ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa a relatat că la mijlocul lunii trecute elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Colegiul Național „Școala Centrală” din București au fost duși să vizioneze filmul „Close” (ca activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Institutul Francez).
 
Alianța Părinților a adresat un protest conducerii Colegiului, incriminând inclusiv ceea ce Alianța a numit „mesajul principal” al filmului: "dacă o persoană de același sex îți face avansuri, adică manifestă față de tine <interes romantic>, trebuie să răspunzi acelor avansuri, deoarece altminteri acea persoană se va sinucide, iar tu te vei simți vinovat”. Protestul a rămas pentru un timp deja destul de lung, și la această dată, fără răspuns. Cele petrecute presupun desigur un comentariu categoric mai amplu decât ce voi scrie eu aici. Adică, pe de o parte, că promotorii ideologiei de gen stăruie într-un mod deja tracasant și respingător într-un mediu cultural categoric diferit, mai religios și cu perspective diferite asupra vieții sociale și a obiceiurilor decât în societățile de origine ale acestei ideologii. Într-un mediu cultural, religios și social ca al nostru ține de firea lucrurilor să respingi asemenea idei atâta vreme cât, aș da un singur exemplu, nouă nici prin minte nu ne-ar trece să producem filme cu copii heterosexuali la care să ducem copii LGBT cărora să le spunem că, dacă nu acceptă avansurile unei persoane de sex opus, acea persoană se va sinucide, iar ei se vor simți vinovați. Și, în sfârșit, cred că autoritățile din Educație ar trebui să se asigure că genul acesta de evenimente nu sunt puse la cale de persoane sau organizații rău intenționate și provocatoare, ce vor să acrediteze imaginea unei societăți românești ostilă alterității etc.

*Vacă bună de muls, Primăria Capitalei e din nou jinduită febril de pungașii PSD-iști.

*În capitolul 6 al Evangheliei după Luca găsim și acest verset: "Dacă dați împrumut celor de la care nădăjduiți să luați înapoi, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai”. La întrebarea dacă prin această învățătură Mântuintorul ne cere să dăm cu împrumut și să nu mai luăm înapoi, cred că răspunsul e evident negativ, după cum tâlcuiește și Sfântul Vasile cel Mare, în Omilie la Psalmul 14: "Atunci când vrem să dăm ceva unui sărac în numele Domnului, este un dar și un împrumut în același timp. Este un dar pentru că nu nădăjduim nimic în schimb, dar un împrumut pentru că Domnul plătește în locul aceluia, căci primind El mărunțișuri prin persoana săracului, va da în schimb daruri minunate.”
 

*"România educată"
 

"Educată" de Iohannis,

Țara noastră

E o proastă

Care rabdă o ciubotă

Să îi fie Vodă.

 
*Greta Thunberg, cea cu "încălzirea globală", are tot mai des probleme cu poliția de peste tot din cauza unor forme de protest încălcând legea. Mă tem că globaliștii prestidigidatori și mintea ei slabă vor conduce această copilă către un martiraj tragi-comic.
 
*Repet și aici, cei care tot caută nod în papură Ucrainei tocmai aflată sub teroarea rușilor sunt ori grei de cap ori rău intenționați. Pentru că dacă ucrainenii vor fi învinși, în pofida eroismului lor extraordinar - de un Putin criminal și nebun dar învingător - vom urma noi.

*Apropo de luna plină dumnezeiască din nopțile acestea pe cerul Bucureștilor, în popor există destule superstiții pe maginea ei, sumbre unele din ele. Asemenea prejudecăți existau chiar și în rândurile poporului ales, și chiar și în vremea Mântuitorului. Ne amintim de tatăl care s-a dus la El deznădăjduit, căzându-I în genunchi și zicând: "Doamne, miluiește pe fiul meu că este lunatic și pătimește rău, căci adesea cade în foc și adesea în apă'. Sfinții Părinți ai Bisericii noastre ne spun însă că nu luna cauza suferințele celui bolnav, ci diavolul. Care, pândind când era lună plină, intra în fiul „lunatic”, făcându-i astfel pe oamenii care vedeau cazuri de acest gen să învinovățească și să hulească lucrurile create de Dumnezeu ca și cum ar fi ele cauzatoare de rău.