ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentele din Statele Unite se desfășoară cu o rapiditate halucinantă, astfel încât nici cei mai avizați analiști nu pot înțelege ce se întâmplă la Washington și încotro se îndreaptă lucrurile.

Un comentariu tulburător al lui Lawrence Kadish pentru Gatestone Institute pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.
 

*


Aceasta este probabil cea mai bună dar și cea mai proastă perioadă pentru dușmanii noștri.

Pe de o parte, au la Casa Albă un președinte ale cărui acțiuni reduc America la nivelul unei puteri mondiale confuze și slăbite.

Pe de altă parte, inamicii noștri încearcă să înțeleagă, la fel ca toți americanii, cine deține cu adevărat puterea la Washington.

Este oare un guvern fantomă de consultanți, de lobiști și de reșapați ai lui Obama?

Sau este cu adevărat un președinte care consideră un succes faptul că ajunge la elicopterul prezidențial fără ajutor?

Ne putem imagina că șefii serviciilor de spionaj ale dușmanilor noștri sunt serios muștruluiți de șefii lor supremi, deoarece nu le vine a crede ce pleașcă le-a picat pe cap: conducerea Americii să se prăbușească atât de rapid! Trebuie să fie o capcană!

Măcar de-ar fi adevărat!

Este explicabil că dușmanii noștri simt că este un moment unic în istorie. Sub Biden, America are acum o datorie națională care se ia la întrecere cu o gaură neagră.

Cifrele șomajului refuză să scadă, indicând fisuri adânci în economie. 

Granița noastră de sud rămâne mai mult o părere decât un punct de control.
 
Iar aliații noștri văd o națiune care a condamnat cu nonșalanță la moarte un număr uriaș de afgani care crederea cu fervoare în America, până când au văzut ultimul nostru C-17 decolând din Kabul.

Toate acestea ar putea sugera că există la Washington niște indivizi care exercită o putere enormă fără a se sinchisi de ceea ce Joe Biden ar putea gândi sau face, deoarece orice decizie ar lua ei oalele se vor sparge în capul lui Biden.

Dacă este adevărat, situația are toate caracteristicile unui coșmar.

Și totuși mai există un scenariu, la fel de terifiant. 

Dacă Biden nu este o unealtă în mâinile celor din spatele tronului?
 
Dacă a tăiat sforile trase de păpușari și dansează de capul lui?
 
Dacă duce politici și are inițiative foarte îndepărtate de ce era în capul celor care sperau că pot dirija acțiunile unui președinte al cărui comportament cognitiv ridică serioase semne de întrebare?

Așadar, fie-vă milă de bieții noștri dușmani! Nu știu sărmanii pe cine să mituiască, pe cine să intimideze și pe cine să recruteze!

Și apoi să plângem și America -  deoarece, dacă îi spunem lui Joe „a venit vremea să te cari” sau „trezește-te și mergi drept”, am putea fi victimele unei elite puternice de la Washington, care are intenția să ne nimicească viitorul.

Până la urmă, electoratul american este singurul care poate opri această prăbușire, atunci când va decide pe cine trimite în Congres în viitorul ciclu electoral.