ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adevărul nu mai poate fi ascuns: el este scos la lumină de cifrele statistice reci.

O analiză realizată de Vasko Kohlmayer în American Thinker pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

Pentru a ne face o idee despre cât de periculoase sunt vaccinurile anti-COVID nu trebuie decât să privim cifrele VAERS, organism gestionat de guvernul federal american.

După cum probabil știți, VAERS este acronimul de la Vaccine Adverse Event Reporting System (Sistemul de Raportare a Reacțiilor Adverse la Vaccin).

Sistemul este gestionat împreună de CDC (Centrul pentru Controlul și Combaterea Bolilor) și de FDA (Administrarea Hranei și Medicamentelor).

Iată cum este VAERS prezentat pe site-ul FDA:

„VAERS este un sistem de alertare timpurie folosit pentru a monitoriza reacțiile adverse care survin după vaccinare. VAERS este sistemul din prima linie al unui program complet de supraveghere a siguranței vaccinurilor în Statele Unite...

„VAERS le oferă experților în siguranța vaccinurilor informații prețioase pentru ca aceștia să poată evalua posibilele probleme de siguranță ale vaccinurilor, inclusiv ale noilor vaccinuri COVID-19.

„Este deosebit de utilă depistarea formelor neobișnuite sau neașteptate de probleme de sănătate (numite și «efecte adverse») care ar putea indica o eventuală problemă de siguranță cu un vaccin.”

Apărut în 1990, VAERS a fost creat cu scopul de a înregistra cât mai multe reacții adverse la vaccinuri, pentru a-i alerta pe experții în sănătate în legătură cu potențialele probleme.

Graficul de mai jos prezintă numărul deceselor raportate de VAERS în fiecare an, de la inaugurarea sa.

După cum puteți remarca, cifrele anuale s-au păstrat la niveluri relativ stabile din 1990 până în 2020, în general sub 400 de cazuri.

Totalul general al tuturor deceselor raportate în toți acești ani este de 5.178. (Puteți citi analiza VAERS pe această temă AICI.)

Situația s-a schimbat dramatic la sfârșitul anului 2020, când a început vaccinarea anti-COVID.
 
Din acel moment sesizăm o explozie a deceselor raportate. Creșterea a fost atât de rapidă încât linia graficului este aproape verticală.
 

Pe 26 noiembrie 2021, numărul deceselor raportate prin VAERS, legate de vaccinurile COVID, era de 19.532.

Este deopotrivă uimitor și elocvent faptul că în cursul ultimelor 11 luni au fost mai multe raportări de decese în urma vaccinurilor COVID decât în urma tuturor celorlalte vaccinuri luate la un loc, în ultimele trei decenii.

Acest lucru ar trebui să tragă o mulțime de semnale de alarmă, deoarece este un indiciu clar că s-ar putea să există o mare problemă cu vaccinurile COVID și că aceste produse farmaceutice autorizate în grabă provoacă moartea la o scară fără precedent.

Cifra de 19.352 de morți nu ne oferă totuși o imagine precisă a situației. Pentru a avea o idee cât de cât mai apropiată de realitate, această cifră trebuie ajustată cu doi factori.

Primul se referă la însăși natura VAERS, în timp ce al doilea are legătură cu modul în care sunt colectate informațiile.

Mai întâi, însă, trebuie să recunoaștem că nu toate decesele semnalate în VAERS sunt cauzate de vaccinuri. Pentru a vedea de ce, trebuie să înțelegem diferența dintre o legătură teporală și una cauzală.

Chiar dacă majoritatea deceselor semnalate survin în mod normal într-un interval relativ scurt după vaccinare – în general, de la câteva zile la câteva săptămâni – aceasta nu înseamnă în mod necesar că toți cei decedați după vaccinare au murit din această cauză.

În anumite cazuri, persoanele care figurează pe listele VAERS au murit din cauze fără nici o legătură cu vaccinul, ci doar au fost injectate în proximitatea temporală a decesului lor.

Pentru a evita o exagerare a situației privind datele VAERS este de aceea important să ținem minte că cazurile raportate nu implică în mod necesar cauzalitatea.

Prin urmare, întrebarea care se pune este în ce proporție cazurile înregistrate de VAERS sunt legate cauzal de vaccinare.

Pentru a face o astfel de evaluare, folosim rezultatele unui studiu, validat de comunitatea științifică, care a examinat această chestiune.

Titlul studiului este „Evaluarea cauzalității efectelor adverse semnalate de VAERS”, a fost publicat în 2012 și îl puteți citi AICI.

Studiul a descoperit o legătură de cauzalitate „sigură” sau „probabilă” între vaccinuri și efectele adverse în 23% dintre înregistrările în baza de date VAERS.

În alte 20% din cazuri, cauzalitatea este considerată „posibilă”.

Pentru a nu umfla artificial cifrele noastre, vom presupune că o legătură cauzală „sigură” sau „probabilă” există în doar 20% din decesele înregistrate în VAERS în legătură cu vaccinurile COVID.

Cu alte cuvinte, vom presupune că în 8 din 10 cazuri înregistrate, vaccinurile NU au fost responsabile pentru decesul persoanei respective.

Vom aborda această atitudine precaută în ciuda faptului că, în majoritatea cazurilor, cei care au completat înregistrarea – majoritatea, profesioniști care lucrează în sistemul sanitar – au considerat că decesul raportat a survenit ca urmare a vaccinului.

Altfel spus, vom presupune că cei care au făcut înregistrările s-au înșelat în 80% din cazuri.

Dacă ajustăm cifra de 19.532 cu această variabilă, obținem 3.906 (19.532 x 0,2). Acesta ar fi numărul deceselor care au drept cauza sigură sau probabilă vaccinurile COVID, în cadrul înregistrărilor VAERS.

Această cifră nu reflectă în mod corect nivelul decesurilor provocate de vaccinuri, din cauza faptului binecunoscut că cifrele VAERS sunt mult sub-raportate.

Această sub-raportare este cauzată de o multitudine de motive. Majoritatea medicilor, de pildă, sunt puternic presați de timp și nu doresc să participe la procesul administrativ mare consumator de timp al înregistrării, sarcină pentru care nu primesc nici un ban.

De asemenea, medicii sunt în general puternic descurajați de atmosfera în care lucrează pentru a raporta acest fel de informații, astfel încât să nu arunce o lumină nefavorabilă asupra produselor farmaceutice care reprezintă fundamentul medicinei moderne.

Oricum, este un fapt incontestabil că doar o mică parte din efectele adverse reale ajung să fie semnalate în sistemul VAERS.

Unele autorități estimează că această parte este de 1% sau mai puțin. Unul dintre aceștia este dr. David. A. Kessler, fost comisar al FDA, care, în sprijinul tezei articolului său din 1993, a realizat un studiu care a descoperit că „doar 1% dintre efectele adverse grave sunt raportate către FDA”.

Kessler ar trebui să știe despre ce vorbește, dat fiind că, pe lângă înalta sa calitate de responsabil în sănătate publică, este și titularul unei diplome în medicină la Harvard și al unei diplome în drept la Chicago.

Punctul de vedere al lui Kessler a fost confirmat de un raport din 2010 al Harvard Pilgrim Healthcare pentru Departamentul american de Sănătate și Servicii Sociale, care a ajuns la concluzia că „mai puțin de 1% dintre efectele adverse legate de vaccinuri sunt semnalate” (a se vedea pagina 6 a raportului).

Ronald A. Kostoff este un alt cercetător american de anvergură care consideră că 1% este estimarea corectă. Într-un articol recent, el scrie că „din punct de vedere istoric, s-a demonstrat că VAERS raportează circa 1% din efectele adverse ale inoculărilor cu vaccinuri”.

Dacă aceste autorități au dreptate, atunci factorul de sub-raportare (URF) al bazei de date VAERS este de 100.

Pentru a se asigura că privilegiază prudența mai degrabă decât opusul ei, unii cercetători folosesc un URF mai conservator în analizele lor.

Steve Kirsch, de exemplu, utilizează în general în calculele sale factorul de sub-raportare 41.
 
Nivelul cel mai scăzut al URF pe care acest autor l-a întâlnit în lucrările unor analiști credibili este de 36.

Pentru a fi cât mai conservatori cu putință, și noi vom folosi această cifră în analiza noastră.
 
Dacă ajustăm cifra noastră VAERS cu această variabilă, vom obține rezultatul de 140.616 (3.906 x 36). Acesta ar reprezenta numărul americanilor uciși de vaccinurile COVID într-o perioadă de mai puțin de 12 luni, începând de la jumătatea lunii decembrie 2020 până pe 26 noiembrie 2021.

Nu uitați că toate cele de mai sus reprezintă o estimare foarte prudentă, la care am ajuns luând în calcul o legătură de cauzalitate de 20% pentru înregistrările deceselor semnalate în VAERS și un factor de sub-raportare de 36.

Însă acestea reprezintă, probabil, o subestimare grosolană a situației reale.

Folosind ipoteze mai puțin conservatoare, numeroși cercetători au asumat un număr de decese mai ridicat. Steve Kirsch, Jessica Rose și Matthew Crawfor, de exemplu, au estimat în studiul lor că vaccinurile au făcut probabil 150.000 de morți până la data de 28 august 2021.

Dacă utilizăm factorul de sub-raportare de 100 preconizat de David A. Kessler, Ronald Kostoff și Departamentul Sănătății și Serviciilor Sociale, vom ajunge la cifra de 390.600 de decese atribuite vaccinurilor COVID.

Este foarte probabil că această cifră este mai apropiată de numărul real de decese decât cea pe care am obținut-o noi pe baza ipotezelor noastre prudente.

Oricum, putem afirma cu un grad de certitudine considerabil că, pe baza cifrelor VAERS, este foarte probabil că vaccinurile COVID au ucis sau au contribuit direct la decesul a cel puțin 140.000 de americani.

Pentru a ne face o idee despre această perspectivă, în mai puțin de 12 luni, un număr mai mult decât DUBLU de americani a umurit din cauza vaccinurilor COVID decât au fost uciși în TOT RĂZBOIUL din Vietnam.

Luând viața atâtor persoane într-o perioadă de timp atât de scurtă, vaccinurile COVID sunt produsele farmaceutice cele mai criminale puse vreodată în circulație.