ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Tragedia din Constanța, în care 7 oameni au murit, vineri dimineață, cuprinși de fum și flăcări, la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase, ridică din nou în discuție incompetența și haosul din sistemul medical românesc.” (ȘTIRILE PRO TV .ro)
....................................................................................................
Voi, cetățeni care l-ați votat pe Klaus (unii pentru un mandat de 5 ani, dar cei mai mulți pentru un „stagiu complet”, de 10 ani) i-ați văzut declarația de presă, transmisă în fugă, în timp ce se îndrepta spre Germania ca să primească, la Aachen, premiul „Carol cel Mare”? Eu v-am mai spus că ghinionul lui e că toate incendiile astea plictisitoare din spitale, cu stânjenitor de mulți oameni morți, se întâmplă când e el deja în weekend, adică în timpul celor mai plăcute momente ale existenței sale... așa că arată ca un sabotaj divin îndreptat împotriva vacanțelor binemeritate ale harnicului nostru președinte! În aceste condiții, sensibilitatea lui enormă, cunoscută de tot poporul, l-a făcut să sintetizeze întreaga lui „atenție și îngrijorare” într-o declarație de presă, din care citez:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.(...) Astăzi, din păcate, STATUL ROMÂN A EȘUAT în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. (...) Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca UN ALT ACCIDENT (și totuși, au fost 16 incendii în spitale, într-un an și jumătate, pe per'oada GUVERNELOR LUI... n.n.). să se mai întâmple în spitalele din țară. (...) Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă și tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceste importante fonduri europene pe care am reușit să le obținem(!!!) pentru România constituie una dintre soluțiile cele mai importante pentru a asigura condiții de siguranță pentru medici și pacienți.” (PRESIDENCY.ro, Klaus Iohannis -declarație de presă, 1 octombrie 2021)

Deci: STATUL ROMÂN A EȘUAT...

Guvernul LUI cu Premierul LUI... Parlamentul LUI cu PARTIDUL LUI PE CAI MARI... Servici’le LUI... Justiț’ea și anticorupț’ea LUI... și , desigur- supușii. Adică românii LUI. Adeseori, în emisiunile de știri, atât în programele TV cât și la radio, Klaus este numit ȘEFUL STATULUI. Cei care îl numesc așa rotunjesc frumos buzele, de parcă... de parcă... în fine, dacă l-ați auzit vreodată pe Bușoi vorbind despre Klaus, înțelegeți ce vreau să spun...

El e ȘEFUL STATULUI de 7 ani. În aceste condiții mă întreb, ce naiba reprezintă pentru ăsta STATUL și pe cine vede el responsabil pentru EȘUAREA LUI?

Că nu părea să-și facă autocritica... Și cum putea să și-o facă, din moment ce se îndrepta spre Aachen, Germania, unde avea să primească premiul „Carol ce Mare” pentru: „...conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept... eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre... promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

La fel cum a primit premiul „Otto cel Mare” al orașului Magdeburg, Germania (2020) pentru „...onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

La fel cum a luat și premiul „Coudenhove-Kalergi” pentru „...meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene...” din partea Societății Europeane Coudenhove-Kalergi -Austria, 2020.

La fel cum a umflat și premiul „Franz Josef Strauss”, dedicat, din anul 1996, unor „...personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația” oferit de Fundația Hanns Seidel- Germania, 2018.

La fel cum l-au cocoșat și premiul „Light Unto the Nations” acordat pentru că s-a situat ”de partea dreaptă a istoriei, impunându-se pentru statul de drept, democrație, libertate și transparență”. (American Jewish Committee, SUA, 2017) sau placheta „Martin Buber” pentru „...aplicarea principiului dialogului și a valorilor umaniste în viața publică și în viața PERSONALĂ (!!!!, așa ceva...n.n.), cât și pentru manifestarea deplină și autentică a responsabilității politice și sociale în România și la nivel european”... înmânată de Fundația Euriade, Olanda, 2016.

Coană Europo și Unchiule Sam, bre! păi, ia luați-l voi pe ăsta de pe capul nostru, că văd că pentru domniile-voastre e bun de tot! Luați-l și puneți-l voi în vitrină, acolo, în vest, că noi, ăștia din sud-est, nu-i apreciem calitățile excepționale! Ci, pentru noi, e chiar odios.

Cum odios ar fi orice ȘEF DE STAT care le-nvârte și le potrivește pe toate după mintea lui înceată și încăpățânată, însă când printre „aranjamentelor” lui de culise izbucnesc, de 16 ori într-un an și jumătate, flăcări prin ferestrele spitalelor, lăsând în urmă cadavre carbonizate, se uită peste umăr ca să-și dea seama cine oare o fi condus în ultimii ani acest stat pe care-l consideră EȘUAT!!!
....................................................................................

P.S. Nu încetez să mă întreb și să mă frământ: oare cum o fi reușit cel supranumit FICUSUL DE COTROCENI... DULAPUL... ROBOTUL... MARELE MUT... PĂMĂTUFUL NAȚIONAL, etc. să aplice „...principiul dialogului și al valorilor umaniste în viața PERSONALĂ”? Așa cum atât de frumos au remarcat cei de la Fundația Euriade...

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews