ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iarăși au luat-o lătrăii de la putere cu "pensiile speciale vor fi tăiate". Și te repezi și-ți zici: "În sfârșit!" Ca la urmă să afli că pensiile procurorilor și judecătorilor - singurele astronomice, cu adevărat nesimțite și o grea povară pentru buget - rămân și în continuare neatinse. De ce? Simplu: fără această Justiție, fără această unealtă sinistră, tagma tâlharilor politici n-ar fi existat și nici n-ar mai exista. În imagine - culmea aberației într-un stat de drept - Iohannis ține cuvântări juzilor de la instanța supremă (nici Ceaușescu n-a făcut așa ceva), ca să se știe cine-i șeful.

*Constituția României din 1952 (art 3): „Republica Populară Română s-a născut ca rezultat al eliberării țării de către forțele armate ale Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste de sub jugul fascismului și de sub dominația imperialistă." Deci Sovietele lui Stalin ne-au eliberat și, ca să le rămânem și mai recunoscători, ne-au strivit o statalitate multiseculară venind de la Regele Burebista însuși. Lucruri pe care unii dintre noi se fac că nu le înțeleg nici azi. Nu mai demult decât la textul precedent un comentator de pe această pagină îi imputa Regelui Mihai că, atunci când eliberatorii lui Stalin i-au cerut să plece din țară, a plecat și, citez, „ne-a abandonat în mâinile bolșevicilor. Ce i-ar fi putut face bolșevicii? L-ar fi ucis. Mihai I nu a putut face acest sacrificiu pentru țara sa.” Bineînțeles că viteazul comentator, care îi cerea Regelui să se sinucidă fără nicio noimă și în modul cel mai aberant cu putință, își ascunsese cu maximă precauție identitatea, de parcă bolșevicii ar fi mișunat pe scările blocului lui. Așa arată deci, și nu altfel, republicanii de strânsură ai lui Stalin și Conu Leonida. 

*„Au fost trimise în judecată 72 de dosare în legătură cu pandemia. Prejudiciul e de peste 4 miliarde euro” (procurorul-șef al DNA, 2 februarie, anul mântuirii 2023). 4 miliarde dintr-un foc deci. Ce va urma? Să ne vedem aici peste 30 de ani ca să vorbim ce-au făcut cu dosarele domnii judecători, aceste gărzi de corp ale gangsterilor politici. 

*Donald Trump tocmai a declarat că dacă era el președinte nu ar fi fost război în Ucraina. Ca unul care l-a susținut prin zeci de articole de presă (posibil ca în România să fi fost în privința aceasta cel mai constant susținător al său), sunt aproape sigur că s-ar fi întâmplat cum spune. El a mai declarat însă și că "Chiar și acum aș negocia pacea în 24 de ore". Dat fiind că legat de asta fostul președinte a făcut în ultimul timp mai multe declarații ce nu sugerau deloc (dimpotrivă) o soluție dreaptă pentru Ucraina devastată de o agresiune condamnată ferm de majoritatea țărilor lumii, personal i-aș cere să spună clar (mă încred în cuvântul lui) ce fel de pace are de gând să negocieze în 24 de ore. Și abia apoi l-aș mai susține; sau poate nu. 

*S-a adunat atâta ură și vrajbă între oameni și între popoare, și un potențial militar distructiv atât de mare, că numai Dumnezeu mai poate face ceva. În situația de azi mie unuia chiar îmi e greu să întrezăresc cale de întoarcere. De știut numai Dumnezeu știe ce va fi, dar eu asta simt. Doamne, miluiește-ne!

*Aflăm că SUA au reluat discuțiile cu Rusia zice-se pe tema controlului armamentelor. Mă rog să nu fie cumva, absolut nimic, pe tema ucrainenilor și peste capul lor. Ceea ce îmi pare practic imposibil, totuși, dacă mă gândesc la ororile fără precedent făcute de Putin în Ucraina, iar pe de altă parte la faptul că așa ceva nu poate rămâne fără consecințe după criteriile de minimă echitate ale lumii civilizate. Și, în sfârșit, dar dacă contactele între diplomația americană și rusă sunt abia ele peste capul lui Putin? 

*Am vrut să-mi scriu memoriile. Îmi ieșeau patru volume, mai groase ca ale lui Churchill dar mai subțiri ca ale lui Emil și Blandianei. Însă am constatat că aproape două volume nu-mi ajungeau să scriu ce porcării am făcut. Așa că am renunțat, că altfel ce Doamne iartă-mă memorii ar mai fi fost și alea?

 *La Sfântu Gheorghe, meciul din prima ligă de fotbal a fost oprit din cauză că așa zișii suporteri ai craiovenilor au scandat "Afară cu ungurii din țară". Ce să spun, ăsta nu-i naționalism, nici măcar naționalism extremist, ci prostie în stare pură; manipulată de pescuitorii în ape tulburi.