ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Flavia Groșan, medic cu specializare în pneumologie, a apărut într-o emisiune de seară a postului de televiziune care ba e lider, se laudă el, ba e victimă, se lamentează tot el. Nu mă uit, de obicei, aici, iar când o fac sunt mânat mai mult de curiozitate. Vreau să văd ce haine și-au mai cumpărat invitații, ce pantofi mai poartă sau cât de bine s-au îngrășat. E un semn de bunăstare, în fond. Alteori mai dau pe acolo ca să mă minunez de cetățeanul Gâdea sau Gîdea, niciodată nu am știut cum e corect, să mă minunez zic, de părul lui negru, da’ negru, dom’le, cum crește el fără un fir alb măcar. Am eu o bănuială, dar cred că fetele de la machiaj au semnat o clauză de confidențialitate care nu le lasă să spună mai mult.

Doamna doctor Flavia Groșan, deci, a apărut la Antena 3 într-un interviu. A relatat succint despre metoda ei personală de a vindeca bolnavii de Covid 19. Nu este una și aceeași cu cea impusă de protocoalele impuse de nu știu ce specialiști. A găsit dumneaei o soluție aparte care, ce să vezi, a dat rezultate incredibile. Și chiar a dat, fără glumă.

Nu i s-a lipit de buze numele ziarului

În stilul lui inconfundabil, de parcă trăgea de sfoara clopoțelului care anunță deschiderea bursei, Gâdea sau Gîdea, oricare dintre ei, anunță tema. Cea de care vorbeam mai sus. Și o face după tipicul Antenei 3. O informație apărută pe un site de știri vorbește despre un medic care are propria metodă de a vindeca bolnavii de Covid 19. Nu am pretenția că am reprodus cu maximum de fidelitate vorbele prezentatorului, dar asta era ideea. Am pretenția, în schimb, ca frații Gâdea/Gîdea să acorde un minim de respect colegilor de breaslă și muncii acestora. „Un site de știri” ori este o șmecherie de maidan ori este o altă tentativă de a trece în palmaresul Antenei 3 ceea ce nu-i aparține.

Știrea de care făcea vorbire era, în realitate, un articol semnat de colega mea, Claudia Marcu, de la care s-a inspirat. Și nu era vorba de site, ci de ziarul Național, cu o apariție neîntreruptă vreme de 24 de ani. Altfel zis, cu 14 ani mai devreme de când el a devenit realizator de programe tv. Evident, ziarul are și un site, dar și acela are un nume. Exact același care lui Gâdea sau Gîdea nu i s-a lipit de buze.

Deontologeală frate, deontologeală

Mai multe publicații print sau în format electronic au preluat articolul sau fragmente din el. Accesările au depășit sigur 1 milion, aproape 600.000 fiind înregistrate pe site-ul ziarului Național la ora la care scriu. Cifrele nu-i spun nimic prezentatorului Antenei 3. Pe el l-a interesat doar să dea lovitura de presă, cum îi place să spună. O lovitură la care nu a avut nicio contribuție, căci era produsul altora. Al unora care au și nume și prenume, și ziar autentic, și site. Nu este prima oară când duetul Gâdea-Gîdea recurge la asemenea manopere. A mai pățit-o și Cătălin Tache, care s-a trezit văduvit de vreo două subiecte, producție proprie, de se uita cruciș la televizor și nu înțelegea de ce nu se citează sursa și numele autorului. Abia  după o zi, când m-am burzuluit la Antena 3, i s-au descleștat și ăsteia fălcile pentru a rosti, pe un ton reținut, numele ziarului Național. Altminteri cu pretenții și ifose de fecioară crescută și educată la Choisy-Mangâru, prezentatorul se rupe în figuri când vine vorba de deontologie. Când e s-o aplice îi rămâne, cum ar spune Răzvan Boanchiș, doar deontologeala.

Ce Covid? Geoană e baza

Aprecierile Claudiei Marcu, autoarea articolului, le găsiți publicate astăzi sub titlul „Curajul Flaviei Groșan, medicul minune fără ghilimele, și mizeriile Antenei 3”. Nu are rost să le reiau. Mie îmi rămâne să remarc atitudinea lui Radu Tudor, care, pe o rețea de socializare, doar că nu o scotea nebună pe Flavia Groșan. De ce? Pentru că depășea adevărul pe care Antena 3 vrea să îl impună? Pentru că metoda medicului Groșan intră în contradicție cu protocoalele lui Arafat, bun prieten și coleg de fundație SMURD cu Radu Tudor? Nu-mi permit să-i spun lui Radu Tudor ce gândesc despre el. Prefer să-l las în pasiunea lui pentru Geoană, subiect de maxim interes pentru el, pentru că, vorba aia, nici ei nu mai știu câți sunt.

UPDATE 19.03.2021 - Doctorița-Minune Flavia Groșan a dezvăluit SCHEMA DE TRATAMENT cu care a salvat peste 1000 de români de COVID. ActiveNews vă recomandă rubrica noastră TERAPIE și PREVENȚIE COVID