ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*După alegerile parțiale din noiembrie pentru Congres, democrații mai pot rămâne la Casa Albă numai printr-o minune. Și tot o minune îl mai poate împiedica pe Trump să redevină președinte. Dar cred că tot de o minune e nevoie și ca fostul președinte să mai poată salva America. Cât dinspre noi, să dea Dumnezeu!

*Așadar CNSAS tocmai a recunoscut că actele care dovedeau colaborarea cu Securitatea a lui Băsescu au stat dosite din 2006 în fișetul Germinei Nagâț, angajată a CNSAS. Tipa e o premiantă a GDS-ului lui Liiceanu, adusă cu misiune la CNSAS de Mircea Dinescu. În perioada în care acest nefericit era pe cai mari la CNSAS dimpreună cu Patapievici și Pleșu  - alți doi GDS-iști, din specia "intelectualii lui Petrov". Iată deci cine a livrat României, pentru un deceniu, un președinte securist! În tot acest rău există însă și un mic bine: mai multe texte ale legii penale care o pot trimite după gratii pe Nagâț. Dar apropo, numita nu e nicicum sigura responsabilă de tăinuirea trecutului unuia dintre grangurii "post-comuniști” ai locului (va veni un timp când istoricii se vor lua cu mâinile de cap văzând cine au fost cei ce au decis destinul României la vârf după 89).

În urmă cu doi ani și jumătate, cerându-i și eu un număr de informații punctuale, din răspunsul CNSAS (răspunsul președintelui CNSAS, Ladislau Csendes, P 2140/2019 și 92/2019 din 07.11.2019) a reieșit că la conspirarea lui Băsescu au contribuit mai toate guvernările și partidele importante. În sfârșit, din răspunsul dat de actualul președinte al CNSAS Constantin Buchet ziaristului Victor Roncea la 20 iunie curent, la care m-am referit mai sus, rezultă că verificarea lui Băsescu anterior prezidențialelor din 2009 nu s-a putut face din cauză că actele erau ascunse din 2006 în fișetului lui Nagâț, în timp ce mie d-l  Ladislau Csendes îmi precizase că în acea perioadă CNSAS a avut alte priorități.

Alte priorități, carevasăzică, decât președintele țării. Interesant! După cum interesant e și că în 2019 CNSAS spunea una, iar azi spune alta. Despre dialogul meu cu CNSAS am scris aici http://www.valerianstan.ro/ a940-nuda-veritas.html .

*„Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.  Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.” Acest pasaj din Sfânta Evanghelie de la Matei (24, 6-8, dar și până la versetul 22) este considerat de multe ori, în mod greșit, ca vorbind despre semnele sfârșitului lumii. În fapt, însă, cum explică și Sfântul Teofilact al Bulgariei, prin aceste cuvinte Mântuitorul Iisus Hristos răspunde ucenicilor Săi care Îl întrebaseră despre timpul dărâmării Templului și robia Ierusalimului (24, 1-3), pe care Învățătorul le anunțase. Dar tot la versetul 3, ucenicii Îl întreabă pe Iisus și despre semnele venirii Sale și ale sfârșitului veacului, iar Mântuitorul le răspunde la această a doua întrebare cu cele scrise în versetele de la 23-51, între altele cu cuvintele: „Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.  Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși” etc.

*După Război lumea satului nostru a fost pervertită de comuniști iar în "post-comunism" de televiziuni.

*Să compensezi cu 50 de bani litrul de motorină care costă 10 lei înseamnă să fii ori stupid ori cinic, d-le Ciucă. Sunteți sigur că nu sunteți prost sfătuit?

*O duzină de vuvuzele putiniste din zonă jubilează că Ucraina va fi învinsă și că Putin va triumfa. Rămân la părerea că, dincolo de deznodământul samavolniciei rusești, această țară va plăti scump pentru ce a făcut (în orice caz, Europa nu-i va rămâne datoare) - și se va afunda într-un destin mai deplorabil poate ca oricând în istorie. În sfârșit, numitele vuvuzele  ar trebui să se întrebe de ce frații basarabeni nu sunt și ei propagandiști filo-ruși, și ce fel de creștin te mai poți numi când aplauzi un stat samavolnic și criminal.