ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„În această țară, ne putem controla propriile corpuri. Ni se spune mereu asta. Dar acum regulile s-au schimbat. În ceea ce privește vaccinul împotriva coronavirusului, liderii noștri nu sunt cu siguranță pro-alegere”. Este doar o concluzie a jurnalistului Tucker Carlson, vedeta Fox News, într-un comentariu despre vaccinuri, cenzura Big Tech și ocultarea unor informații.

Publicăm acest comentariu integral:

Lansarea vaccinului împotriva coronavirusului a fost însoțită de tipul de campanie de imagine corporativă pe care o asociați în mod obișnuit cu produse de larg consum, precum un blockbuster al Hollywood-ului sau noul iPhone. Se vorbește despre asta de dimineață până seara, fiind promovat de celebrități pe conturi Twitter, iar știrile sunt numai lapte și miere.

Chiar zilele trecute, tipul care l-a jucat pe Gandalf în trilogia „Stăpânul inelelor” a primit vaccinul și, ca în orice turneu media, paparazzi au fost acolo pentru momentul zero când i s-a bpgat acul în braț.

"Este o zi foarte specială", a declarat  Gandalf pentru Reuters. "Mă simt minunat. Nu aș avea nicio ezitare în a-l recomanda oricui. Mă simt foarte norocos că am fost vaccinat”,

Un lucrător medical din Juneau, Alaska, se simte, de asemenea, norocos. A primit vaccinul acum două zile. Femeia nu avea antecedente de alergii, dar în câteva minute a dezvoltat o reacție anafilactică severă la aceasta și apoi a avut probleme cu respirația. A trebuit să petreacă noaptea în camera de urgență, însă, potrivit medicului care a tratat-o, era  ”entuziasmată că a primit vaccinul și beneficiile pe care i le va oferi în viitor”.

Cum ar trebui să răspundem noi, ceilalți, la o astfel de campanie de marketing? Ei bine, cu oarece neliniște. Chiar dacă susțineți puternic vaccinurile - și noi le susținem- chiar dacă recunoașteți câte milioane de vieți au fost salvate în ultimii 50 de ani de vaccinuri - și noi recunoaștem - totul pare cam mult. E prea sclipitor totul. Mai bine să tratezi americanii ca pe niste adulți, să explici beneficiile, să fii sincer cu privire la riscuri și să-i lăsăm pe ceilalți să decidă.

În această țară, ne putem controla propriile corpuri. Ni se spune mereu asta. Dar acum regulile s-au schimbat. În ceea ce privește vaccinul împotriva coronavirusului, liderii noștri nu sunt cu siguranță pro-alegere. Opinia lor este „Fă ceea ce ți se spune și nu te plânge!”. Fără întrebări incomode. Acestea nu sunt doar sugestii. Sunt reguli, iar Silicon Valley intenționează să le aplice.

Twitter a anunțat o nouă politică pentru a cenzura orice anchetă neautorizată cu privire la vaccin sau, așa cum a spus compania, „narațiuni false sau înșelătoare despre vaccinările COVID-19”. Printre altele, Twitter cenzurează orice afirmație conform căreia acest vaccin ar putea fi utilizat pentru „controlul populațiilor”.

Deci orice ai face, nu spune că acesta este control social. Dacă o veo face, cei mai bogați și puternici oameni din lume vor acționa în perfectă coordonare pentru a te reduce la tăcere imediat. Din nou: nu există control social aici, dar dacă sugerați altfel, Twitter vă va cenzura.

În plus, Facebook a decis acum că trebuie să „construiască cererea de vaccinare în comunitățile din întreaga lume”, împărtășind „informații liniștitoare” despre obținerea vaccinului. Mark Zuckerberg era un magnat al tehnologiei. Acum a devenit un agent de marketing profesionist care ajunge să controleze conversația despre produsul pe care îl vinde. Facebook a anunțat că va elimina „orice dezinformare” pe care o vede despre acest vaccin.

Nimic din toate acestea nu inspiră încredere. Cenzura nu va convinge o singură persoană să se vaccineze împotriva coronavirusului. De fapt, va avea efectul opus. Dacă vrei să lansezi o campanie națională de vaccinare, primul lucru de care ai nevoie după vaccinul în sine este încrederea socială. Oamenii trebuie să aibă înceredere că autoritățile știu ce fac, altfel nu vor participa.
 
Cenzura este inamicul încrederii sociale.
Odată ce populația înțelege că cenzurezi informațiile critice, încrederea se evaporă și oamenii devin suspicioși. Ei încep să se întrebe dacă vaccinul este la fel de sigur și eficient pe cât  pretinzi tu că este. De ce trebuie să minți despre asta? De ce ne ameninți dacă nu vrem? Dacă vrei ca oamenii să ia vaccinul, ei trebuie să aibă încredere în vaccin. Și dacă vrei ca aceștia să aibă încredere în el, trebuie să îi lăși să vorbească liber despre asta. Acest lucru a fost întotdeauna adevărat, dar autoritățile au întârziat mult timp să înțeleagă acest lucru.

Variola a fost prima boală contagioasă controlată de un vaccin. A fost o boală oribilă și de sute de ani oamenii s-au temut de ea, dar și ei s-au temut de vaccin.
 
La fel ca majoritatea vaccinurilor, putea avea efecte secundare semnificative, inclusiv moartea. În cele din urmă, vaccinul împotriva variolei s-a dovedit a fi efiecient. A salvat mult mai mulți oameni decât a durut. Dar oficialii guvernamentali nu ar putea fi deranjați să explice cu răbdare acest lucru. Deci, în schimb, au folosit forța. Sună familiar?
Mai multe state americane au obligat vaccinarea împotriva variolei în 1853. Guvernul britanic a făcut același lucru. Regulile erau simple: iei vaccinul și taci. Dar un bărbat numit George Bamford nu s-a conformat. Nu își dorea ca copiii săi să fie vaccinați împotriva variolei și avea motive întemeiate pentru asta: vaccinul îl omorâse pe unul dintre  copiii săi. Problema a ajuns în instanță, dar justiției nu i-a păsat. I-au oferit lui Bamford o alegere: Plăești o amendă mare sau mergi la închisoare.

Inevitabil, mulți oameni au luat partea lui George Bamford. În Statele Unite și Marea Britanie s-au format ligi naționale anti-vaccinare. Zeci de mii de manifestanți au ieșit în stradă pentru a protesta. Oameni precum Frederick Douglass i-au susținut. În cele din urmă, guvernul britanic și-a încheiat politica de vaccinare forțată. Lecția a fost clară: dacă vrei ca oamenii să se vaccineze, trebuie să îi convingi să se vaccineze și trebuie să o faci cu rațiune. Minciuna și forța nu funcționează.

Cu toate acestea, odată cu liderii cu noștri actuali, uneori ai impresia că minciuna și forța sunt la putere. Dacă te pot manevra în continuare ca și cum ai fi un animal, dacă te pot cenzura când începi să pui întrebări dificile, poate nu vei observa cât sunt de incompetenți. 
În acest sens, vaccinul împotriva coronavirusului nu este doar un vaccin, ci sursa puterii lor. În această săptămână, pe MSNBC, un expert medical notoriu, Dr. Vin Gupta, a explicat că scopul vaccinului nu este să vă reluați viața normală, productivă, fericită, fără mască. Asta ne-au promis acum câteva luni. De aceea, așa mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare vaccinul. Dar asta nu mai se aplică. Acum ne spun că, chiar și cu un vaccin, unul pe care vă vor determina să luați, va trebui să tot să stați singur acasă, cu fața acoperită.

GUPTA: „Doar pentru că te vaccinezi cu a doua doză nu înseamnă că ar trebui să participi la lucruri precum călătoria în mijlocul unei pandemii scăpate de sub control sau că ai scăpat de măști. Totul se aplică până când toți obținem injectezi cu două doze. Nu lăsați garda jos doar pentru că ați fost vaccinat”.

Pentru a fi clar, majoritatea americanilor susțin vaccinurile. Istoricul vaccinurilor este mai bun decât pentru orice  alt medicament. Este baza medicinei moderne. Dar oamenii ca Gupta discreditează vaccinurile, nu teoriile conspirației. Oameni ca el creează teorii ale conspirației, deoarece mint foarte clar.

„Nu lăsa garda jos”? Ce înseamnă asta, mai exact? State precum Texas și Florida au lăsat garda jos, relativ vorbind. Aceste state permit oamenilor să mănânce în restaurante și să-și vadă familiile și încă au mai puține decese de coronavirus decât statul New York, un loc în care este o crimă să trăiești o viață normală. Texas și Florida au mai mulți oameni decât New York și mult mai multă libertate, și totuși New York a văzut mai mulți oameni morți din cauza COVID-19. Explică asta!”