ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă am mai spus-o, o repet: nimic mai anormal, cred, ca un președinte, un rege sau prim-ministru să nu ia parte duminică de duminică la Sfânta Liturghie rugându-se pentru poporul pe care-l conduce. 

* Simpaticul Tucker Carlson de la Fox News tocmai a publicat un editorial (preluat de ActiveNews) pe un ton afirmativ-interogativ: Ceva se întâmplă în America – Se pregătește debarcarea lui Joe Biden? Ideea editorialistului e în esență că, mai cu seamă după „gafa” retragerii precipitate din Afganistan (gafă să fie, oare?), un număr de subalterni din Administrație l-au contrat pe „șeful” în public; noi nu uităm, însă, și că în Congres camarazii politici ai prezidentului anchetează, zic ei, isprava celui despre care Carlson afirmă răspicat că e „senil” (senil să fie, oare, sau patronii lui au ales de fapt un actor excelent?). Editorialul ia în calcul și faptul considerat senzațional că CNN a întors armele împotriva lui Biden. Față cu toate acestea eu aș zice că ceva se întâmplă mai degrabă cu Carlson decât cu America. Adică mie îmi pare deja evident că, după opt luni de praf în ochii lumii, neo-marxiștii globaliști, statul subteran și redutabilul lor instrument media urmează să facă ceea au prevăzut încă din capul locului cu tandemul lor câștigător Joe-Kamala Harris (tandem câștigâtor printr-un jaf cât Turnurile Gemene de odinioară): înlocuirea lui Michiduță cu Satan. Iar simpaticului Tucker Carlson văd că nici nu-i trece prin minte să spună astfel lucrurilor pe nume. În sfârșit, îmi permit aici și o extravaganță: nu exclud cu totul o înțelegere pe sub masă între republicani și democrați pentru o strategie care să scoată țara din impasul dramatic în care a fost adusă.

* Pe motiv că „încalcă standardele comunității noastre privind hărțuirea și intimidarea”, în urmă cu două zile Facebook mi-a șters o postare despre Sică Orban și un alt urangutan. Pentru că efectiv nu încălcasem niciun standard, am constestat decizia iar cerberii Facebook mi-au pus postarea la loc. Și mi-au cerut și scuze. Iar pe cei doi maimuțoi i-au lăsat în plata Domnului. Pe cuvânt!

* La recentul praznic al Schimbării la față a Domnului, Biserica a învățat că El a arătat ucenicilor Săi slava Sa pe cât le era lor cu putință, în sensul că, în trup fiind, omul nu poate să-L vadă pe Dumnezeu în toată slava Lui fără să moară. Mai precis, trupul material și stricăcios al omului, acela de după căderea protopărinților Adam și Eva, nu poate primi, fără să moară, atâta frumusețe, binecuvântare și fericire cât aduce vederea lui Dumnezeu în toată slava Sa. Iar aceasta știm chiar de la Moise, care se rugase să-i arate slava feței Sale celei dumnezeiești, și căruia El i-a răspuns că Omul nu poate vedea fața Lui și să fie viu. Așadar de o asemenea vedere, fericire și binecuvântare vor avea în veșnicie cei ce vor merge în împărăția dumnezeiască. *Mai ales în ultimele luni ale acestei pandemii provocate, elita conducătoare din SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Australia și Israel se manifestă de parcă ar fi posedată. Stranie, cumplită treabă...

* USR-iștii au chemat la luptă în contra talibanilor, dar văd că lumea îi ia peste picior. Personal cred, însă, că doar așa putem scăpa de ei. De USR-iști zic.

* În urmă cu patru ani, într-o intersecție din București în care avea un Stop cât capul lui de mare, un ofițer de Jandarmi (mi-a spus el) a intrat cu Loganul în mine la peste 60 de kilometri pe oră. M-a aruncat într-o mașină care staționa, și din aia am ricoșat în alte două; n-am verificat dacă cel ce mă accidentase era de la Jandarmi, și nici dacă accidentul fusese întâmplător (aș putea să explic). Ce vreau să spun e că atunci când mașina s-a oprit din bușituri (daună totală iar eu fără nicio zgârietură) m-am trezit spunând: „Doamne, îți mulțumesc că mă cerți aici pentru mulțimea ticăloșiilor mele.” Iar de atunci spun așa de fiecare dată când mi se întâmplă și cel mai mic rău. Și știu că ăsta e un gând mântuitor.