ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri Curtea Constituțională a dat undă verde legilor justiției. Drept care, din uimire, parte din intelighenția nației, în frunte cu mulți avocați, a căzut pe spate. Pe fondul lucrurilor, al numitelor legi, am și eu părerea mea, însă nu despre ea vreau să vorbesc. Doar să mă minunez la rându-mi de ce văd. Adică cum, domnilor, la 33 de ani de la Revoluție, condusă și azi de un țuțăr al lui Iliescu, ați fi vrut ca CCR să trântească legile votate de PSD-ul aflat la guvernare? Reamintesc: după pensionarea recentă a incalificabilului Dorneanu, la conducerea Curții s-a înscăunat Marian Enache, o altă slugă a lui Iliescu din chiar zorii „post-comunismului” fesenist-securist. Așadar, puțină minte, oameni buni, pentru că altfel, până când n-o să dispară PSD, cancerul României din ultimele trei decenii, o să tot cădeți pe spate până o să vi se rupă noada curului.
 
*

După doi ani de guvernare dezastruoasă, pe alocuri de coșmar, democrații lui Biden se mențin pe poziții după alegerile parțiale. Ceea ce spune, pe de o parte, că există într-adevăr o problemă cu societatea americană (azi pervertită mai rău ca nicicând), iar de pe alta că statul subteran continuă să fraudeze masiv alegerile. Iar de data aceasta a pus la cale și o diversiune magistrală la adresa republicanilor. Deși practic peste tot republicanii și democrații au fost scoși umăr la umăr, republicanul DeSantis a câștigat cu o diferență de aproape 20% în fața contracandidatului democrat în Florida. Vrând să se inculce oamenilor de la baza Partidului Republican, precum și electoratului lui, că acesta e omul lor pentru prezidențialele de peste doi ani, iar nu Trump (singurul de care în mai bine de două decenii sistemul răului de acolo - și nu doar de acolo - s-a văzut pus în primejdie). DeSantis e acum alesul statului subteran așa cum nefericitul Mike Pence a fost calul lor troian plasat ca vicepreședinte lui Trump. Nou e doar că de data aceasta Trump a înțeles din timp ce se întâmplă, și nu s-a sfiit ca chiar în zilele scrutinului să-i trasmită lui DeSantis că știe mai multe despre el decât oricine altcineva. "În afară de soție", a mai adăugat Trump, vânzându-i astfel, cel mai probabil, un pont care să-i spună că nu glumește câtuși de puțin.
 
*
 
La aproape nouă luni de la invazia în Ucraina nu există date că China ar fi susținut în vreun fel Rusia - cum inițial au existat destule temeri. Ceea ce cred că e bine de ținut minte.
 
*

Agenția Națională de Integritate a stabilit că primărița de la Sectorul 1 și-a atribuit venituri din bani publici aflându-se în conflict de interese. Am văzut argumentele ANI, și de data aceasta ele sunt și în fapt și în drept temeinice. Ceea ce mă face să afirm că Clotilde Armand nu doar că a pus cruce carierei politice dar riscă și o condamnare penală. Partea amuzantă e că d-na Armand nici nu înțelege ce i s-a întâmplat de vreme ce ANI vorbește în esență de conflict de interese iar dânsa se apără cu texte de lege privitoare la incompatibilitate (art 94 alin 22 din Legea 161/2003). Că presa nu observă asta, mai treacă-meargă, dar că nici ea nu face o atât de (dramatic) necesară distincție, e prea de tot.

*
 
Până și rușii de rând și armata lor au de fapt conștiința că războiul împotriva ucrainenilor e nedrept. Pentru că dacă n-ar fi așa - ci o situație ca în vara lui 1941, să zicem, când Hitler le-a atacat țara (și știm bine riposta rușilor) - cel mai probabil Ucraina ar fi fost și ea la această oră deja îngenunchiată.
 
*

Compatrioți care știți carte, vă chem la luptă împotriva virgulei de dinainte de "etc". Mare necaz și ăsta, și încă la case mari!
*

Sunt câteva luni de când s-a înstăpânit mai peste tot sentimentul că lumea stă să se prăbușească într-un rău cum n-a mai fost vreodată. De aceea, repet, cei ce avem credință să nu ne clintim o clipă din nădejdea în făgăduința Mântuitorului: „Nu vă temeți, căci, iată, Eu cu voi sunt până la sfârșitul veacului acestuia!"