ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și cu pandemia cum rămâne?

Articolul de ieri al colegei mele, Claudia Marcu, „Medicii aruncă în aer pandemia. Covidul a ucis sub 300 de români”, preluat de presa care nu s-a nărăvit la pomana puterii, m-a pus și pe mine pe gânduri. 300 de români au murit, dar scriptele arată spre 30.000. Cum vine asta?

Nu mă refer în mod special la diferențele despre care s-a tot vorbit și care s-au adeverit. S-au amestecat toți morții la un loc, indiferent de afecțiune. Cancere, ulcere, blocaje renale, infarcturi, accidente vasculare cerebrale și câte or mai fi fost au fost trecute în partida Covid 19. În realitate, doar puțin spre 300 au murit din cauza virusului. Este greu de crezut că nimeni nu știa de potlogăria numărării amestecate din moment ce exista un ordin al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care reglementa cum se fac socotelile. Un pacient cu insuficiență renală testat pozitiv nu înseamnă că a murit din cauza Covid. Cui i-a folosit?

A fost nevoie de un număr mare de decedați pentru a menține starea de urgență? Nu știu câți au fost reali la declararea ei, dar este tot mai limpede că nu se îndeplineau criteriile minime necesare. Măsuri restrictive luate pe considerentul că ne aflăm în plină pandemie? Care pandemie, în condițiile în care acum se dovedește că diagnosticul Covid 19 a fost unul secundar, necum cauza principală a decesului? De unde atâta pandemie când lumea murea de infarct, și nu mai mult ca în alți ani?

Ce-a însemnat pandemia pe care Iohannis ne-o flutura deasupra capului ca pe o sabie? Cine răspunde pentru panica în rândul populației? Cine dă socoteală pentru o minciună în baza căreia s-au luat cele mai aberante măsuri, soldate cu efecte dezastruoase? Ion Cristoiu dă de veste că Iohannis va declara pandemia încheiată când va primi semnalul de la stăpânii lui. De ce nu aș crede? Care pandemie, cea cu 300 de morți sau cea cu aproape 30.000? E ca o conspirație mondială care nu a iertat nici România și care trebuia să ascundă altceva. Probabil că nu vom afla niciodată adevărul sau, în cel mai fericit caz, vom afla când va fi prea târziu. Până atunci, însă, cum rămâne cu pandemia care nu a fost? O pandemie cu peste 1 milion de bolnavi și doar 300 de morți. Nici dracul nu a văzut așa ceva.

NAȚIONAL