ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine sprijină un asemenea om, pretinzând că apără „Libertatea”, este în stare de orice. Înseamnă că aceeași „Libertate” din Ucraina este pregătită și pentru întregul Occident.

Un editorial incendiar al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Vă amintiți că Rusia a invadat Ucraina în februarie? Și că atunci conducătorii noștri ne-au spus că nu este vorba de vreun conflict îndepărtat din Estul Europei? Că este războiul nostru?

„Nici unei armate nu ar trebui să i se permită să invadeze o țară suverană”, ni s-a spus.

(Evident, Irakul și Afganistanul erau exceptate de la această regulă.)

Invadarea Ucrainei nu putea fi acceptată deoarece era o chestiune de principiu. Mai mult, era vorba de o bătălie morală istorică la care eram obligați să ne alăturăm.

Era foarte clar: Vladimir Putin era răul absolut. Reîncarnarea lui Hitler.

Președintele ucrainean, Zelenski, era imaginea sa în oglindă. Era ca un sfânt: altruist, curajos, onest, foarte chipeș.

Și Zelenski lupta pentru aceleași idealuri pe care a fost întemeiată și țara noastră. O parte a presei, printre care CNN și Los Angeles Times, l-au comparat cu George Washington.

Ne-au spus toate astea, lună de lună, pe o singură voce. Nici un dezacord nu era permis. Deci, nu e de mirare că a mers. Zelenski le-a căzut cu tronc americanilor.

Tuturor. Până și în zonele rurale care au votat împotriva lui Joe Biden vedeai stegulețe ale Ucrainei fâlfâind la cutiile poștale.

Pentru mulți, situația semăna cu Al Doilea Război Mondial. Războiul cel Bun. O bătălie împotriva tiraniei, peste mări și țări, în numele libertății și democrației de acasă.

Ei bine, după ce au trecut mai multe luni, este din ce în ce mai greu să crezi așa ceva.

De fapt, Zelenski este mai apropiat de Lenin decât de George Washington. Este un dictator. Un tiran periculos care a tocat 100 de miliarde de dolari din impozitele americanilor pentru a construi în Ucraina un stat polițienesc cu un partid unic.

Nu este nici o exagerare.

În ultimii doi ani, Zelenski a interzis partidele de opoziție. A închis cu forța organe importante de presă. I-a arestat pe oponenții săi politici. A trimis soldați în biserici.

Poliția secretă a lui Zelenski a descins în mănăstiri din întreaga Ucraină - până și în cele de maici - și a arestat zeci de preoți fără nici un motiv justificabil și încălcând flagrant Constituția ucraineană, care practic nu mai există.

În fața acestor gesturi, administrația Biden nu a avut nimic de spus. Nici o vorbuliță. Dimpotrivă, a continuat să facă presiuni pentru a-i trimite lui Zelenski și mai mulți bani de la contribuabili.

Așa că, în mod firesc, Zelenski a devenit și mai tupeist. De ce nu ar fi făcut-o?

Săptămâna trecută, el și-a anunțat intenția de a interzice o întreagă confesiune, Biserica Ortodoxă Ucraineană, și de a-i confisca proprietățile. Pentru că nu ar fi suficient de loială regimului său. A spus-o tare și răspicat.

Priviți:

Volodimir Zelenski: Trebuie să creăm astfel de condiții încât nici o persoană care are legături cu agresorul țării să nu mai poată să îi manipuleze pe ucraineni și să slăbească Ucraina din interior. În primul rând, Consiliul Național de Securitate și Apărare a însărcinat guvernul să înainteze Marii Rade un proiect de lege care interzice organizațiilor religioase afiliate unor centre de influență ale Federației Ruse să funcționeze în Ucraina.

O țară liberă nu interzice o religie doar pentru că nu este cu totul de acord cu programul politic al tipilor care conduc țara.

Dar Zelenski face asta, iar cabinetul său este pe cale să pună în aplicare mijloace de a-i pedepsi pe creștini pentru că practică vechea lor religie, interzisă acum în Ucraina.

Citez:

„Vor fi aplicate sancțiuni economice și restrictive personale oricărui creștin prins că își exercită credința într-un mod neaprobat.”

Biserica Ortodoxă Ucraineană are peste o mie de ani vechime. Cu întreaga susținere a administrației Biden și a Congresului american, Zelenski a decis să o interzică.

Iată reacția unui episcop:

Episcop ortodox ucrainean: Noi, fraților și surorilor, mergem pe calea lui Dumnezeu. Nu vă fie frică! Sunt oameni care vor să ne închidă bisericile și să ne distrugă credința ortodoxă. Dumnezeu îi va opri pe acești oameni. Fraților și surorilor, acești oameni au început să lupte împotriva lui Dumnezeu! Au început un război împotriva lui Dumnezeu! Și a Împărăției Cerurilor! Ei nu sunt ucraineni adevărați! Ucraina noastră este o Ucraină binecuvântată și credincioasă. Și întreaga Ucraină ortodoxă se roagă astăzi.

Este inadmisibil să trimiți soldați în biserici. Este inadmisibil să arestezi zeci de preoți pentru că refuză să ți se închine ție. Este inadmisibil să interzici o întreagă religie.

Cea mai mare parte a presei americane s-a făcut că nu vede toate astea. Unii au găsit scuze: „Oh, dar trebuie să facă asta, doar e război!”.

Dar nu există nici o justificare. Biserica Ortodoxă Ucraineană nu este rusească, este ucraineană. Nu are nici o legătură cu regimul Putin. De fapt, a și denunțat invazia rusă în Ucraina.

Deci, încă o dată, nimic nu justifică distrugerea și interzicerea acestei Biserici.

Și, totuși, numeroșii susținători celebri ai lui Zelenski din Occident nu au zis nici pâs despre acest subiect.

În mai, George W. Bush, marele apărător al creștinătății, s-a întâlnit cu Zelenski pe Zoom și apoi l-a numit „un Winston Chruchill al vremurilor noastre”. Un bărbat care ar trebui aclamat pentru „lupta sa pentru libertate”.

Unde este George W. Bush, acum, când amicul lui, George Washingtonul Ucrainei, a interzis o Biserică creștină în această țară?

Ei bine, și George Bush a tăcut mâlc. La fel și numeroșii membri ai Congresului, pretins creștini. Îl sprijină pe Zelenski oricât de mulți creștini ar aresta. Oricât de multe biserici ar închide.

Lindsey Graham, senator Republican: Poporului ucrainean vreau să îi transmit că Congresul vă va sprijini în toate eforturile voastre de a vă apăra libertatea.

Karine Jean-Pierrde, purtătoare de cuvânt a Casei Albe: ... Tot ce putem face pentru a-i ajuta în lupta lor pentru libertate...

Chris Coons, senator Democrat: Cred că istoria secolului XXI depinde de tăria cu care apărăm libertatea în Ucraina.

Jake Sullivan, consilier național pentru securitate: Vom continua să livrăm echipamente militare pentru ca Ucraina să își poată apăra teritoriul și libertatea.

Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: Statele Unite își vor continua sprijinul neclintit pentru Ucraina, care își apără libertatea.

Mitt Romney, senator Republican: Să terminăm treaba pe care am început-o astfel încât să putem apăra vieți în Ucraina și să apărăm cauza libertății.

Joe Biden: Lumea liberă nu are de ales. America nu putea sta deoparte. Poporul american a făcut ceea ce face dintotdeauna: apără libertatea în lumea întreagă.

Toți cei pe care i-ați urmărit au făcut campanie electorală. Mulți dintre ei, cum ar fi Lindsey Graham, doamnelor și domnilor, obișnuiesc să facă campanie în bisericile creștine din Statele Unite.

Va exista măcar un singur lider al vreunei biserici creștine care să le spună ceva despre asta? Cum ar fi: „Voi finanțați distrugerea creștinismului în Ucraina.”

„Oh, dar trebuie să facă asta, este pentru cauza libertății!”... Nu zău?

Adevărul este că ucrainenii nu pot urmări presa care critică regimul Zelenski, pentru că a fost interzisă. Nu pot asculta nici măcar muzică rusească.

Nu, nu este Afganistanul condus de talibani. Este democrația din Ucraina pe care o sprijinim. Unde muzica rusească e interzisă.

Și nu pot vota pentru un partid de opoziție, pentru că toate au fost interzise.

Iar acum bisericile sunt percheziționate și preoții arestați.

Faptul că liderii noștri numesc asta „Libertate” spune multe despre ce ne pregătesc și nouă, aici, în America.

În ce privește regimul din Ucraina,  acesta a încetat să mai pretindă că ar fi vorba despre libertate. Sunt pur și simplu încântați că primesc un purcoi de bani și că zdrobesc opoziția din țara lor.

De aceea, armata ucraineană folosește banii din impozitele voastre pentru a produce clipuri video cu dansuri care să fie consumate pe rețelele de socializare.

Ca infirmierele COVID.

Priviți:

Este doar o strategie Psi-Op grotescă și oricine cade în capcană are buba la cap.

Este același Minister al Apărării din Ucraina care a mințit despre „Fantoma din Kiev” și despre marinarii de pe Insula Șerpilor care au înjurat nava rusească

Acum le arde de distracție. Pentru că îi zdrobesc pe adevărații lor dușmani, care, ca întotdeaua, se află în interiorul țării.

Iar revista Times este perfect de acord cu asta. Tocmai și-a informat cei patru cititori pe care îi mai are că Zelenski este „Omul anului”.

Iar corul presei este în delir.

Jon Meacham, pretinsul istoric de la MSNBC, crede că Zelenski seamănă mult cu Papa de la Roma.

Jon Meacham: Zelenski este animat de cele mai bune instincte fundamentale ale naturii umane, care sunt cele de a se lupta, a se apăra, a vorbi și a riposta. Cred că e important să amintesc și că este un actor. Așa a început. Papa Ioan Paul al II-lea a fost actor. Ronald Reagan a fost actor. Winston Churchill a înțeles la vremea sa importanța presei. A înțeles puterea radioului. Franklin Roosevelt a înțeles și el puterea radioului. Nu este o coincidență că marii lideri înțeleg.

„Marii lideri!”... Lucrurile sunt clare.

Dacă ei îl sprijină pe unul care a închis presa de opoziție, și-a arestat opozanții politici, îi arestează pe preoți, trimite soldații în mănăstiri și interzice religia, dacă sprijină toate astea numindu-le „Libertate”, atunci sunt capabili de orice.