ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel ca în 2020 și 2021, Minciuna a fost principala caracteristică a anului care se apropie acum de sfârșit. Minciuna ridicată la rang de politică mondială.

Motiv pentru care Tucker Carlson a încercat să facă un clasament al celor mai grosolane mistificări într-un editorial de Crăciun, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Aceasta este, vă vine să credeți sau nu, una dintre ultimele noastre emisiuni din 2022. Așa că, natural, ne-am gândit la anul care a trecut. Ce l-a caracterizat?

Ei bine, dacă duceți o viață sănătoasă, desigur că a fost caracterizat de relațiile voastre. Niciodată politica nu a fost lucrul cel mai important din lume.

Cei mai importanți sunt cei din jurul vostru – familia, prietenii, cățeii. De aici ne vin bucuriile, nu de la alegeri.

Relațiile înseamnă mult mai mult pentru voi decât orice declarație stupidă pe care a făcut-o Nancy Pelosi în ultimul an de la reședința ei din Napa.

Totuși, politica are și ea importanța ei. Trăncăneala lui Pelosi produce efecte asupra vieții voastre.

Așadar, care este caracteristica definitorie a anului 2022? Ei bine, minciuna! A fost un an al minciunilor.

Oamenii de la putere spun o sumedenie de minciuni. Asta o știm sigur, pentru că, atunci când mint, nu sunt prea pricepuți.

Multe dintre minciunile lor sunt încropite, evidente, jalnice, șubrede și asta este destul de insultător pentru noi. Nu-mi linge cizmele ca să-mi spui că plouă, este o vorbă veche de cowboy.

Nu-mi spune ceva ce știm amândoi că nu este adevărat pentru ca apoi să te aștepți să te cred.

Când faci asta, tratează-mă cu demnitate! Mă subestimezi. Mă tratezi ca pe un copil. Dacă trebuie să-mi spui o minciună, măcar fă un efort! Încearcă ceva isteț! Ai puțină mândrie!

Nu-mi debita iar același vechi și prăfuit alibi și să te aștepți să te cred: „Oh, asta nu vă putem spune, dl sau dna America. Este o problemă de siguranță națională, dar nu vă faceți griji, totul va fi bine. Ne descurcăm de minune.”

Încearcă trucul ăsta de 21 de ani, cu documente din dosarul 11 septembrie rămase încă secretizate, sau de aproape 60 de ani, cu dosarul asasinării lui JFK.

Nu mai există nici un american care să-i creadă, dar ei continuă pe linia asta. În mod evident, ei cred că suntem băuți cu leuca în cap.

Este frustrant să vezi asta, dar astăzi am decis să ne amuzăm. E opțiunea cea mai pozitivă, cel puțin în circumstanțele actuale.

Așadar, doamnelor și domnilor, iată lista cu cele mai mari minciuni din 2022 în viziunea noastră.

Am avut de ales dintr-o listă lungă, de la ce s-a petrecut la locuința lui Paul Pelosi și nesfârșita propagandă despre războiul din Ucraina, până la milionul de americani care nu există și care ar fi căpătat noi locuri de muncă în trimestrul trei al anului.

Dar vom începe cu ceea ce ar putea fi cea mai stupidă minciună care a fost spusă vreodată: Vladimir Putin și-a aruncat în aer propria sa conductă de gaze spre Europa.

Făcând asta, Putin și-a lovit propria economie și și-a slăbit poziția strategică în mijlocul unui război, dar totuși a făcut-o pentru că... ei bine, pentru că acesta este tipul de comportament malefic pentru care Vladimir Putin a devenit faimos.

El nu doar că este o amenințare fizică directă pentru Omaha, Bangor și San Jose. Este atât de malefic încât este o amenințare existențială pentru el însuși.

Opriți-l pe omul ăsta înainte de a-și arunca în aer propriile conducte! Asta este ceea ce ne-a spus presa cu tonul cel mai normal cu putință.

Iată: 

Pam Brown, CNN: Cum se încadrează asta în strategia lui Putin? Desigur, cum era de așteptat, Susan, Putin spune: „Oh, noi nu am avut nici o legătură... Vom demara o investigație”. Hai să fim serioși!

Susan Glasser, analist CNN: Se pare că a fost un act criminal și că Rusia este cu siguranță suspectul cel mai probabil.

John Brennan, fost director CIA: Cred că este în mod clar un act de sabotaj și Rusia este cu siguranță suspectul cel mai probabil. Cred că este doar primul eveniment dintr-o serie de alte lucruri care s-ar putea să se întâmple în Europa.

Bill Browder, CEO Hermitage Capital Management: Ceea ce ne transmite nouă Putin prin aruncarea în aer a propriei conducte este: „Uite, pot arunca în aer o conductă. Dacă e nevoie, pot să arunc în aer cablurile de internet ale țării voastre. Pot să arunc în aer conducte. Pot să fac tot felul de lucruri.”

Rusia este cu certitudine cel mai probabil suspect, spune John Brennan, și putem avea toată încrederea, pentru că el a fost directorul CIA în vremea lui Barack Obama. Nu e nimic dubios cu tipul ăsta. Nu a fost niciodată implicat în crime sau alte ilegalități. Vă vrea numai binele.

În realitate, dacă Brennan spune asta, adevărul este aproape cu siguranță pe dos. Și acesta este cazul aici.

Nu, Rusia nu și-a aruncat în aer propria conductă. Explozia a fost opera administrației Biden. Vă putem spune asta cu toată siguranța.

Singura întrebare care rămâne, după ce Joe Biden a eliberat intenționat în atmosferă mai mult carbon decât orice altă ființă umană în istorie, este dacă mai are dreptul să ne dea lecții despre încălzirea globală. Ei bine, da, cred că poate.

Biden are cea mai bună calificare pentru asta: lipsa sufletului. Este un om care a făcut duș cu propria sa fiică. Și care zâmbește când e furios.

Acest om este literalmente capabil să spună orice. Dacă armata chineză eliberează un virus letal în lume, Joe Biden ar da vina pe voi pentru asta. Și chiar a făcut-o.

Oamenii mor de COVID, ne-a spus Joe Biden, pentru că voi ați stat să vă puneți întrebări în legătură cu o injecție experimentală ARNm care practic nu funcționează și ale cărei efecte pe termen lung nu le cunoaștem.

Voi sunteți criminalii, nu guvernul chinez, pentru că sunteți niște „nevaccinați”. Trebuie să fiți pedepsiți.

Acesta a fost mesajul de la Casa Albă, preluat și redifuzat de idioții – tot fără suflet – din presă.

Iată unul dintre ei: Leana Wen, care a lucrat înainte la colosul avorturilor, Planned Parenthood, și acum este la CNN. 

Leana Wen: Avem o foarte îngustă fereastră de oportunitate pentru a lega măsurile de relaxare de statutul vaccinal, deoarece, altminteri, dacă totul este redeschis, atunci care va mai fi momeala? Cum îi vom mai incita pe oameni să se vaccineze? De aceea, cred că CDC și administrația Biden trebuie să fie mult mai hotărâți și să zică: „Dacă sunteți vaccinați puteți face o mulțime de lucruri. Uite ce libertăți veți avea.” Pentru că, altfel, oamenii vor ieși și vor profita oricum de toate aceste libertăți.

Astfel, „nevaccinații” s-ar putea „bucura de libertăți”, a declarat Leana Wen, și toată lumea știe că, în virtutea Constituției americane, acest lucru este interzis.

„Bagă-te repede înapoi în bordeiul tău, iobagule! Pentru tine nu există libertate! Terciul ți se aduce la ora 4.00. Să ne fii recunoscător când îl leorpăi!”

O, câte schimbări aduce un an! Știm că ceea ce Leana Wen ne-a spus la CNN a fost o minciună – știm asta cu certitudine – căci, în mod uimitor, a recunoscut-o Wen însăși.

Săptămâna aceasta, Wen a recunoscut că, în realitate, nu a fost o pandemie a nevaccinaților. Dimpotrivă.

CDC, a spus ea, a stabilit acum că„persoanele vaccinate care nu au avut niciodată COVID erau de trei ori mai susceptibile să se infecteze decât persoanele nevaccinate, cu o infectare anterioară, iar un studiu Lancet – continui să citez – a descoperit că cei care erau vaccinați dar nu au avut niciodată COVID aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a face o formă gravă a bolii, care să ducă la spitalizare sau la deces, în comparație cu nevaccinații care au trecut prin boală”.

Cum? Vaccinații au o probabilitate de patru ori mai mare de a fi spitalizați sau de a muri de COVID? De PATRU ori...

Prin urmare, se vădește că nimic din propaganda vaccinistă nu a fost real. Ca să ne exprimăm moderat, totul nu a fost decât o minciună.

Întrebarea este: ne mai putem noi recupera viețile înapoi? Ce s-a ales de economia noastră, de locurile noastre de muncă?

Când veți izbucni în lacrimi de pocăință și vă veți cere iertare pentru că ați mințit o țară întreagă într-o chestiune de viață și de moarte și ați făcut rău oamenilor?

Încă mai așteptăm, deși, evident, nu ne facem mari speranțe. Măcar suntem bucuroși să vedem o minciună dată în vileag.

Aceeași plăcere o avem văzând cum se derulează saga lui Sam Bankman-Fried. SBF era băiețelul ăla bizar, îmbrăcat în tricou, care juca jocuri video în timpul interviurilor, lua o tonă de pastile și era total incapabil să explice modelul comercial al firmei sale de „schimb cripto”.

Vreau să spun că, din prima zi, a fost cât se poate de evident că tipul ăsta era un escroc. Cățelul vostru l-ar fi adulmecat de la poștă. Mirosea atât de tare! Puțea...

Însă, prin nu se știe ce miracol, vrăjitorii financiari de la CNBC nu au realizat asta. S-au îndrăgostit de Sam Bankman-Fried. Voiau să fie ca Sam Bankman-Fried. Ne-au spus că Sam Bankman-Fried este noul JP Morgan.

Iată o înregistrare pe care o să o difuzăm cel puțin o dată pe lună până la sfârșitul vieții noastre. E prea bună!

Andrew Ross Sorkin, CNN, 16 septembrie: I se spune JP Morgan al Cripto...

Kate Rooney, CNBC, 16 septembrie: Michael Jordan al Cripto, dacă doriți... Așadar, de ce ar trebui să fiți atenți la un miliardar, cu părul creț, vegan, învârtind pe degete un „fidget spinning” și care uneori doarme într-un fotoliu „bean bag”? În așa-zisa iarnă Cripto, i se spune cavalerul alb Cripto.

Jim Cramer, CNBC, 29 septembrie: JP Morgan al generației sale – Sam Bankman-Fried de la FTX. Este el Jay Gould al acestor vremuri sau JP Morgan?

Co-realizator:  Cred că încă rămâne să se stabilească.

Cramer: Este Vanderbilt?

Co-realizator: Ar putea fi.

Cramer: Este Hariman?

Co-realizator: Posibil. Este Carnegie?

Cramer: Dacă ctitorește multe biblioteci, da.

Astea nu se petreceau cu zece ani în urmă. Era doar cu săptămâni, cu zile înainte ca escrocheria lui Sam Bankman-Fried să se prăbușească.

„E Vanderbilt? E Harriman? E Carnegie? E JP Morgan?”

Nu. Nu este. De fapt este doar un infractor pus sub acuzare și care, nu mai departe de săptămâna asta, a fost fotografiat în timp ce era condus încătușat spre celula lui.

E genial! Tipii ăștia sunt atât de ridicoli! Aceasta este adevărata lecție a lui Sam Bankman-Fried.

Însă e ceva mai dificil să ne amuzăm de ce se petrece în restul economiei. Mai ales în privința inflației.

Inflația este un fenomen pe care îl poți identifica fără să fii profesor de economie la MIT.

Prețurile lucrurilor pe care le cumpărați săptămânal au crescut mult? Da. Atunci avem inflație.

Inflația este ușor de demonstrat. Oricine susține contrariul minte și toată lumea știe asta.

De aceea, până și majoritatea politicienilor, care mint despre orice, nu se ostenesc să mintă în legătură cu inflația. Este prea ușor să fie prinși cu minciuna.

Și, totuși, unii o fac. Pur și simplu nu se pot abține. Iubesc minciuna. Ea îi ține în viață.

Janet Yellen (secretarul Trezoreriei) e unul dintre ei. Priviți-o cum vă zice că inflația de care vă loviți zilnic nu e adevărată. E un miraj. E „tranzitorie”.

Janet Yellen, iunie 2021: Am avut mai multe luni de inflație crescută, despre care majoritatea economiștilor, inclusiv eu, susțin că e tranzitorie.

Janel Yellen, iunie 2021: Eu personal consider că aceștia sunt factori tranzitorii.

Nora O’Donnell, octombrie 2021: Prețurile vor continua să fie mari?

Yellen: Cred că este ceva tranzitoriu, dar nu vreau să sugerez că aceste presiuni vor dispărea peste o lună sau două.

Yellen, iulie 2021, CNBC: Este important să monitorizăm cu atenție, dar cred că, practic, se va calma.

Sara Eisen: Tranzitoriu?

Yellen: Tranzitoriu.

Ați auzit. Este economistă. Nu e vreun escroc care se îmbogățește de pe urma șpăgilor primite de la bănci pentru declarațiile sale, după ce a condus Trezoreria. Nu, nu, nu, nu.

Este o economistă. Și pentru că e o economistă și voi nu sunteți, spune că există mai multe tipuri de inflație.

Există inflația obișnuită și există ceva numit „inflație tranzitorie”. Aceasta din urmă este o inflație de care nu ai voie să te plângi, mai ales înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului.

Ți se poruncește să ignori acest tip de inflație. Acesta este mesajul de la Janet Yellen, care în acest moment este secretarul Trezoreriei.

Așadar, Crăciun fericit, mult-prea-mințiți americani! Măcar acum știți cu cine aveți de-a face.

Vestea bună este că încă putem fi fericiți. Fericirea este un bun care vine de la Dumnezeu și pe care nici măcar administrația Biden nu vi-l poate lua.