ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FRONTEX – Agenția europeană de pază a frontierelor – nu păzește nimic – UE nu mai are frontiere demult. FRONTEX numără! În primele 7 luni ale anului, Frontex a numărat 82 000 de imigranți clandestini care au intrat în UE, cu 59% mai mulți ca în tot anul 2020.

În timp ce Salvini este anchetat și judecat de justiția italiană, pentru „sechestrare și rele tratamente aplicate imigranților”, grănicerii italieni și-au reînceput și ei numărătoarea întreruptă vremelnic de acesta, în perioada în care a fost ministru de interne. 

Astfel, în iunie au debarcat pe insula Lampedusa 857 de clandestini africani, iar în iulie 4307, majoritatea tunisieni! 4307, adică, tradus, criza tunisiană! 

În Tunisia e criză politică și o parte din populație încearcă - sau începe - să fugă. Partea care nu s-a stabilit în Franța și în Italia până acum. Fuge cum au fugit înainte ei, spre Europa, o parte din Siria, o parte din Irak, din Magreb și din Sahel. Părți care fac parte acum din UE!

Martine Aubry, primarul orașului Lille, îi cheamă pe cetățeni să dea dovadă de solidaritate și ospitalitate și să contribuie cu fonduri pentru a-i primi cum se cuvine pe refugiații afgani, care fug de talibanii ce înaintează în golul lăsat de plecarea trupelor NATO. 

Și, cu siguranță, cetățenii orașului Lille, care au dat dovadă, de-a lungul anilor, de ospitalitate și solidaritate, și au scăpat nejefuiți, netăiați, neîmpușcați și neviolați de oaspeți, vor răspunde chemării! 
Asta se mai numește și lavaj cerebral. Și în timp ce în UE se numără sau sunt anchetați cei care au încercat să întrerupă numărătoarea și se pregătesc mesele pentru viitorii oaspeți, welcome!, Talibanii cuceresc oraș după oraș și se apropie de Kabul. 

La fel cum, cu zeci de ani în urmă, și la mii de km depărtare, „talibanii” lui Marx se apropiau de Saigon! L-au cucerit! Aceeași soarta o va avea și Kabul!

Afganistanul are 38 de milioane de potențiali cetățeni europeni. O parte dintre aceștia, talibani sau nu, vor fugi în perioada imediat următoare spre „numărătoarea Frontex” și mesele intinse. 

Nu vor veni cu mâna goală: îsi vor aduce cu ei obiceiurile și cutitele. Merkel pleacă dar Turnul Babel european așteaptă Afganistanul cu porțile deschise. Welcome!