșit și ziarista era grozav de mânioasă.

La fel de mânios a fost și Peter Hotez. Hotez este un pediatru din Texas care a căpătat notorietate la MSNBC în timpul lockdown-urilor, unde s-a manifestat ca un pulan al lui Biden și ca un promotor al vaccinurilor.

Hotez a citit articolul Annei Merlin și l-a repostat cu năduf: „De ce i se permite lui Bobby Kennedy să vorbească în public?”

Asta i-a dat o idee lui Joe Rogan: de ce să nu îl invite pe Hotez să aibă o dezbatere cu Kennedy?

Părea o premisă corectă: „Susții că el greșește, vino să îi explici de ce greșește”.

Dar Hotez a refuzat, așa că Rogan s-a oferit să doneze 100.000 de dolari unei asociații caritabile alese de Hotez, dacă acesta acceptă să vină.

Imediat, alții au venit cu propriile lor oferte, încât potul a ajuns la peste un milion de dolari.

Dar Peter Hotez a continuat să refuze. A mers în schimb la locul său preferat, la MSNBC, unde unul dintre cei mai lingușitori realizatori ai postului l-a asigurat că, refuzând să meargă la emisiunea lui Rogan, face tocmai ce trebuie.

„A avea o dispută cu Robert Kennedy echivalează moralmente cu o dezbatere cu un negaționism al Holocaustului”, a spus realizatorul. „Nici o persoană decentă nu ar face așa ceva.”

Și, evident, Hotez a fost de acord:

„Două sute de mii de americani au murit inutil pentru că au dat crezării dezinformărilor anti-vacciniste și au refuzat să se vaccineze.”

Așadar, a sta de vorbă cu Bobby Kennedy este echivalent cu a încuraja crima, iar el, Peter Hotez, nu are de gând să facă asta.

Dar stați o secundă, ați putea spune dvs. Să ne gândim puțin la această cifră. Două sute de mii de persoane au murit din cauza dezinformărilor anti-vacciniste ale lui Bobby Kennedy și altora ca el.

De unde știm noi asta? S-a dovedit științific?

Nu, asta nu e știință, pentru că NU putem ști acest lucru – nu există nici un mijloc pentru a demonstra.

Afirmația lui Peter Hotez este un atac politic care se pretinde științific. El pare să se fi specializat în astfel de atacuri.

Iată-l vorbind la televiziune în timpul așa-zisei pandemii:

„Totul este o chestiune de conformare a maselor. Va fi absolut critic dacă nu avem o conformare în masă. Nu uitați că virusul se transmite prin aerosoli, așa că și o distanțare de 2 metri nu e suficientă. Poate să ajungă la 5-6 metri...

„Ce va trebui să facem este să introducem obligativitatea vaccinurilor în școli. Ar trebui să dăm o lege ca orice persoană peste 11 sau 12 ani care intră într-o școală trebuie să fie vaccinată...

„Aceasta este natura mișcării anti-vacciniste în țara noastră. Este cumva legată de extremismul de dreapta și de grupurile naționaliste albe...

„Oricine nu e vaccinat și a fost suficient de norocos să scape de COVID trebuie să știe că norocul lui se va termina...

„Numesc asta anti-știință din partea senatorului Rand Paul, a senatorului Johnson. Ei și cei ca ei din Camera Reprezentanților sunt criminali.”

Totul este despre conformarea în masă – trebuie să avem vaccinare obligatorie la copii.

Vaccinează sau mori.

Oricine nu e de acord cu mine este un naționalist alb și un criminal. Și probabil un agent al lui Putin.

Probabil, am spus? Corecție: CU SIGURANȚĂ, agent al lui Putin.

Iată-l din nou pe Peter Hotez:

„Începem să vedem acum aceleași mesaje anti-vacciniste din Statele Unite cum au ajuns în Africa și în America Latină. Nu uitați care este motivul pentru care vedem acest lucru: regimul Putin – au raportat serviciile de informații americane și britanice – a contribuit la asta prin folosirea ca armă a Comunicațiilor Sanitare, încercând să destabilizeze țările democratice cu mesaje anti-vaccin și anti-știință.”

Așadar, potrivit serviciilor de informații britanice și americane,  oricine nu este de acord cu dr. Peter Hotez este un american trădător care lucrează la destabilizarea democrației noastre în beneficiul lui Vladimir Putin.

Prin comparație, Bobby Kennedy nu a spus niciodată în viața lui ceva nici măcar pe jumătate atât de nebunesc.

Și nu uitați: Peter Hotez pretinde că are o licență medicală valabilă care îi conferă dreptul de a trata pacienți.

După o vreme, până și telespectatorii MSNBC vor începe să își pună întrebări despre un tip care vorbește așa. Unii se pare că au făcut-o deja.

În timpul lockdown-urilor, populația a început să observe că multe dintre afirmațiile doctorilor TV erau mincinoase: ai nevoie doar de o doză, dacă faci vaccinul nu te mai îmbolnăvești, nu vei mai transmite virusul la alții etc.

Au spus aceste lucruri și le-au tot repetat.

Până la urmă, toate s-au dovedit false, dar ei nu au recunoscut niciodată că au greșit și i-au atacat pe cei care au observat acest lucru.

Iată-l pe dr. Peter Hotez cerând administrației Biden să aresteze pe oricine pune la îndoială vaccinul:

„Administrația Biden trebuie să înțeleagă că această anti-știință este criminală. Dezinformarea... de fapt, nu e doar dezinformare, este o agresiune anti-știință și e nevoie de intervenția Ministerului de Interne, a Departamentului de Justiție. Ministerul Sănătății nu se va descurca de unul singur.”

Deci nu e o problemă medicală, e o problemă polițienească: „Cine se îndoiește de mine trebuie arestat!”

Este îngrozitor. Dacă ești înregistrat când spui așa ceva ar trebui să îți fie mare rușine. Dar lui Peter Hotez nu îi este rușine.

A devenit și mai plin de el. Hotez a scris o carte auto-laudativă cu titlul: „Ascensiunea mortală a anti-științei: avertismentul unui om de știință”.

Ca și când el ar fi om de știință.

Iată cum se descrie Hotez pe sine într-un text promoțional al cărții:

„La apogeul pandemiei COVID-19, un renumit om de știință cu faimosul său papion apărea zilnic la principalele rețele de știri, precum MSNBC, NPR, BBC și altele.

„Dr. Peter J. Hotez a stat adesea fără să doarmă, 24 de ore din 24, lucrând la crearea unui vaccin COVID cu scop non-profit și a ține publicul informat.

„În această perioadă, el a fost una dintre vocile cele mai de încredere pe subiectul pandemiei și chiar a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru munca sa dezinteresată.

„A devenit de asemenea una dintre principalele ținte ale retoricii anti-știință care a câștigat teren în media conservatoare.”

Și am putea continua...

Avem așadar un om de știință de renume – altruist, demn de încredere, care nu doarme, care se jertfește pe sine, persecutat de extremiști pentru că a îndrăznit să spună adevărul.

Dr. Peter Hotez este un Albert Schweitzer al televiziunii.

Faptul că un bufon părtinitor ca Peter Hotez se poate descrie pe sine astfel cu o față impasibilă și are sprijinul unui editor te-ar putea face să îți pierzi orice speranță cu privire la viitorul acestei țări.

Dar nu disperați, mereu rămâne o speranță.

Hotez nu va accepta niciodată o dezbatere cu Bobby Kennedy Jr, dar ce contează? Kennedy a câștigat deja. Este mai onest decât Peter Hotez – lucru evident pentru oricine.

Un sondaj recent realizat de The Econonomist arată că Bobby Kennedy este mai popular și mai puțin detestat ca oricare dintre cele două mari partide, Democrat și Republican.

După aproape 20 de ani de tăcere Bobby Kennedy Jr. este ascultat. De ce nu ar fi?

Teoriile lui Kennedy despre vaccinuri pot fi corecte, pot fi parțial adevărate sau pot fi complet false – nimeni nu a dovedit.

Însă ceea ce se poate spune este că Sistemul Medical American s-a făcut de râs definitiv.

Poziția sa oficială privind vaccinurile, drogurile psihiatrice, blocantele de pubertate, operațiile chirurgicale de schimbare de sex, o lungă listă de alte priorități politice nu are nici o legătură cu știința legitimă.

Efectiv, totul este un fel de vrăjitorie.

La întâlnirea anuală a Asociației Medicale Americane de la Chicago de săptămâna trecută, de exemplu, delegații au dat o declarație în care critică formula de calcul a masei corporale, numind-o un instrument al „excluziunii rasiste care a produs daune istorice”.

La anul vor denunța termometrele și stetoscoapele.

Sunt nebuni. Comparat cu ei, Bobby Kennedy este o figură normală și oamenii sesizează acest lucru. De aceea, devine tot mai popular.

Și știm că devine tot mai popular după ce se întâmplă cu criticii lui.

În urmă cu patru ani, Anna Merlin era privită ca un important expert în teoria conspirației și dezinformare. A scris și o carte pe această temă. Iată-o vorbind despre asta:

„Întotdeauna am crezut că, în cazul coportorilor de teorii ale conspirației, nu este o acțiune prea rentabilă de a-i întreba dacă cred cu adevărat sau nu, pentru că nu știi ce au în inimă și în cap. Tot ce știu este că își petrec timpul făcând, adică promovând, teorii ale conspirației.

„În cazul oamenilor obișnuiți, consumatorii de astfel de teorii – și majoritatea americanilor sunt într-o anumită măsură consumatori de teorii ale conspirației – toate studiile arată că aproximativ un american din trei crede într-o teorie a conspirației, într-o anumită măsură.

„Pentru cei mai mari consumatori ai unor astfel de teorii cred că este cu adevărat important să privim modul în care acest lucru îi ajută să dea un sens lumii și actualității politice și să dea sens lucrurilor care li se petrec în viață.”

Toate studiile arată că aproximativ un american din trei crede într-o teorie a conspirației... Ați observat inflexiunea de la sfârșitul propoziției, care este un tic obișnuit în Brooklyn.

Ea are ca scop să dea importanță frazei respective și să trateze depreciativ auditoriul: „Urmăriți-mă, e prea complicat pentru voi...”

Doamna cu belciug în nas vrea ca voi să știți că ea e inteligentă. Dar nu e.

Când Merlin a înregistrat acest interviu, Vice, publicația la care lucrează acum, era evaluată la cinci miliarde de dolari. Investitori geniali ca Rupert Murdoch inecau în bani publicația.

Toată lumea o vedea ca pe viitorul presei, de aceea vorbitori ca Anna Merlin vă dădeau lecții despre rasism și dezinformare.

Dar lucrurile s-au schimbat.

Luna trecută, Vice a dat faliment. Anna Merlin continuă să țipe pe Twitter că criticii săi sunt transfobi.

Dar nimeni nu se sinchisește. Nimeni nu mai vrea să o asculte pe Anna Merlin.

Gardienii Gândirii au devenit ridicoli într-un mod cât se poate de evident. Oricine poate vedea acest lucru. Oamenii au început să observe.