ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când le zici despre crimele lui Putin din Ucraina, simpatizanții lui (în general oameni cărora nu prea le-a plăcut istoria la școală) te iau la întrebări despre ce-au făcut americanii în Afganistan, Siria și nu mai știu pe unde. Făcându-se că nu știu împotriva căror orori au intervenit SUA în asemenea cazuri. Sigur că americanii au făcut și greșeli, pe care când a fost cazul le-au asumat - Irakul, de exemplu. Însă nimeni dintre acești oameni care, ca români, simpatizează în chip aproape masochist cu sceleratul KGB-ist, nu s-a întrebat vreodată cum ar fi arătat lumea fără SUA. Ce final ar fi avut Primul Război Mondial fără implicarea SUA? - caz în care inclusiv România Mare ar fi rămas, destul de probabil, doar un ideal al celor mai visători dintre înaintașii noștri. Ce deznodământ și cu ce consecințe (inclusiv pentru Europa și pentru noi) ar fi avut Al Doilea Război Mondial dacă SUA nu s-ar fi implicat din nou. Duceau sau nu Hitler și aliații lui "soluția finală” la final? Se înstăpânea sau nu Stalin peste Europa întreagă? Și cu ce succes inclusiv pentru comunismul criminal de pretutindeni? Ce se alegea de noi sub cizma sovietică dacă această oroare nu s-ar fi confruntat sistematic, timp de o jumătate de secol, cu opoziția unei mari puteri militare - dar și a libertății și prosperității - precum SUA? Dacă n-ar fi existat această mare putere, ce cataclisme ar mai fi generat monstrul comunist încercând cu disperare să se salveze de la prăbușirea de la sfârșitul deceniului IX trecut? Minte să ne dea Dumnezeu!

*Dacă n-ar fi atât de proști, cei care luptă împotriva lui Dumnezeu în loc să se bucure s-ar înfricoșa că le merg toate strună.

*Nemții dau din colț în colț cu livrarea tancurilor Leopard către Ucraina, iar americanii cu tancurile Abrams - care, să vezi drăcie, „sunt scumpe și consumă mult”.  Dacă povestea asta nu-i cumva o strategie comună de moment a celor  state (ceea ce am putea înțelege), atunci e ceva  puțin mai greu de înțeles, și poate foarte grav. Cumva vreo neînțelegere pe fondul războiului de lângă noi între americani și nemți (dimpreună cu aliații lor francezi).  Și uite așa îmi aduc din nou aminte că în toamna lui 2018 Germania și Franța declarau în comun că SUA constituie un potențial adversar militar al UE (iar asta în timp ce anterior, mai exact la 12 septembrie același an, Parlamentul European adoptase o Rezoluție ce exprima o voință contrară).

*Un oficial de la Kiev, Alexei Arestovici, fost consilier al lui Zelenski, care a demisionat recent după o declarație pe care și-a asumat-o ca fiind greșită, tocmai s-a întors împotriva intereselor țării sale declarând nici mai mult nici mai puțin că este puțin probabil ca Ucraina să câștige Războiul cu Rusia și că țara sa ar putea să dispară ca stat. Pe de o parte aș observa că dacă președinte i-ar fi fost Putin omul ar fi dispărut în secunda doi, iar pe de altă parte că Putin nu va putea să câștige acest război mai ales din cauză că el a fost pornit nu doar împotriva Ucrainei ci și împotriva lumii civilizate.

*Și mi-a poruncit mie Dumnezeul meu: Cu cel bun, bun fii. Cu cel drept, drept fii. Cu cel rău, fii bun. Cu cel nedrept, fii drept.

*E clar că UE și NATO trebuie să renunțe - cât mai curând - la regula unanimității în deciziile importante după recentul veto al Austriei la Bruxelles și în fața obstrucțiilor tot mai evidente și rău intenționate ale Turciei în NATO.

*Să-ți pese de oamenii măcelăriți de un dictator scelerat la granițele tale înseamnă să fii nu generos, ci întreg la minte.

*Pare că zilele lui Biden la Casa Albă sunt numărate; după un scenariu agreat de toată lumea, inclusiv de împricinat. În contextul de azi din lume, dar și de acolo, deloc fericit și unul și altul, SUA chiar ar avea mare nevoie de un nou start politic - convenit în comun de republicani și democrați.

*Când mă uit la murdăria lăsată pe trotuare de căței și la gunoaiele de pe lângă blocurile noastre îmi vine să nu-i mai tot bombăn într-una pe politicieni.

*Era să uit, Bruxellesul a închis MCV-ul peste niște mega-dosare precum crimele de la "Revoluție", mineriada din iunie 1990, "Flota".