ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Se tot speculează în privința motivelor din care Putin a ajuns să facă ce face în aceste zile în Ucraina. Și se speculează greșit, cred. De fapt el s-a angajat în aventura aceasta crezând că se va salva eroic din responsabilitatea că după 22 de ani de domnie țara lui a ajuns jalnic. El, care se dăduse omul providențial al Maicii Rusii... Or în cei 22 de ani, inclusiv din cauza formației de kgb-ist orgolios, a condus mai mult decât autoritar, a perpetuat o oligarhie crudă, și cel mai adesea s-a înhăitat cu ea; iar când s-a văzut mare, ca orice parvenit, liber de rigorile politicii de cadre de la KGB, și-a lăsat soția și a trecut pe gagici tinere una și una. Apoi și-a atacat vecinii, a anexat Crimeea etc, iar țara a ajuns să suporte astfel sancțiuni internaționale cu consecințe tot mai grave.

*Echilibrată și salutară poziția recentă a președintelui chinez, care i-a cerut lui Putin inclusiv o soluție negociată cu Ucraina: "Poziția fundamentală a Chinei este în favoarea respectării suveranității și integrității teritoriale a tuturor țărilor. În același timp, Beijingul susține și preocupările rezonabile în materie de securitate ale Rusiei".

*Vremurile nu sunt ușoare, dar învățătura noastră de credință, valabilă și pentru vremuri de prigoană, e una a bucuriei și nădejdii: "Bucurați-vă pururea, rugați-vă neîncetat, dați mulțumire pentru toate - căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi". Uneori și preoții Bisericii greșesc în asta, sugerând oamenilor un Dumnezeu mohorât, răzbunător, vânător de greșeli, și nu unul care L-a dat morții pe Fiul Său, ca să ne mantuiască, să ne facă  întocmai asemeni Lui, și care pentru un păcătos care se pocăiește se bucură mai mult decât pentru nouăzecișinouă de drepți care nu au nevoie de pocaință.

*Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care convoacă pentru azi, în „sesiune specială de urgență”, Adunarea Generală a Organizației, în cadrul căreia cei 193 de membri ai săi să decidă asupra invadării Ucrainei de către Rusia. Rusia a votat împotrivă, Emiratele Arabe Unite, China și India s-au abținut. Nu a fost posibil niciun drept de veto pentru această sesizare în conformitate cu reglementările ONU în vigoare. Pare deci foarte probabil ca samavolnicia lui Putin să fie condamnată covârșitor de lumea civilizată. Cred că dictatorul kgb-ist și Patriarhul Kiril scriu deja cea mai rușinoasă pagină a istoriei țării lor. Nebunie curată!

*Prevăd că dacă aventura rusească în Ucraina va continua vom asista la un moment dat, din partea principalilor beligeranți, la o paradă a unui arsenal militar ce va stârni o stupoare mult peste bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Nimeni să nu-și dorească să fie în locul celor ce vor fi făcut posibil așa ceva.*Prim-ministrul ungar Viktor Orban, admirator de multă vreme al lui Putin, a dezavuat invadarea Ucrainei și a promis sprijinul Ungariei pentru toate sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei.

*Faptul că, asemeni lui Biden, suntem împotriva a ceea ce face în aceste zile Putin nu înseamnă să ne schimbăm părerea despre cel dintâi, un neo-marxist respingător.

*Domnului să ne rugăm! "Pomenește, Doamne, toate popoarele, să le ții în brațele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzești de orice rău și de război. Și iubita noastră țară, zi și noapte să o ții la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzești de orice rău și de război.”"Ca să se păzească țara aceasta de boală, de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea asupra noastră a altora de alt neam și de războiul cel dintre noi, Domnului să ne rugăm!” (cereri din Rugăciunea pentru lume a Sfântului Paisie Aghioritul, respectiv din slujba Sfintei Liturghii).

(1) Tovarășul Ceas