ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnule Ministru,

Dacă-și mai imagina cineva că vă interesează părerea cadrelor didactice, a părinților și a elevilor cu privire la "reforma” dumneavoastră, așa-zisa dezbatere de marți, 23 august 2022, a spulberat și iluziile ultimului credul. Ați bifat cu succes "dezbaterea” cu numărul patruzeci și ceva (vorba premierului), în care râsul mânzește a fost răspunsul dumneavoastră la întrebările care v-au fost adresate!

Până la "dezbaterea” de marți credeam că ați ilustrat deja, cu alte prilejuri, întreaga măsură a disprețului dumneavoastra față de cei care vă plătesc, dar ne-am înșelat. Aveți resurse inepuizabile în acest domeniu - singurul, de altfel, în care aveți resurse...

Mărturisim că ne îngrijorează erorile logice din afirmațiile dumneavoastră. De ex: "La Sport, Muzică și Desen, 90 la sută dintre elevi au medii peste 9. Vom avea Calificative, elevii vor fi încurajați să participe la ore, fără presiunea notei". Care presiune?

Sau: "Matematica va fi susținută în școală și nu dezavantajată [....] Matematica este esențială pentru formarea gândirii logice [....] proba de matematică va fi o probă foarte importantă [....] Matematica NU va fi probă separată la Bacalaureat.” Evident, v-a obosit peste măsură reforma asta.

Nu ne vom opri la prevederile aberante ale proiectului dumneavoastră de lege, deoarece nu intenționăm să scriem un tratat despre aroganță, incompetență, ranchiună, mercenariat, ipocrizie, servilism, josnicie, autoritarism și insolență.

O să ne oprim doar la "Expunerea de motive privind elaborarea proiectului de lege a educației preuniversitare”, în care se precizează faptul că "prezentul proiect de lege este conceptualizat astfel încât România să aibă un cadru legal care să susțină procesul de aderare al (sic!) României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)" – adică scopul proiectului de lege este alinierea la agenda unei organizații supranaționale care are drept obiectiv dezvoltarea unor mecanisme sofisticate de supraveghere și evaluare a politicilor publice, monitorizarea cheltuielilor publice și promovarea agendei digitale, pentru crearea unei guvernanțe globale prin proceduri de strandardizare.

Deci proiectul urmărește, în mod explicit, cu totul alte interese decât interesul nostru național și binele copiilor noștri. V-a mandatat poporul român în acest sens? A exprimat poporul român vreo dorință de aderare la OCDE?

Întrucât, în mod evident doriți să reformați un domeniu pe care nu-l înțelegeți, avem convingerea că este timpul să vă întoarceți la activitatea de proiectant în domeniul canalelor de irigații, pentru care credem că aveți vocație.

Nu vă cerem să vă dați demisia de onoare deoarece v-am pune în mare dificultate, noțiunea fiindu-vă străină. Probabil preferați huiduielile "la scenă deschisă”.

Prin notificarea care v-a fost trimisă de Alianța Părinților ați fost pus în întârziere în mod legal. Urmează și răspunderea. Penală!

Cu respect (atât cât ne inspiră comportamentul dumneavoastră),

Prof. Popa Olimpia

via ActiveNews

Citiți și Alianța Părinților: OPRIȚI-L PE GROPAR! Toată activitatea domnului Cîmpeanu reprezintă punerea în operă a unei agende care are drept obiectiv distrugerea a ceea ce a mai rămas din învățământul românesc