ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reuters spune că președintele chinez ar putea vizita săptămâna viitoare Moscova pentru o întâlnire Putin. Știrea e fie un balon de încercare lansat de agenția de presă, fie o intenție reală a conducătorului chinez, tocmai reales pentru alți cinci ani.

Care după părerea mea s-ar putea întâlni cu Putin doar dacă ar avea suficiente date să creadă că-l va determina - să dea Dumnezeu - să se retragă din Ucraina. În rest nu-l văd pe  Xi Jinping să-și facă, pentru nimic, sieși și țării sale, un important deserviciu de imagine strângându-i lui Putin mâna plină de sângele unui popor nevinovat în văzul unei lumi întregi. 

*Uneori mă gândesc că trăim ce trăim și pentru că la noi a fost posibil ca un gunoi securist ca Băsescu să-i spună Regelui Mihai că a fost "slugă la ruși.”

*Președinția a comunicat televiziunii DIGI 24 că costurile călătoriei în Japonia și Singapore a lui Iohannis și a d-nei Carmen nu pot fi făcute publice deoarece sunt „informații clasificate”; cu ani în urmă și eu am cerut asemenea informații și mi s-a răspuns la fel. Asta înseamnă republica: scuipat după scuipat în obrazul oamenilor. Refuzul accesului în Schengen și multe altele, în asemenea mizerii ale conducătorilor noștri trebuie căutate. Nicăieri în lumea civilizată nu întâlnești asemenea orori, amintind de duhoarea Securității lui Ceaușescu.

*Eu, în urmă cu doi ani la ortoped:

- Domnule doctor, de mai bine de un an mă cam sâcâie genunchiul drept. O gonartroză, poftim radiografia.

- Mda, e clar, facem o infiltrație.

- Infiltrație.

- Da, o injecție cu acid acid hialuronic și veți fi multă vreme nou-nouț. Luați rețeta asta, mergeți la farmacia din intersecție și o rezolvăm pe loc. Vedeți că sunt două farmacii, mergeți la cea din stânga.

Mă conformez, mă duc unde m-a trimis și dau rețeta.

- 600 de lei, vă rog.

- Cât?

- 600 de lei.

Mă fac că îmi caut portofelul, răgaz să mă gândesc: "120 de euro! Cam foarte mult. Și mai și doare porcăria aia de injecție. Nu cumpăr”. Mă fac că scotocesc prin portofel, și zic (bărbat fiind și având și eu demnitatea mea):

- Îmi pare rău dar nu am suma asta la mine, revin imediat.

Ies și mă gândesc iar: „Nu cumpăr, nu cumpăr, dar ce fac cu genunchiul? Știu ce fac. Dau banii la cantina săracilor de la biserică, și nu se poate să mă lase Dumnezeu”.

Și într-adevăr nu m-a lăsat. De doi ani sunt nou-nouț, și am mai făcut și o faptă bună. Ce tare, mai bine mă făceam doctor... 

*Șeful pungașilor de la PSD, Ciolacu, și Gorghiu, mironosița liberală deocheată, s-au trezit zilele din urmă având aceeași revelație: la pretențiile și poziția în UE și NATO, România merită să aibă și ea o aeronavă prezidențială. Dar la aceleași pretenții și la aceeași poziție, românii nu ar fi meritat și ei să nu mai fie a doua națiune cea mai săracă din UE și NATO? Asta nu se pune, secăturilor ce sunteți?

*Mi se pare o răutate strigătoare la cer să-i iei peste picior pe ardeleni că ar fi cam nătângi și zic "Șed și cujet”. Când de fapt e clar și pentru orbi că trebuie să fii o ființă din cale afară de ageră ca să faci simultan, ca ei, două lucruri atât de diferite. De aceea nici n-a auzit vreodată cineva pe vreun ardelean să zică "No, numa șed” sau „No, numa cujet”.

*Pentru cei disperați de politicienii republicii am o veste fantastică. Pe paginile numiților politruci și ale partidelor lor are loc un festival de înjurături extraordinar. Ceas de ceas, clipă de clipă. Faptul că eu am aflat chestia asta numai azi se explică prin aceea că de mulți ani ocolesc asemenea pagini ca pe niște stabilimente pentru leproși. Deci, oameni buni, lăsați-i încolo pe psihilogi și pe psihiatri cu pilulele lor nenorocite cu tot. Căutați aceste pagini și veți fi răzbunați pentru toate cele trei decenii de după Ceaușescu. Eu azi mi-am încărcat bateriile pentru vreo doi ani de aici încolo mai ales la o postare prin care nu știu ce partid al lui securistului Voiculescu cică s-ar fi unit cu partidul lui Ilici KGB-istul criminal. România are viitor. Serios!