ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși spectaculosul președinte Donald Trump a câștigat alegerile la urne cu peste 74 de milioane de voturi, cel mai mare număr de voturi obținut în istoria americană pentru un președinte în funcție care candidează la un al doilea mandat, contracandidatul său democrat, Joe Biden, a fost confirmat cu întârziere, pe 7 ianuarie, în Senat și Congres (Senat + Camera Reprezentanților), și, fără intervenția Armatei, ar trebui să depună jurământul pe 20 ianuarie. Cu Joe Biden președinte, SUA pune cruce democrației, votului popular și intră pe față într-o nouă eră, a oligarhiei și tehnocrației. Iar Noua Ordine Mondială,The Great Reset, facilitată de teoria covidului și de multiplele vaccinuri, poate începe. (Profesorul marseiez Didier Raoult spunea că vaccinul este foarte necesar pentru... salvarea economiei.)

În America, republica a fost întotdeauna mai importantă decât democrația. Apoi imperiul a surclasat republica. Acum, Guvernul Mondial, folosindu-se de imperiul american în derivă, va încerca să se instaleze peste tot, inclusiv în China, Rusia, India și Iran. Guvernul Mondial, elitele, oligarhii nu au nevoie de democrație. „Deplorabilii” americani, cu președintele lor populist, nu au făcut decât să-i încurce și să le întârzie „resetarea”. Cei doi președinți pe care ar putea să-i aibă America în următorii patru ani, Joe Biden și Kamala Harris, au fost finanțați la vedere de mari oligarhi cunoscuți și le sunt cu totul devotați acestora. Politicienii sunt doar interpușii „tehnocratici” ai primilor 11-12 oligarhi ai planetei, marii miliardari. De ce se mai pretează totuși oligarhii la comedia democratică, la farsa alegerilor ? Pentru că totuși se tem de popor, de „We, the People”, pentru că vechile cadre publice sunt greu de înlocuit.

De altfel, democrația se găsește în cea mai proastă postură în toate cele trei mari democrații occidentale istorice : Marea Britanie, SUA, Franța. Franța are de câțiva ani „Biden”-ul său : Emmanuel Macron. Iar Partidul său Democrat se cheamă LREM (La République en Marche). Boris Johnson al Marii Britanii e de nerecunoscut după apariția covidului. Toate deciziile sale sunt discutabile și, după criticii săi, foarte proaste. În prezent, Marea Britanie suportă cel mai dur lockdown. În SUA s-a atins o nouă culme catastrofală a democrației, un nou record cu asaltul, înscenat sau nu, al Capitoliului. Un „manifestant” pitoresc s-a așezat în jilțul președintelui Senatului american în văzul întregii lumi. Imaginea va fi un fel de epitaf al democrației americane reprezentative. Militari în uniforme de polițiști (FBI?) i-au ghidat pe cameramani și pe ziariștii marilor canale de televiziune după ce le-au dat drumul în Capitoliu pretinșilor suporteri ai lui Trump (cu BLM și Antifa deschizători de uși și ferestre).

În aceeași zi de 6 ianuarie s-a aflat că locurile rămase vacante pentru Senat în Georgia au fost câștigate de Partidul Democrat. Metodele sunt izbitor de asemănătoare cu cele folosite în cele șase swing states, atât de disputate, și despre care justiția a refuzat să se pronunțe. Din acest motiv, alegerea lui Joe Biden președinte va fi etern contestată. 

După unele scurgeri de informații, o mână de democrați și de republicani pârâți (RINOs – Republicans In Name Only – „republicani numai cu numele”) ar intenționa să invoce al 25-lea Amendament pentru a-l destitui pe Donald Trump și a-l instala pe Mike Pence ca președinte pentru cele câteva zile rămase până la inaugurarea din 20 ianuarie. O idee absurdă și imposibil de pus în practică într-un timp atât de scurt. Mike Pence e acuzat de suporterii lui Donald Trump de trădare. Numirea lui Pence l-ar transforma în comandant-șef al Armatei și ar îndepărta pericolul declanșării Legii Insurecției de către Donald Trump. Tot după știri greu de verificat, Trump s-ar găsi la Centrul de Comandă al Armatei din Texas, lângă Abilene, nu departe de Dallas.

Cu jurământul depus în 20 ianuarie 2021 și înscăunat președinte al SUA, Joe Biden va fi veșnic pus în discuție și nu numai de alegătorii lui Donald Trump. Singura soluție pentru reabilitarea democrației americane ar fi fost și rămâne anularea alegerilor din 3 noiembrie 2020 și organizarea de noi alegeri atât pentru președinție, cât și pentru Senat și Camera Reprezentanților. Fără vot prin poștă și mașini dubioase cu care s-au fraudat alegeri în SUA și în alte țări. Faptul că justiția nu s-a exprimat în legătură cu validitatea alegerilor joacă de acum împotriva lui Joe Biden și a Partidului Democrat. Pentru că poporul american nu poate fi ascuns și nici abuzat până la capăt de Guvernul Mondial și de Noua sa Ordine, SUA intră într-o epocă de mare instabilitate. Căci ori de câte ori poporul intră în locurile rezervate Puterii (Bastilia-1789, Petrograd-februarie 1917, București-decembrie 1989, Moscova-1991 etc.) se termină o lume și începe o alta.