ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Observ că, sfidând revolta românilor, prezidentul sas s-a și sucit și ne spune că bătaia de joc a austriecilor la votul împotriva noastră pe tema Schengen n-a fost ce-am văzut cu toții că a fost - ci doar o "sincopă", și că "nu va exista un boicot" la adresa celor ce ne-au boicotat mizerabil. Să fii dumneata sănătos și la pungă gros, neicusorule, eu unul, de-un exemplu, cetățean suveran - și nu unul eșuat ca tine în nesfârșite fărădelegi - de la OMV n-oi mai alimenta până nu vei răspunde dumneata pentru toate cârdășiile în care te-ai băgat cu austriecii împotriva intereselor acestei țări. În imagine (ca să aduc aminte doar de aceasta) Andreas Huber (foto), finul lui Iohannis și consul onorific al Austriei la Sibiu, încârdășiți ambii pentru protecția tâlharilor austrieci de la Holzindustrie Schweighofer.

*D-na Gorghiu de la liberalii feseniști: „Chemăm românii să participe activ la eforturile societății. Avem nevoie de fiecare om în 2023.” Dacă v-ați săturat și vă vine să vărsați, o puteți face în poarta PNL din Aleea Modrogan numărul 1, sediul fostului și actualului FSN.

*Se prea poate ca în curând războiul din Ucraina să înceteze, pentru ca Putin și puținii lui colaboratori fideli de la Moscova să-și ocupe în istorie binemeritatele locuri alături de cei mai odioși agresori ai lumii. Dacă acesta va fi cu adevărat deznodământul, atunci meritul va fi deopotrivă al eroismului ucrainenilor și al solidarității lumii civilizate în fața samavolniciei establishmentului actual de la Kremlin. Ce va urma? Cu siguranță un efort extraordinar pentru refacerea Ucrainei, la care Occidentul și-a anunțat deja contribuția. Occident care cred că ar putea să contribuie major și la stabilizarea situației din Rusia post-Putin, și chiar și la tranziția către un stat preocupat de prosperitatea țării, de respectul față de cetățeanul de rând, față de dreptul internațional - și nu de obsesii imperiale și de opulența unei elite dominante și corupte. Urmând evoluțiilor la nivel statal, noua ierarhie a Bisericii Ortodoxe Ruse ar putea părăsi și ea duhul dominant și imperialist istoric al conducătorilor statali, pentru duhul Sfinților ei fără pereche. Și pentru o comuniune cu adevărat frățească cu bisericile surori ortodoxe din Europa și de pretutindeni - premisă importantă pentru refacerea, mai imperioasă ca oricând, a unității credinței în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Iar dacă toate acestea se vor dovedi cu neputință în privința Rusiei, nimeni nu poate obliga această țară să nu se sinucidă.

*Institutul Național de Statistică a anunțat că în 2021 economia României a crescut cu 5,8%. Iar economiștii albaneji tocmai au elucidat misterul acestei creșteri extraordinare: INS este o instituție aflată în subordinea Guvernului României.

*S-ar putea ca revenirea la credință și la regalitate să facă de nerecunoscut Europa mai devreme decât și-ar putea închipui cineva. *Azi, la prima oră a dimineții și aproape pe furiș, d-l prezident a depus o coroană de flori la Piața Universității, "în memoria victimelor Revoluției". Faptul că domnii care ne conduc evită să mai dea ochii cu oamenii e salutar însă nu și suficient. *Kremlinul anunță că Putin a făcut o vizită la sediul operativ al armatei pentru - se zice - a le cere generalilor să-i spună ce să facă în continuare în Ucraina. Să fi rămas fără idei comandantul suprem? Sau simte cumva nevoia să-și ia în mod oficial complici la crimele trecute și la cele pe care mai are de gând să le comită? - dacă pentru el oricum situația e deja fără ieșire. Personal cred că armata ar proceda cel mai înțelept pentru ea și pentru țară să-i spună stop lui Putin. Conducerea armatei trebuia consultată nu post-factum, ci înainte de aventura odioasă la care Putin a pornit practic de capul lui - aventură care a dus la devastarea unei țări nevinovate și care a fost deja condamnată în două rânduri de marea majoritate a țărilor lumii.

*"Dacă dragoste nu e, nimic nu e." Dacă dragoste nu e, nimic bun nu e.

*Biden, UE, și mai nou și ONU, deci toată floarea neomarxist-globalistă a lumii, "denunță decizia lui Elon Musk de a suspenda jurnaliști de pe Twitter". Însă când unealta lor Facebook face același lucru nici musca nu se aude. Câtă fățărnicie...

*Mă simt onorat să trăiesc la periferia unei societăți clădită profund corupt și nedrept de o clasă politică fără Dumnezeu și servind de peste trei decenii interese proprii și străine.