ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ajutorul mașinăriilor de propagandă din lumea întreagă, președintele Ucrainei a fost transformat într-un Făt Frumos modern. Într-un MODEL...

În timpul ăsta, pe șest, sub conducerea lui Zelenski și sub pretextul legii marțiale, Ucraina se transformă într-o dictatură sadea. Opoziția este interzisă, presa este controlată.

În atari condiții, „de ce este transformat Zelenski într-un semizeu?” devine o întrebare crucială pentru orice om care mai păstrează o doagă la cap în zilele noastre.

La această întrebare încearcă să răspundă Tucker Carlson, cel care continuă să rămână cel mai mare ziarist de televiziune din lume și al cărui editorial l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

 

*

Ce este exact democrația? Ei bine, pluralismul este elementul său definitoriu. Într-o democrație, cetățenii pot avea orice opinie doresc. Pot exprima în public orice opinie doresc și oricând doresc. Inclusiv prin intermediul presei.

Dacă cetățenii nu sunt satisfăcuți de conducerea lor politică, își pot schimba liderii din funcție.

Toate acestea sunt valabile în orice țară liberă și în orice perioadă.

Ele nu sunt doar caracteristici ale democrației. Sunt elemente absolut necesare pentru ca democrația să existe.

Având toate acestea în minte, trebuie să aflați că în Ucraina există un partid politic intitulat Platforma de Opoziție pentru Viață.

Cu 43 de locuri în Parlament, este cel mai mare partid de opoziție din țară.

În weekend, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a interzis acest partid. Platformei de Opoziție pentru Viață i s-a interzis „orice activitate pe teritoriul Ucrainei”.

Așadar, cu un simplu ordin, Zelenski a făcut imposibil să candideze cineva împotriva sa la președinție.

Și nu a interzis doar Platforma Opoziției pentru Viață, ci și alte zece partide politice despre care a considerat că nu îi sunt suficient de loiale. Toate se află acum în afara legii.

Desigur, în Ucraina se desfășoară un război și, pe această bază, Zelenski a declarat legea marțială. Însă trebuie să vă spunem că nu există nici o dovadă că partidele de opoziție pe care le-a interzis sprijineau Rusia în războiul împotriva Ucrainei.

Platforma Opoziția pentru Viață, de pildă, a denunțat invazia Rusiei încă din prima zi, la fel ca toată lumea.

Dar Zelenski s-a folosit de ocazie pentru a transforma Ucraina într-un partid-stat, ceea ce realmente este țara sa în prezent.

După ce a interzis opoziția, a preluat controlul asupra presei din țară. Zelenski a semnat un decret care unește toate canalele naționale de televiziune într-o singură platformă, pe care o controlează.

A explicat că acest gest este o„măsură de unificare a informației.

Dacă toate aceste informații vi se par șocante, dacă acesta nu este Zelenski de care ați auzit la Today Show, atunci probabil că nu ați fost foarte atenți la ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina.

Zelenski și-a consolidat controlul complet asupra Ucrainei de multă vreme. Cu mult înainte de invazia rusă și de război.

Anul trecut, principalul său adversar politic a fost arestat și bunurile sale au fost confiscate de stat.

În același timp, Zelenski a închis trei dintre cele mai populare canale de televiziune – canale care, nu întâmplător, erau critice la adresa lui.

Deci, cum ar trebui noi americanii să privim aceste lucruri?

Ei bine, în primul rând, și cel mai evident, recunoscând că aceasta nu este democrație, ci autoritarism.

În al doilea rând, recunoscând că asemenea fenomente sunt destul de răspândite în lume. Chiar și în 2022, democrația adevărată este un lucru rar.

Majoritatea țărilor sunt guvernate de tot felul de dictaturi, indiferent cum se numesc ele. Aici sunt incluși și numeroși aliați ai Americii. Îmi vin în minte regatele Iordaniei și Arabiei Saudite, dar mai sunt și altele.

Apropo, nu moralizăm în privința asta. Evident, am prefera să fie democrație peste tot, în fiecare țară, însă ca americani ar fi probabil o pierdere de timp să ne implicăm prea mult în treburile interne ale altor țări. Asemenea lucruri sunt greu de schimbat.

Ceea ce ne pasă cu adevărat, ceea ce ar trebui să le pese tuturor americanilor, este ce se petrece aici, în Statele Unite.

Statele Unite sunt un far de speranță și libertate pentru restul lumii. Cum ne menținem această poziție de model? Nu prin trimiterea de rachete în toată lumea, ci pur și simplu rămânând noi înșine liberi.

Statele Unite nu pot fi un far de libertate, de lumină, dacă noi înșine nu suntem liberi.

Așa că primul lucru pe care trebuie să-l facem, dacă dorim să rămânem un model și să schimbăm lumea, inclusiv Ucraina, este să ne asigurăm că rămânem liberi.

Din acest punct de vedere, ar trebui să fim îngrijorați de reacțiile liderilor noștri față de ceea ce se petrece în Ucraina, față de dictatura care devine din ce în ce mai mare acolo pe zi ce trece.

Acesta este cuvântul: DICTATURĂ. Dacă aveți voi un alt cuvânt mai potrivit, scrieți-ne pe adresa redacției.

Chiar în aceeași zi în care Zelenski a închis presa de opoziție și toate partidele de opoziție, mincinosul profesionist și „expertul” revistei The Atlantic, David Frum, a postat pe Twitter următoarele:

„Ucraina poate fi primul exemplu din istoria omenirii al unei țări care, sub presiunea războiului, devine mai tolerantă, mai liberală.”

Corect: când scoți în afara legii orice critică la adresa ta, asta se numește toleranță. Se numește democrație.

Nu vă încredeți însă doar în cuvântul unui propagandist canadian belicos. David Frum nu este nici pe departe singurul care vă spune asta. Tot Washingtonul repetă același lucru.

Iată:

John Barraso, senator Republican de Wyoming: Sunt atât de mândru de președintele Zelenski și de curajul pe care l-a arătat în Congres. Încercăm să obținem sprijinul administrației.

Chris Murphy, senator Democrat de Connecticut: Președintele Biden demonstrează o atitudine de conducător morală, la fel cum președintele Zelenski demonstrează o atitudine de conducător morală.

Dick Durbin, senator Democrat de Illinois: El, desigur, prin exemplul său, arată genul de curaj pe care sperăm cu toții să îl putem atinge și să îl demonstrăm într-un moment de încercare adevărată.

Ben Sasse, senator Republican de Nebraska: Nu guvernul este cel care ne dă drepturile. Drepturile noastre vin de la Dumnezeu, iar guvernul este doar un instrument pentru a le asigura, și puteți vedea acel spirit american de la Philadelphia, din 1787, chiar acum, animându-l pe Zelenski.

Așadar, tipul care tocmai s-a proclamat Despot este de fapt noul George Washington.

Poți foarte bine să fii profund îngrijorat, întristat și revoltat de ceea ce li întâmplă ucrainenilor, fără să spui așa ceva, pentru că este absurd. E o minciună.

Poți înțelege de ce oamenii sunt cuprinși de o frenezie emoțională atunci când vorbesc despre Ucraina. Cum ar putea fi altfel?

Invadarea Ucrainei de către Rusia a fost șocantă. Suferința civililor de acolo este întru totul reală. Ne uităm la televizor. Este îngrozitor.

Prin urmare, este absolut firesc să îi sprijinim pe ucraineni pentru a-i alunga pe invadatorii ruși.

Însă, doar pentru că ceea ce a făcut Rusia în Ucraina este greșit, nu înseamnă că trebuie să minți în legătură cu guvernul ucrainean.

De fapt, dacă ți-ar păsa cu adevărat de poporul ucrainean și de toți oamenii pe care i-ai văzut la televizor – „ne pasă atât de mult” – nu ai dori ca ei să trăiască sub un dictator, așa că ai fi foarte supărat de ceea ce Zelenski tocmai a făcut.

Dar liderii noștri nu sunt supărați deloc pe Zelenski. Îl încurajează, chiar și atunci când știu foarte bine ce se petrece. Bine, unii sunt prea proști pentru a ști ce se petrece, însă alții știu foarte bine.

Michael McFaul, de pildă. El a fost ambasadorul lui Barack Obama în Rusia. Spre deosebire de niște nătângi ca Dick Durbin sau Ben Sasse, McFaul înțelege ce se petrece în Europa de Est. A stat acolo.

El știe exact cine este și ce face Zelenski. Așadar, iată evaluarea lui asupra guvernului ucrainean - nu a poporului, a guvernului – din această după amiază:

„Dacă Zelenski rămâne la putere, democrația ucraineană este salvată.”

Tipul ăsta predă la Stanford. Însă ceea ce spune el nu este adevărat.

Repet: Ucraina a fost invadată de vecinii ei, iar noi ne opunem acestei invazii, este normal să ne opunem. Dar aceasta nu înseamnă că Ucraina este o democrație. Nu este și nu ar trebui să le spunem asta americanilor, pentru că e o minciună.

Ar trebui să le spunem americanilor adevărul, însă aproape nimeni nu o face. Toată lumea minte.

De ce? De ce minte toată lumea? De ce nu spun pur și simplu: „Uite, este groaznic că Rusia a făcut asta și ne place mai mult de Ucraina. Vom sprijini Ucraina.”

De ce să faci un pas mai departe și să ne spui nouă că Ucraina este un model de democrație, când nu este?

De ce fac asta?

Poate pentru că Ucraina este acum exact acel tip de democrație pe care ar dori să o vadă implementată și aici, în Statele Unite.

Este teribil să te gândești că acest lucru ar putea fi adevărat, însă puneți-vă o singură întrebare.

Iat-o: dacă ar putea găsi un „pretext de securitate națională”, în cazul unui război, de exemplu, credeți că Adam Schiff, Kamala Harris sau Mitch McConnell ar sta măcar o secundă pe gânduri înainte de a le interzice opozanților lor politici să candideze? Credeți că ar ezita să interzică această emisiune pentru totdeauna?

Nu, sigur că nu. Ar face-o instantaneu. Apoi ar numi asta democrație.

Astfel, veți ajunge poate la concluzia că tipii ăștia îl plac pe Zelenski nu pentru că reprezintă poporul ucrainean, ci pentru că Zelenski este exact genul de lider care și-ar dori ei să fie.

Cu puteri de război foarte extinse, pentru a le închide gura cu arma tuturor celor care se plâng.

Poate că asta este explicația. Evident, ne rugăm ca liderii noștri să nu aibă niciodată puterea să facă așa ceva în această țară, ultima țară liberă din lume.

 

Nu trebuie să-i lăsăm să facă asta, deoarece libertatea din America nu este importantă doar pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri. Este importantă pentru toată planeta. Încă o dată spun: suntem ultima țară liberă. Trebuie să rămânem liberi.

În timpul ăsta, se poartă un război cu banii noștri, în numele Americii, așa că este legitim să ne interesăm ce se întâmplă în tabăra pe care o susținem.

În mod clar, există o mulțime de cetățeni ucraineni care au un comportament eroic. Îi vedem tot timpul la televizor. Îi aplaudăm. Îi admirăm.

Dar ce face guvernul ucrainean? Cum se comportă el?

Repet, avem tot dreptul să știm, chiar dacă mass media controlată de stat din Ucraina nu va relata aceste lucruri. Chiar dacă presa noastră, și ea controlată într-un fel de stat, le minimalizează sau le respinge.

Iată de pildă un bărbat pe nume Ghenadi Druzenko. Druzenko este directorul unui spital de campanie din Ucraina. El a apărut la CNN. Aici a anunțat cu dezinvoltură că a ordonat castrarea soldaților ruși capturați. Priviți.

Ghenadi Druzenko: Le-am dat ordin doctorilor mei... Întotdeauna am fost un mare umanist și am spus că, de îndată ce o persoană este rănită, nu mai este un dușman, ci un pacient. Dar acum, am dat o dispoziție foarte strictă, să fie castrați toți bărbații, pentru că sunt gândaci de bucătărie, nu oameni.

„Gândaci de bucătărie, nu oameni...”

Încă o dată, asta nu înseamnă că lupta ucraineană nu este una dreaptă. Este dreaptă. Au fost invadați. Au dreptul să răspundă și să-i alunge pe ruși din țară. Repet pentru a cincea oară: susținem asta.

Dar și plătim pentru acest lucru. Deci avem dreptul să știm exact ce se întâmplă. Avem dreptul absolut să știm.

De fapt, avem și un drept constituțional la o presă liberă. Și nu avem așa ceva.

Apropo, acest clip video a dispărut.Oamenii noștri de la documentare au reușit să obțină o copie. S-ar putea să auziți că este propagandă rusă, așa cum a fost și laptopul lui Hunter Biden sau rezultatele alegerilor din 2016. Dar nu este propagandă rusă. Este real.

Bărbatul pe care tocmai l-ați văzut vorbind a confirmat că videoclipul este autentic. Și-a cerut scuze pentru ce a spus.

Uciderea prizonierilor de război este o crimă. La fel, și castrarea lor. Nu suntem șocați. Se întâmplă așa într-o mulțime de țări. Ucraina nu este singura. Atrocități se petrec în orice război, indiferent ce vă spun neo-conservatorii.

Însă acesta este un război care se duce pe banii noștri.

Este un război cu implicații imorale. Este un război în care este implicată Casa Albă la fiecare nivel.

Așa că, atunci când Ucraina face ceva, avem tot interesul legitim să știm exact despre ce este vorba și ce înseamnă.

Însă, mai mult decât orice, avem interesul suprem și obligația morală ca Statele Unite să rămână libere.

Deci, când ne vedem conducătorii că admiră o persoană care tocmai a interzis orice opoziție la adresa sa, ar trebui să căscăm bine ochii.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews