ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Sataniștii Occidentului euro-atlantic, din Australia, Canada și din Israel insistă să-și terorizeze popoarele cu aceeași farsă sinistră a „pandemiei”. Adică cum, cataclismul pandemic amenință numai Occidentul, sau numiții sunt dispuși să-și expună propriile popoare la orice amenințări numai să scape ei de judecata pentru prăbușirea ce pare deja iminentă? Să nu ne mirăm dacă acești scelerați vor provoca un război planetar ori vreo altă nouă nenorocire, în caz că nu vor reuși cu „pandemia”.

*Pe 30 iulie, Facebook-ul din România a fost și el frenetic de „Ziua internațională a prieteniei”. Chiar așa, să sărbătorim noi tot ce ne vâră pe gât neo-marxismul satanist (în cazul de față, din 2011, ONU, oficina numitului neo-marxism)? Neo-marxiștii și prietenia, hm...

*Abia târziu am înțeles că zborul se învață de la îngeri, nu de la păsări.

*Devine tot mai clar că „integrarea” în U.E. a unei Europei Centrale și de Est necompetitive, economic în primul rând, a fost și va continua să fie o mană cerească pentru Europa Occidentală și contrariul, pentru cealaltă.

*Oare ce vrea Dumnezeu cu mine atunci când îngăduie ca sufletul meu să se coboare în iadul cel mai de jos? Pentru că El, iubire fiind - și încă iubire pe care mintea și cuvintele omului n-o pot cuprinde -, sigur nu vrea să mă piardă. Atunci ce vrea? Întrezăresc ce, și mă cutremur.

*Mai ales de când cu așa-zisa pandemie, politica și guvernarea din Occident și de pe la noi au intrat într-o logică pur și simplu demonică. Ce-i de făcut? Să ne rugăm și să avem nădejde în Dumnezeu! Și să ne împotrivim până la sânge când vor să ne despartă de El. Iar de intrat în logica răului și în dialog cu el să ne ferim ca de satana însuși!

*Azi, la un service auto, am așteptat pentru niște lucrări vreo două ore. Timp în care mintea mea a măcinat iarăși în gol sute de gânduri, cele mai multe niște bazaconii. În loc să facă de vreo șapte sute de ori rugăciunea lui Iisus. Vai de mintea și de capul meu...

*Globaliștii urmăresc să globalizeze mizeria morală și răul, iar nu binele.

*Despre metanii. Sfântul Porfirie (fost monah și mare duhovnic grec contemporan de la Muntele Athos) a spus că metaniile sunt o descoperire dumnezeiască și că Hristos Însuși a făcut metanii atunci când se afla în grădina Ghetsimani, căzând cu fața la pământ și apoi ridicându-Se.
 
„Metaniile încălzesc sângele, ceea ce are ca efect stimularea considerabilă a activității mintale", învață Sfântul Ignatie Briancianinov, iar același Sfânt Porfirie spune că "Prin metanii, și trupul participă la rugăciune, rezultând astfel unitatea sufletului cu trupul, element care este esențial în existența, forma și tămăduirea bolilor. Metaniile fac bine și sufletului, și trupului, întrucât, prin metanii, arterele și vasele de sânge se păstrează excelent, iar sufletul se liniștește, spulberând supărările. Nefericit este omul care nu a aflat taina lor! Cei ce fac metanii noaptea, înainte de a adormi, alungă din minte grijile de zi cu zi, se liniștesc și dorm mult mai bine."
 
Făcute în duh de pocăință și cu smerenie, ele sunt, deci, de mare ajutor sufletesc și duhovnicesc. Un fapt cu totul interesant este că pe timpul cât facem metanii ritmul cardiac nu se modifică, și la fel și respirația. Dintre toate mișcările și exercițiile pe care le poate face omul, ele antrenează cel mai mare număr de grupe de mușchi. Sfântul Isaac Sirul recomandă să nu se facă mai mult de 33 de metanii o dată.