ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Washingtonul a torpilat o înțelegere de pace la care Kievul și Moscova ajunseseră încă din aprilie. Pentru că Statele Unite doresc un Război Total cu Rusia și răsturnarea lui Putin. La fel ca pe Saddam Hussein. Niciodată în istorie, Armageddonul nuclear nu a fost mai aproape.

Un editorial senzațional al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus integral pentru cititorii Active News.

*

Săptămâna aceasta se împlinesc șapte luni de la începutul războiului din Ucraina. Un război care nu s-a terminat și despre care nu se vorbește suficient.

În ziua când a început războiul, pe 24 februarie, două lucruri erau evidente.

Primul: că era imposibil ca armata ucraineană să obțină o victorie militară decisivă împotriva Rusiei. Motivul este simplu.

Rusia este prea mare. Ucraina este prea mică. Armata rusă este de câteva ori mai mare decât armata ucraineană. Și, în plus, desigur, are arme nucleare.

Rusia este cea mai mare țară de pe planetă. Are o economie relativ uriașă pentru regiunea sa și 145 de milioane de oameni care trăiesc acolo.

Ucraina are o populație de circa 40 de milioane. Este cea mai săracă țară din Europa. Venitul său mediu este mult mai mic decât al Albaniei.

Deci, doar prin prisma mărimii cifrelor de pe Wikipedia era evident de la bun început că dacă Ucraina dorește să își păstreze suveranitatea - ceea ce doream cu toții -, atunci Ucraina trebuie să ajungă la o înțelegere negociată cu Rusia.

Bătăliile deschise nu erau o soluție. De acord, nu este o judecată morală. Oricât am simpatiza cu armata ucraineană, dar ăsta este purul adevăr și nu poate fi ocolit.

Al doilea lucru evident de la bun început în legătură cu acest război a fost că este devastator. Nu doar Ucraina urma să fie afectată, ci întreaga economie occidentală. Inclusiv economia americană.

Energia din Rusia alimentează Europa. O recesiune în Germania era cert că va provoca o recesiune aici, în Statele Unite. În ultimele luni aceasta s-a făcut simțită puternic.

Cu cât va dura mai mult războiul, cu atât – inevitabil – lumea va fi mai săracă. Cu excepția, probabil, a lui Vladimir Putin.

Distrugem lucruri care sunt foarte greu de reconstruit. Și, repet, era evident din prima zi de război. Dar atunci nu era voie să se vorbească despre asta. Oricine spunea așa ceva era denunțat ca spion rus.

Dar asta nu înseamnă că lucrurile nu erau clare. Ucrainenii au înțeles cu siguranță.

În aprilie, potrivit unui articol din Foreign Policy, negociatorii guvernelor rus și ucrainean s-au întâlnit în secret și „păreau să se fi pus de acord asupra liniilor generale ale unui acord provizoriu pentru încetarea războiului”.

Termenii înțelegerii erau simpli. Rusia își retrăgea trupele din Ucraina, Ucraina promitea să nu adere la NATO. Fiecare parte obținea tot ce își dorea. Simplu și eficient. Așa că acordul ar fi putut funcționa.

Însă administrația Biden s-a opus categoric acestei înțelegeri. Consilierii lui Biden nu se mulțumeau doar cu plecarea rușilor din Ucraina. Asta ne spuneau la televizor, dar nu.

Consilierii lui Biden doreau un război total, care să schimbe regimul în Rusia.

Probabil ca să se răzbune pe victoria lui Donald Trump, de care credeau că este responsabil Vladimir Putin. Și pentru asta erau gata să se bată până la ultimul ucrainean.

Pe 9 aprilie, Casa Albă l-a trimis pe nefericitul său mesager, pe atunci prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, la Kiev.

Johnson i-a transmis două mesaje regimului Zelenski.

„Primul este că Putin e un criminal de război. Trebuie să se facă presiuni asupra lui, nu să se negocieze cu el. Iar al doilea este că dacă Ucraina este pregătită să semneze acorduri cu Putin, Occidentul nu este.”

Cu alte cuvine, cine se sinchisește de ce doresc ucrainenii? America și Marea Britanie vor un război total cu Rusia. Un război pentru schimbarea regimului din Rusia. Evident, prinși la mijloc, ucrainenii nu au de ales decât să accepte.

Așa se face că, peste câteva zile, negocierile de pace au eșuat. Nu s-a vorbit prea mult despre asta, dar a fost momentul de cotitură al războiului.

A fost momentul în care obiectivul nu a mai fost restaurarea Ucrainei așa cum era înainte de invazie – un obiectiv care părea rațional pentru întregul Occident.

S-a trecut la ceva foarte diferit: un război care să-l răstoarne pe Vladimir Putin. Un război la fel cu cel care l-a răsturnat pe Saddam Hussein.

Este în mod evident ceva nebunesc și periculos, dar aceasta este situația în care ne aflăm acum.

Niciodată în toată istoria nu am fost mai aproape de un război nuclear.

Săptămâna aceasta, președintele Zelenski al Ucrainei, a dat un inverviu ziarului de stânga The Guardian, ocazie cu care a cerut Statelor Unite să lanseze un atac nuclear împotriva lui Vladimir Putin.

„Celelalte puteri nucleare trebuie să spună cu toată fermitatea că, imediat ce Rusia se gândește numai să efectueze lovituri nucleare asupra unor teritorii străine - în acest caz teritoriul Ucrainei - vor fi lovituri nucleare rapide ca represalii pentru a distruge bazele de lansare nucleare din Rusia.”

Analizați bine – citez: „imediat ce Rusia se gândește numai să efectueze lovituri nucleare” - adică ÎNAINTE ca Rusia să lanseze efectiv rachete – Statele Unite trebuie să lanseze arme nucleare împotriva Rusiei.

Cu alte cuvinte, trebuie să lansăm arme nucleare ACUM.

De ce ACUM și de unde știm că asta a vrut să spună Zelenski?

Deoarece Zelenski a răspuns la avertismentul de miercuri al regimului rus.

Vladimir Putin: Țin să vă amintesc că țara noastră dispune de asemenea de diverse mijloace de distrugere și, în cazul anumitor componente, mult mai moderne decât cele ale țărilor NATO, și atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a apăra Rusia și poporul nostru, vom folosi cu siguranță mijloacele aflate la dispoziția noastră. Nu este o cacealma.

„Nu este o cacealma”, afirmă Putin, despre care ni se spune că este nebun, așa că probabil ar trebui să îl luăm în serios.

La urma urmei, conduce țara cu cel mai mare arsenal nuclear de pe planetă. Și vorbește despre folosirea armelor nucleare dacă Occidentul continuă să amenințe integritatea teritorială a Rusiei.

Este un avertisment condiționat. Amenințarea integrității teritoriale a Rusiei nu a fost niciodată în discuție. Vă amintiți asta, nu?

Doar de aia ați purtat insignă în culorile Ucrainei sau v-ați pus steagul Ucrainei în fața casei.

Ucraina a fost invadată. Scopul era de a-i alunga pe ruși din Ucraina. Un lucru care părea rezonabil după toate normele de etică și de decență.

Dar NU asta are de gând administrația Biden. Ea face presiuni pentru răsturnarea regimului din Rusia, sperând că după aceea lucrurile vor fi mai bune. Cineva mai bun îi va lua locul lui Putin.

„Este rău! Să-l ucidem!”. Ați mai auzit asta, nu?

Ca răspuns la ce a declarat Putin, Zelenski a cerut un atac nuclear imediat împotriva Rusiei, un atac care, indiscutabil, ar avea drept rezultat o distrugere la fel de imediată a New Yorkului, Washingtonului, Los Angelesului, moartea a zeci de milioane de americani.

Asta a spus Zelenski. Oamenii sănătoși la cap nu vorbesc niciodată așa.

Dacă există un moment pentru ca administrația Biden să oprească toate acestea și să forțeze o pace negociată, acel moment trebuie să fie ÎNAINTE să moară un mare număr de oameni.

Dar nu asta face administrația Biden. Dimpotrivă, acționează în sensul opus cu mare viteză și face tot ce poate pentru a aduce Occidentul în pragul distrugerii.

Ieri (21 septembrie), la ONU, Joe Biden a acuzat Rusia, nu Ucraina,  pentru că a proferat deschis amenințări nucleare.

Priviți:

Joe Biden: Acest război urmărește să elimine dreptul Ucrainei de a exista ca stat, pur și simplu, și dreptul ucrainenilor de a exista ca popor. Oricine ați fi, oriunde ați trăi, indiferent ce credeți, acest lucru ar trebui să vă înghețe sângele în vine. Președintele Putin a lansat amenințări nucleare fățișe la adresa Europei și a arătat un dispreț necugetat față de responsabilitățile regimului neproliferării nucleare. Vom rămâne solidari cu Ucraina. Vom rămâne solidari împotriva agresiunii Rusiei. Punct.

OK. Putin e rău. De acord. Putin face amenințări nucleare. Indiferent de motiv, le face. Iar ucrainenii fac  și ei amenințări nucleare.

Asta ar fi suficient pentru orice persoană responsabilă să spună: „Acum ne oprim”.

Mai ales dacă acea persoană este liderul Statelor Unite, țara care finanțează războiul și care poate pune capăt războiului chiar în seara aceasta, chemând Ucraina la masa negocierilor.

Trupele rusești pleacă. Ucraina promite să nu intre în NATO. Totul e la fel ca în ianuarie. Totul e bine. Nu mai trebuie să ne facem griji că New Yorkul e atacat nuclear.

Dar administrația Biden nu vrea asta. Așa că Joe Biden nu a spus un cuvânt despre responsabilitatea pe care o are America în toată afacerea.

Repet: noi suntem cei care finanțăm războiul. Am putea să îi punem capăt. Dar Biden a decis să nu o facă.

Nu a spus o vorbă despre asta la ONU, evident, pentru că doresc război. Nici secretarul de stat Tony Blinken nu a spus nimic.

Priviți:

Antony Blinken: Președintele Putin a ales săptămâna aceasta, când cea mai mare parte dintre țările lumii se adună la Națiunile Unite, pentru a turna gaz peste focul pe care el l-a iscat. Își arată disprețul total față de Carta ONU, de Adunarea Generală și de acest Consiliu. Ordinea internațională, pe care ne-am strâns aici să o apărăm, este pe cale să se destrame sub ochii noștri. Nu putem să îl lăsăm pe președintele să reușească. Fiecare membru al consiliului trebuie să trimită un mesaj clar că aceste amenințări nucleare nechibzuite trebuie să înceteze imediat.

OK. Deci Tony Blinken, secretarul de stat, este un bufon și un rocker ratat, citind de pe hârtie ca la o emisiune de știri cât de rău e Putin.

Bine, am înțeles. Dar, lângă el, în secvența pe care tocmai ați văzut-o, este cineva responsabil, care nu e deloc un bufon. Este vorba de Victoria Nuland, unul dintre oamenii responsabili pentru dezastrul din Irak.

Într-o țară normală, funcțională, oricine a avut vreo implicare în tragedia de 20 de ani din Irak, în care prestigiul Americii a fost subminat grav, în care mii de americani au murit, din cauza căruia am ajuns mult mai săraci fără nici un motiv rațional, oricine deci a fost implicat, inclusiv în minciuna care ne-a băgat în asta, ar trebui să fie descalificat pentru totdeauna din afacerile externe ale Americii.

Dar Victoria Nuland a urcat și a tot urcat până ne-a adus pe buza unui război nuclear cu Rusia.

Deci Tony Blinken le spune Națiunilor Unite și nouă tuturor că e OK ca Ucraina să amenințe cu războiul nuclear, în numele Statelor Unite. Iar restul lumii privesc cu gura căscată. Inclusiv China.

Iată-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, ieri (21 septembrie);

Wang Webin: Facem apel la toate părțile să ajungă la un acord de încetare a focului și să pună capăt războiului, prin dialog și negocieri, și să găsească o soluție care să țină cont de preocupările de securitate ale tuturor părților cât mai rapid posibil. Sperăm de asemenea că și comunitatea internațională va crea condițiile pentru aceasta.

Facem apel la toate părțile să ajungă la un acord de încetare a focului... Ca acela la care aproape au ajuns în aprilie, înainte ca administrația Biden să arunce totul în aer, pentru că dorește o răsturnare de regim în Rusia.

Acum, apelul vine din partea Chinei, a cărei situație a drepturilor omului face, prin comparație, ca Rusia să semene cu Suedia.

Evident, China a avut de câștigat de pe urma acestui război aproape la fel de mult ca Putin, și ca Raytheon, și ca Lockheed (producătoare americane de armament – n.tr.).

Dar nici măcar chinezii nu sunt atât de nebuni să dorească un Armageddon nuclear. Ei își doresc doar să facă afaceri și să domine prin afaceri.

Nu vor să își vadă clienții aruncându-se singuri în aer și înțeleg că acest pericol este incredibil de aproape.

Doar Tony Blinken și descreierați ca Toria Nuland doresc cu adevărat așa ceva, și toți îl sprijină total pe președintele Ucrainei când declară că obiectivul său este ca războiul să nu se încheie și să își ia țara înapoi.

Un obiectiv admirabil, cu care majoritatea americanilor este de acord.

Dar nu! În realitate, obiectivul lui este răsturnarea lui Vladimir Putin și transformarea Rusiei într-un stat falit. Priviți:

Volodimir Zelenski: A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei și cerem ca aceasta să fie pedepsită. Crima a fost comisă împotriva frontierelor noastre de stat. Crima a fost comisă împotriva valorilor care ne fac pe voi și pe mine o comunitate a Națiunilor Unite. Iar Ucraina cere pedeapsa pentru încercarea de a ni se fura teritoriul. Acesta este primul articol formulei noastre pentru un acord de pace: pedeapsa completă.

Așadar, un conducător autoritar și corupt din Europa de Est, în tricou, ne dă lecții despre comunitatea națiunilor și ne spune că totul se rezumă la pedeapsa pe care Ucraina o pretinde.

Nu e vorba de autoapărare sau de recuperarea teritoriilor!

Este vorba despre o schimbare de regim. În mod specific, cere de la noi un atac nuclear.

Cum naiba am ajuns să ne băgăm în așa ceva?

Dar aproape nimeni la Washington nu își pune această întrebare. Toți se reped înainte cu toată forța și cu toată viteza. Este o nebunie, dar toți o doresc.

Adam Kinzinger (membru Republican al Camerei – n.tr.) tocmai a postat pe Twitter următorul mesaj:

„Apropo, orice țintă lovită din Rusia în acest război este o țintă legitimă, conform dreptului conflictelor armate. Nu există escaladare pentru o țară care se luptă pentru supraviețuirea sa. Oricine pretinde că Ucraina escaladează situația ar trebui să se oprească.”

Oricine spune o asemenea prostie în public ar trebui să demisioneze imediat și să tacă din gură până îi vine mintea la cap.

În Senat, Lindsey Graham și Richard Blumenthal (de asemenea Republicani – n.tr.) sunt și ei de acord cu acest punct de vedere.

Ei susțin că Rusia este un stat terorist.

Sen. Richard Blumenthal: Rusia ar trebui declarată stat terorist, deoarece evenimentele din ultimele zile și săptămâni au arătat mai mult ca niciodată necesitatea de a fi desemnat stat terorist.

Sen. Lindsey Graham: Consider că acordul bipartit este puternic atunci când se pune problema susținerii Ucrainei în fața Rusiei. Doresc să îi mulțumesc administrației (Biden – n.tr.) că face mai mult. Avem divergențele noastre în privința următoarei etape, dar președinta Pelosi este alături de noi. Ea a spus că, din punctul său de vedere, Rusia merită desemnarea ca stat terorist.

Faptul că Lindsey Graham poate vorbi la televizor, cum o face atât de des, și să pretindă că este conservator și o persoană căreia îi pasă de Statele Unite, este mai presus de înțelegerea unei minți normale

Toate acestea fac parte din refrenul repetat la nesfârșit despre cât de rea e Rusia. Și, desigur, Rusia e rea.

Dar cuvintele sunt întotdeauna cele care contează cel mai mult. Vă spun acum că Rusia este un stat terorist. De ce spun asta?

Simplu. Ce facem noi cu statele teroriste? Le răsturnăm regimurile. Le atacăm. Luptăm împotriva lor.

Aceasta este poziția bipartizană la Washington și este și opinia publicului care crede în mod eronat (apropo de teorii ale conspirațiilor privind alegerile!) că Vladimir Putin a fraudat alegerile din 2016.

Și nimeni nu crede această prostie mai mult decât cucoana care a pierdut alegerile. Iat-o:

Hillary Clinton: Ei (ucrainenii) primesc armele de care au nevoie pentru a se apărat și acum au trecut la ofensivă, și consider că trebuie să îi susținem în continuare, să îi ajutăm. Au fost atacați printr-un act de război neprovocat și au rezistat și au reușit mai bine decât ar fi putut prezice cineva, iar Zelenski este un adevărat comandant de război. Sunt atât de impresionată de el și cred, știți..., că Statele Unite trebuie să îi fie alături.

Dacă faceți parte din milioanele de Republicani de bună credință care, atunci când totul a izbucnit în februarie, au gândit: „Ei bine, este teribil. Nu trebuie să invadezi o țară suverană” - lucru cu care am fost toți de acord, inclusiv cu sprijinirea Ucrainei - trebuie să vă simțiți cumva păcăliți în acest moment.

Deoarece asistăm la un derapaj clar față de poziția inițială.

Am intrat cu un scop și prelungim misiunea dintr-un motiv radical diferit, în legătură cu care nu v-a întrebat nimeni, și care face rău Statelor Unite pe termen lung.

Când Hillary Clinton afirmă că trebuie să stăm alături de Zelenski acum când a trecut în ofensivă, ea nu se referă la izgonirea trupelor rusești din țară, lucru cu care toată lumea este de acord.

Ea se referă la răsturnarea lui Vladimir Putin și la crearea unei găuri negre în centrul Europei de Est, în locul unde Asia se întâlnește cu Europa. Țara cu cele mai mari rezerve energetice de pe planetă și cu cel mai mare arsenal nuclear.

Cum ar trebui să se desfășoare această misiune de răsturnare a lui Putin?

Să-l ascultăm un purtător de cuvânt al Pentagonului. A venit la televiziune să explice:

Gen.lt.(r)  Keith Kellog: Ceea ce trebuie să facem în schimb este să inversăm cursul lucrurilor. Am spus „all in” dar nu am făcut asta. De exemplu, nu le-am dat ucrainenilor sisteme cum ar fi rachetele de croazieră de atac care pot lovi Crimeea. Au o rază de acțiune de 200 de mile, un focos de 250 de kilograme, 300 de bombardiere. Aceasta poate constitui cu adevărat o amenințare la adresa rușilor. Dar nu am făcut-o. Și cred că ar trebui să îi amenințăm. Până când (Putin) nu se va convinge că îl atacăm serios, va continua să profereze amenințări.

Încă o dată: cine a participat la, să zicem, ultimele cinci războaie care au diminuat puterea Statelor Unite, au ucis americani, ne-au sărăcit, ne-au făcut rău pe termen lung, oricine a participat la toate acestea ar trebui probabil să se retragă din discuția despre acest război.

Din același motiv pentru care nu ceri sfaturi financiare de la cineva care a dat faliment. Nici nu apelezi la un consilier conjugal care a divorțat de trei ori.

Deoarece toți aceștia au eșuat în domeniul în care pretind că sunt experți.

La fel ca toți cei care spun acum: „Putin va continua să profereze amenințări”.

Se pare deci că acestea sunt singurele amenințări la care ne opunem.

Dacă Ucraina vrea să lansăm un atac nuclear preventiv în numele ei, este foarte bine.

Aceasta este o nebunie absolută. O „strategie” care se poate sfârși foarte bine cu distrugerea Occidentului. Și foarte curând. Probabil că ăsta este și scopul.