ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost adoptată în sfârșit Rezoluția Adunării Generale a ONU privind Ucraina. Dintre cele 193 de țări membre ale organizației, 5 au votat împotrivă, 35 s-au abținut (între ele China, Cuba, India și Africa de Sud). Împotrivă s-au exprimat Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Eritreea și Siria. Rezoluția a fost, deci, adoptată de o majoritate covârșitoare de 141 de țări. Semnificația deciziei Adunării Generale a ONU mi se pare a fi mai ales aceea că Moscova s-a izolat pe plan internațional chiar mai grav decât prin invadarea Cehoslovaciei din 1968. Sigur că Putin poate să ignore cinic și această realitate, însă o va face cu costuri tot mai dramatice pentru țara sa.

*Apartenența noastră la comunitatea euro-atlantică - comunitate ce va avea să reabiliteze grabnic valorile democratice și tradiționale proprii, grav deteriorate în ultimele decenii - este perfect compatibilă cu relații comerciale bune cu China și Rusia (altă Rusie, desigur, decât cea pe care Putin tocmai a târât-o într-o aventură războinică incredibilă). Împotriva unor relații bune cu China, de exemplu, au lucrat inclusiv politicieni români la vârf - între ei fostul prim-ministru Victor Ponta, care, cu premeditare, la una s-a angajat cu omologul chinez și alta a făcut apoi.

*Recent, la sediul Ministerului Apărării Naționale, Custodele Coroanei s-a întâlnit cu ministrul PSD al Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Coroana și Armata. Când vrea, PSD poate fi, iată, un partid cu o conduită care să-i facă cinste.

*Fiind o ființă tare ciudată, nici chiar eu nu știu să spun de unde-mi vine plăcerea asta irepresibilă să tachinez (afectuos - musai!) prietenele din lista de Facebook care-și pun într-una poze cu pisica; să le tachinez mai ales cu ideea asta care mi se pare suspect de veridică, anume că doamnele în chestiune nu știu că domnii sunt de fapt mult mai interesați de păsărică decât de pisică. Așa se face că în urmă cu mai mult timp scriu pe una din pagini: "Aveți o pisică foarte drăguță... Dar păsărică nu aveți?” La care, știind că doamna are un car de umor, mă așteptam la o replică de genul: "Ba da, însă nu-i aia din mintea dvs plină de obsesii aviare”. Dar, nu, doamna s-a supărat mai rău ca Iohannis când îl întrebi câte case are. Drept aceea, vin și zic din nou, nu puneți cătușe umorului. Barem până vine Putin și la noi să ne scape de sasul cleptoman.

*Camionagiii americani se pregătesc de protest, cu un vârf al acestuia preconizat pentru 5 martie. După Canada, se prea poate ca și americanii să dea un avertisment serios fascismului de stânga. America ar putea ieși din asta mai întărită, și ar da speranțe lumii împotriva neo-marxismului globalist și pornirilor războinice ale unuia ca Putin.

*Pe Facebook, sumedenie de români simpatizanți ai piromanului rus. Așa-i când n-ai minte, te uiți amuzat la casa vecinului în flăcări, ca la un foc de artificii - de la care-i absolut exclus să iei și tu foc. Sau ca o rachetă a agresorului să aterizeze din greșeală, Doamne ferește, taman pe grădinița copilului sau nepotului tău.

*Fiți atenți aici Comunicat, din urmă cu câteva zile, al ANPC, scris de șeful instituției, Horia Constantinescu: „ANPC controlează Gazprom, Lukoil și magazinele Berezka, în toată țara (toate rusești, nota mea). Situația cumplită pe care o traversează omenirea la acest moment ne face pe toți să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puținele zile trecute de la declanșarea conflictului din țara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfășurării unor acțiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Comisarii ANPC au constatat deja nereguli și, în toate cele 8 regiuni ale țării, au fost aplicate, până la această oră, 104 amenzi contravenționale.” Cimpanzeul președinte se dovedește un infractor din punct de vedere legal (între altele el violează inimaginabil orice principiu al egalității de tratament și nediscriminării), iar, din punct de vedere uman, un gunoi. O slugă zeloasă, mereu atent la orice toană a stăpânului, iar, de fiecare dată când are dubii, se repede să-l lingă-n toate alea ca să nu-și piardă dregătoria. Apropo, maimuțoiul a fost făcut om de altă slugă, coana Dăncilă, om al austriecilor rivali de la OMV Petrom. 

*Prin poziția sa, ce se vrea mai mult decât prudentă în raport cu samavolnicia lui Putin din Ucraina, prim-ministrul ungar s-a izolat cu totul în rândul UE și al aliaților de până acum din Europa Centrală și de Sud-Est. Un exemplu este cel al președintelui Cehiei, Milos Zeman, pro-Putin de foarte mulți ani, care și-a schimbat radical poziția la câteva ore după ce trupele ruse au invadat Ucraina. El a recunoscut că s-a înșelat când a crezut că Putin nu va ataca Ucraina și a declarat că „nebunul trebuie izolat.”

*Nu-i exclus ca, eliberată de orgoliile KGB-iste ale lui Putin și ale Patriarhului Kiril, Rusia să contribuie major la consolidarea sobornicității Bisericii Ortodoxe.