ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Kiev vorbește fățiș de revizuirea Memorandumului de la Budapesta, prin care, în 1994, Ucraina a renunțat la al treilea arsenal nuclear din lume.

Cazul ajutoarelor militare pentru Ucraina seamănă flagrant cu cel al restricțiilor din timpul COVID.

Dictatura Sanitară a început blând, cu sfaturi despre spălat pe mâini, dezinfectat și distanțare fizică.

S-a înăsprit gradual. Au apărut Măștile și Lockdownurile. Apoi Vaccinarea cvasi-obligatorie și Certificatul Digital.

În Ucraina, implicarea Occidentului în război a început cu materiale umanitare și sanitare. Au urmat apoi căștile, bocancii și alte efecte militare.

La scurt timp, pe agendă au apărut armele: mai întâi cele ușoare și muniția. Apoi arme grele: blindate, obuziere.

Acum, Occidentul a căzut de acord să trimită în Ucraina tancuri . Dar chiar în ziua în care s-a pecetluit „Coaliția Tancurilor”, Volodimir Zelenski a mulțumit și a cerut rachete cu rază și mai lungă de acțiune decât HIMARS și avioane de luptă F16.

Polonia s-a arătat deja gata să trimită F16 în Ucraina. E o chestiune de zile/săptămâni până când o vor face și Statele Unite.

Dar apetitul belicos al Kievului pare de nesatisfăcut. Tot nu e destul.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Alexei Makeev, a dat de înțeles cât se poate de transparent că țara sa dorește arme nucleare.

Într-un interviu exploziv (deocamdată, doar la figurat) acordat Deutsche Welle, Makeev ridică problema revizuirii Memorandumului de la Budapesta, din 1994, prin care Ucraina renunța la arsenalul nuclear sovietic în schimbul unor garanții internaționale de securitate.

Acum, ambasadorul ucrainean constată că aceste garanții de securitate nu au funcționat și afirmă:

„Rusia a încălcat Memorandumul de la Budapesta, iar noi nu am primit sprijin total în materie de securitate de la Statele Unite, de la Marea Britanie și de la alte state nucleare. A fost un semnal prost pentru toate țările lumii, care au înțeles că DOAR ARMELE NUCLEARE LE POT SALVA de atacul unor asemenea agresori.”

Sublinierea ne aparține.

Ambasadorul s-a grăbit totuși să precizeze că, deși Kievul dorește începerea unor discuții privind situația nucleară a Ucrainei, nu are încă o „propunere fermă”.

În iunie 2022, europarlamentarul polonez Radoslaw Sikorski, fost ministru al Apărării și fost ministru de Externe, afirma că Occidentul are dreptul de a furniza Ucrainei arme nucleare.

Cu cinci zile înainte de invazia Rusiei, pe 19 februarie 2022, la Conferința pentru Securitate de la München, Volodimir Zelenski anunța că va iniția negocieri cu semnatarii Memorandumului de la Budapesta

În cazul în care nu va primi garanții de securitate suficiente, a conchis Zelenski, „Ucraina va avea toate drepturile de a crede că Memorandumul de la Budapesta nu a funcționat, și atunci întregul pachet de decizii din 1994 va fi pus sub semnul întrebării”.

Așadar, inclusiv statutul nuclear al Ucrainei.

La dezmembrarea Uniunii Sovietice, armele nucleare stocate pe teritoriul Ucrainei reprezentau al treilea arsenal nuclear din lume, după cele ale Rusiei și Statelor Unite.

Deși în urmă cu un an părea greu de crezut, Amenințarea COVID a fost înlocuită de o Teroare și mai mare: cea Nucleară.

Toate scenariile duc spre Șobolanizarea Omenirii.