ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aleksandr Dughin este considerat „filosoful lui Putin” și „creierul războiului din Ucraina” (un personaj căruia și noi românii îi datorăm mult din răul din Basarabia de după prăbușirea URSS). Astăzi, fiica sa Daria (o susținătoare fanatică și ea a războiului criminal împotriva ucrainenilor, și care tocmai publicase un text acuzator la adresa SUA și a Occidentului) a fost spulberată de o mașină capcană la Moscova. După ce Armata Roșie a suferit deja o umilință fără margini în Ucraina, se dovedește că și FSB (actualul KGB) e și el o instituție eșuată, măcinată de corupție și de incompetență trufașă. Putin - și camarazii din conducerea acestui stat ajuns azi terorist - trebuia să se aștepte că pedeapsa poate veni de oriunde, chiar și de la serviciile vestice, iar viața i se va apropia de iad. Occidentul nu poate asista nepăsător la carnagiul de la granițele sale cauzat de un dement bântuit de duhuri imperialiste străvechi.

*Am fost și sunt cel mai păcătos și mai plin de patimi. Atunci când Dumnezeu a vrut să mă certe pentru viața mea, ca să mă schimb, am alergat la primul duhovnic care mi-a ieșit în cale, un Părinte din Parohia mea, firește. Pentru că Dumnezeu mi l-a scos pe el în cale, și nu pe altul, îl consider cel mai bun, cel mai potrivit pentru mine. Și nu găsesc că vreodată ar trebui să-mi caut, cum văd că mai suntem sfătuiți, vreun alt duhovnic mai „iscusit”. Poruncile lui Dumnezeu ar trebui să le știu mergând duminică de duminică la Biserică. Caz în care ce nevoie mai am ca Părintele să se ostenească, și cu mine, unul din multele zeci de fii duhovnicești ai săi, să-mi despice firul în patru, frânt adesea de oboseală și el, și să mă facă doctor în teologie? La ce-mi va folosi acestea dacă eu voi continua să fiu un leneș, un neglijent și îndărătnic? Ce-mi trebuie mai mult decât că, prin purtarea Sa, de grijă, Dumnezeu mi-a dat un mijlocitor prin care să mă pot mântui? Ar trebui să mă rog mereu pentru el și să am grijă ca la viitoarea spovedanie să-l bucur că am devenit mai bun decât data trecută. Dumnezeu mă fericește nu dacă am cel mai „iscusit” duhovnic, ci dacă împlinesc poruncile Lui, niște lucruri altminteri mai clare ca lumina zilei: dacă sunt milostiv, dacă sunt blând, curat cu inima, smerit și toate celelalte. Având drept mijlocitor pe Părintele meu, al cărui har e la fel de întreg ca și al celui mai mare duhovnic, mântuirea mea depinde mult mai puțin de el decât de mine – și, sigur că da, de marea milostivire a bunului Dumnezeu. Sfântul Antonie cel Mare de mi-ar fi duhovnic, la nimic nu-mi folosește dacă nu fac ceea ce duminică de duminică aud la Biserică. În sfârșit, aud chiar numeroși preoți, cel mai adesea la Trinitas TV, cum insistă ca aceia care se hotărâsc să vină la credință, să-și caute neapărat „duhovnici iscusiți”. Or, la cele ce tocmai am scris aș mai adăuga și întrebarea ce discernământ duhovnicesc pot să aibă asemenea oameni pentru a-și căuta și a-și găsi „duhovnici iscusiți”? Firește că cele ce tocmai am spus nu înseamnă că înainte de a ajunge să ne încredințăm unui duhovnic nu trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute în privința aceasta.

*Dacă americanii ne sunt prieteni - și ne sunt, și e extraordinar că ne sunt - nu cred că chinezii trebuie să ne fie dușmani.

*Părintele Ilie Cleopa: "Dacă Dumnezeu n-ar fi lăsat între El și noi taina Sfintei Spovedanii, nici un om nu s-ar mântui. Pentru că după cuvântul Domnului <nimeni nu-i fără păcat>".

*D-l Iohannis (nu mai vorbesc de patrioții rupți în cur de la AUR) le-a sărit în cap UDMR-iștilor pentru declarațiile rasiste de la Tușnad ale premierului ungar Viktor Orban. Asta e ca și cum ai vrea să-i confiști prezidentului cele șapte case ilicite pentru că fostul său amic Ludovic Orban e alcoolic.

*După asaltul samavolnic al FBI asupra reședinței sale, Trump a postat un videoclip care în mai puțin de 5 minute reușește o extraordinară radiografie a declinului fără precedent în care țara sa a fost adusă în nici doi ani de Administrația stângii radicale ateiste. Cu această ocazie fostul președinte a condamnat și el, în sfârșit - lucru deosebit de important-, ceea ce face Putin în Ucraina: Rusia devastează o țară făcând sute de mii de victime.