ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Cu câteva ore înainte de decizia privind Schengen statul român (halal!) șade încă cu căciula în mână în fața Kaiserului de la Viena. Neducând pe nimeni mintea să le spună scurt austriecilor: Domnilor, votați Domniile Voastre cum vreți, dar să nu uitați un singur lucru (pe care altminteri îl știți mai bine decât noi), că nu doar România are nevoie de Austria, ci și Austria de România. P.S. La ora la care expediez textul redacției televiziunile ne informează că "Un desant de europarlamentari români și află la Viena și caută să discute cu cancelarul austriac”. Stau și mă întreb dacă poate să existe ceva mai caraghios decât atât.

*Părintele Patriarh tocmai a conferit Familiei regale o distincție instituită anul acesta de Biserica noastră. Da, Preafericite, asta-i calea pentru țară, restabilirea legăturii de veacuri dintre Biserică și Domn.

*Congresmenii democrați, sprijiniți de cei republicani, i-au luat președintelui Biden dreptul de a mai injecta armata. Ca să vezi decadență, nici Covidul nu mai e ce-a fost cândva...

*Putin a anunțat că va face o vizită, nu se știe când, în teritoriile ucrainene anexate în mintea lui plină de halucinații. La ce crime are pe conștiință, omul caută o nenorocire care să-l scape de ștreang. Cum ar fi o diversiune inventând o tentativă de asasinat din partea ucrainenilor - care altminteri ar avea tot dreptul să procedeze astfel. Și să nu uit, simpatizanților de pe aici ai criminalului v-ar plăcea ca și copiii și nepoții voștri să-i aștepte pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun asemeni copiilor ucrainenilor?

*În dosarul Ucraina Victor Orban sabotează deja pe față UE. Probabil că va veni și aici o scandență, la care Ungaria va plăti cumva nedrept pentru orgoliul și capriciile acestui om.

*Până la vârsta de acum am făcut suficiente porcării ca să mă căiesc până în ultima clipă a vieții, și să nu mă  îndreptățesc vreodată din faptele mele.

*Compatrioți ciopor ironizând pe Hagi pentru gramatica lui aproximativă; unii chiar încrâncenați și răutăcioși, și pe care îi poți bănui că ei înșiși au aflat abia după ce au luat bacul că "ia" se scrie și despărțit. Acum dacă cineva ar vrea să fie răutăcios i-ar întreba pe cârcotași dacă e vreunul printre ei care să fi atins în profesia lui performanțele lui Gică în fotbal. Sau, și mai răutăcios, dacă li s-ar da să joace o minge nu s-ar dovedi ei mai caraghioși decât Gică fotbalistul cu gramatica lui câteodată suferindă. Așa că zic să-și vadă fiecare de treaba lui ca să fie bine și să nu fie rău.

*În ultima lună zeci de milioane de brazilieni s-au ridicat împotriva fraudelor de la recentele prezidențiale. Iar armata ar putea interveni pentru a împiedica instalarea președintelui socialist ales fraudulos. Ceva fără precedent, la care liderii occidentali s-ar cuveni să ia aminte. Dar, apropo, ați auzit la vreo televiziune un singur cuvânt despre cele din Brazilia?

*La ortodocși, preotul (până și cel pe care noi îl credem "cel mai nevrednic”) face ceea ce nici îngerii, nici heruvimii și serafimii nu pot să facă: la cererea lui Duhul Sfânt se pogoară și preface pâinea și vinul în Trupul și Sângele Domnului. Desigur că nu se cuvine să facem din asta un merit al nostru, ci să fim pururea recunoscători bunului Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat.

*Guvernul a mai scos una, că pensiile militare vor crește diferențiat, în funcție de actualul lor cuantum. Ceea ce e mai mult decât o discriminare, e o tâmpenie. Care într-o țară încă în viață ar duce la zeci de mii de procese. Guvernul lui Moș Teacă Minte Seacă...

*Putin și Lavrov sunt când "surprinși" când "indignați" de luările de poziție și criticile venite zilnic, de mai peste tot din lume, la adresa crimelor lor. Te cred și eu, se strânge ștreangul...

*Ia, puțină liniște și atenție aici la două declarații recente. „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtășit. În rest, nu are de ce să ne fie teamă. Sunt un om normal și cred. Credința se trăiește și se arată prin ce facem, și dacă facem bine atunci înseamnă că avem credință. Nu e greu să faci bine în politică” (prim-ministrul Ciucă, șef la PNL). "N-am luat o decizie dacă voi candida la președinție. Haideți să schimbăm în primul rând unde a greșit PSD” (președintele PSD Marcel Ciolacu). Citești și te ciupești, să fii sigur că nu visezi. Și totuși, deocamdată eu n-aș arunca cu flori. Dar nici cu pietre.

*Mergeam azi pe stradă socotindu-mi niște sume din conturi, și la un moment dat mi-am dat seama că am trecut pe lângă Domnul Iisus. M-am întors din drum dar nu mai era acolo.