ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nenorocirea noastră de când cu republica e că n-am mai avut intelectuali, n-am mai avut conștiințe, țara n-a mai avut coloană vertebrală. Și nici nu puteam să avem fără Dumnezeu.

*Disperat să  câștige sprijin popular din orice, Putin a mers azi la cea mai mare Universitate de stat din Moscova ca să le spună celor câțiva studenți cu care a stat de vorbă că e nevoie de oameni ca ei "atât în serviciile speciale, cât și în FSB”. Așadar, Hitlerjugend se întoarce, în mizerie.

*Să pretinzi de atâta timp că ai cea mai mare creștere economică din UE iar oamenii să trăiască tot ca vai de ei înseamnă să fii un nesimțit incalificabil. *Așa cred și eu, că UE și NATO ar trebui să renunțe la regula unanimității în deciziile importante după recentul veto al Austriei la Bruxelles și în fața obstrucțiilor tot mai evidente și rău intenționate ale Turciei în NATO.

*O altă punte de patru zile libere la noi, de data asta pentru Unirea lui Cuza. Dat fiind că noi românii avem și ideea asta mult mângâietoare că  „Numai cine nu muncește nu greșește”, nu înțeleg de ce, ca să nu mai greșim, vacanța n-a fost prelungită până către Paști, sau măcar până la Florii. Că și așa n-au mai rămas decât vreo trei luni, și nici alea întregi. Și apoi zilele în care nu se muncește la stat mai au și avantajul că nu se mai ia șpagă. Sau dacă se ia și atunci, nu văd ce ne-ar costa să spunem nu că se ia, ci că se dă. 

*Înainte să invadeze Ucraina, Rusia lui Putin a avut în spațiul occidental o expunere financiară de ordinul a multe sute de miliarde de euro. Iar faptul că dictatorului KGB-ist nici prin minte nu i-a trecut  că-l paște pericolul confiscării arată că omul e și cretin; să mă iertați cei care-l iubiți.

*Indiscutabil că, adus la zi, numele celui mai mare rău e al celui pe care Putin tocmai îl face la granița noastră. Aceasta însă nu trebuie să ne facă să uităm - nici chiar pentru o clipă - bătaia de joc pe care noi înșine o trăim de trei decenii mulțumită "alor noștri” (cu nimic deranjați de, nu-i așa, "partenerii noștri occidentali”): politicieni de conivență cu toții, servicii secrete, judecători și procurori șamd. Dar va veni un timp pentru toate; iar pentru acel timp se cuvine să dăm deoparte orice neînțelegeri dintre noi, cultivate sistematic de cei care ne fac rău și de Sistemul lor nenorocit. 

*În 2014 Putin a anexat prin rapt Crimeea de la Ucraina iar acum duce un război abominabil pentru a anexa și alte teritorii aparținând vecinilor noștri (apropo, anexarea de teritorii se face, cum tocmai vedem, prin război, iar nu prin "operațiuni militare speciale"). Revin și spun că dictatorul KGB-ist nu are nici cea mai mică șansă să câștige acest război. Pentru că în caz contrar una din numeroasele consecințe pentru ordinea internațională ar fi că oricine ar putea să invadeze oricând pe oricine și să anexeze orice teritorii poftește. Așa că problema nu e dacă Putin va pierde războiul, ci doar când și ce-l așteaptă.

*Ca să scap de televiziunile mincinoase mi-am spart televizorul cu ciocanul. Dar l-am lovit așa de bine că mi-a ramas numai Trinitas Tv, însă și ăla fără băsiștii Sever Voinescu și Baconschi, și fără Vasile Bănescu, agitatorul vaccinist. 

*La Kiev, un consilier al lui Zelenski, viceministrul Apărării și procurorul general adjunct tocmai și-au prezentat demisiile în urma unui scandal de corupție la Armată - dar și a unei conduite în contrast cu gravele privațiuni de ordin material prin care trec oamenii de rând. În urmă cu câteva zile președintele ucrainean avertizase public că vremurile permisive față de corupția oficială nu se vor mai întoarce. Personal cred că, mai ales de acum înainte, țara vecină are o nevoie dramatică de o asemenea atitudine la vârful statului.